Дефектирала автоматична скоростна кутия- е46 330d

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Дефектирала автоматична скоростна кутия- е46 330d

Мнение от Valenses » 11 Юли 2012, 23:43

Здравейте колеги. Нов съм във форума, така че ако бъркам нещо ви моля да ме извините. :D :D :D
Така проблемът е следният- става въпрос за е46 330d 2001 година комби- ако е от важност има и типтроник. Разгледах повечето теми на колеги, които са имали проблеми със автоматика и стигнах до заключението че по-често срещания проблем е да не се включва задната. Обаче при мен проблема е че не включва нищо- все едно няма кутия. Колата пали без проблем всичко е точно, обаче скоростната кутия не включва ни напред ни назад, на никъде. Поразпитах тук там и ми казаха два варианта- 1. да е натрупала грешки- казаха че ако се изчистят грешките можела да се оправи (лично на мен не ми се вярва, но знае ли човек) Втория вариант е да е била загубила налягане или нещо от тоя сорт беше обаче ставаше въпрос за цена на ремонта от 1500-2000 лева. Между другото приятел от Франция ми намери същата кутия за 250 евро и сега се чудя какво да правя. Някакви идеи ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xdА
Детайли за колата: Става все още.

Re: Дефектирала автоматична скоростна кутия- е46 330d

Мнение от ангелски » 12 Юли 2012, 7:24

Здравейте колеги, преди да влезеш в този филм провери жилото на кутията, то прави връзка с лоста и нея, може да се е откачило или разцентровало.
Успех на всички.
Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 12 Юли 2012, 9:16

За ремонт на кутията си колега, и при мен беше същото. Сутрин на студено когато е студено маслото движеше по 5-10 метра, после спира все едно е откачен кардана. Като начало със сигурност е за смяна хидротрансформатора(така наречената турбина). вариантите са ти около 1500-2000 лева пълна ревизия на кутията с рециклирана турбина, нови дискове и т.н и около 3000-3500 лева с оригинална чисто нова турбина и пак ревизия на всичко в кутията. Аз лично бих ремонтирал кутията, не бих сложил втора употреба тъй като може да изкара и 10000км само. Живота на тези кутии е до 200 000км.
Обърни се към хора ,които имат опит в ремонта на автоматици, претендирам че сервиза в който ги правят най добре е в София, кв. Малинова долина, за да не излиза реклама, ако имаш въпроси ще ти дам координати на ЛС.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 12 Юли 2012, 9:40

Valenses написа:Здравейте колеги. Нов съм във форума, така че ако бъркам нещо ви моля да ме извините. :D :D :D
Така проблемът е следният- става въпрос за е46 330d 2001 година комби- ако е от важност има и типтроник. Разгледах повечето теми на колеги, които са имали проблеми със автоматика и стигнах до заключението че по-често срещания проблем е да не се включва задната. Обаче при мен проблема е че не включва нищо- все едно няма кутия. Колата пали без проблем всичко е точно, обаче скоростната кутия не включва ни напред ни назад, на никъде. Поразпитах тук там и ми казаха два варианта- 1. да е натрупала грешки- казаха че ако се изчистят грешките можела да се оправи (лично на мен не ми се вярва, но знае ли човек) Втория вариант е да е била загубила налягане или нещо от тоя сорт беше обаче ставаше въпрос за цена на ремонта от 1500-2000 лева. Между другото приятел от Франция ми намери същата кутия за 250 евро и сега се чудя какво да правя. Някакви идеи ?

Моят съвет е също да провериш всичко и тогава евентуално да смениш ! Не ти препоръчвам да правиш ремонт в България за 1500-2000 лева няма да е направят като хората много са малко местата които работят качествено и взимат много над 1500лв :no: По добре за тези пари си купи 1-2 скоростни кутий но в никой случай от България само от запад цената им е м/у 200-600евро много по добре е от ремонт тук!

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 12 Юли 2012, 10:05

:mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от Valenses » 12 Юли 2012, 10:39

За момента ще го оставя да топли гаража, че криза ме е налегнала. Ще си карам стария голф докато видя по- светли дни... Вчера един познат ми вика да го вземал за 3000 лева да ме бил оттървал от него. Виждам го че е сериозен и се чудя да му го давам ли да си махна тая буря, която ще връхлети портфейла ми.......

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 12 Юли 2012, 10:48

BMW///M-ma6inata написа::mhihi:

:lol:

Илия глупости говориш...
Изображение

Назад към E46