Тампони заден мост
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Тампони заден мост
Абе като превключвам от 1-ва на 2-ра и като съм на ниска предавка и рязко подавам или отнемам газ, нещо похлопва, чува ми се да е отзад. Възможно ли е да са тампони на заден мост?
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
Разработва се нов форум! www.bimmer-bg.com
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
да при мен бяха точно това симптомите и се оправиха след смяна на тампоните на задния мост.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
При мен го има и не е от тампоните.... и аз не знам обаче от каквос е получава
МОйте тампони са нови.. съмнявам се в полуоски и диф... кофти работа... ама си го прави от край време и вече му свикнах и не му се коркам... щом не се усилва значи нема да се строши скоро

МОйте тампони са нови.. съмнявам се в полуоски и диф... кофти работа... ама си го прави от край време и вече му свикнах и не му се коркам... щом не се усилва значи нема да се строши скоро

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Диляне а като караш на задна много бавно и навит до край волан чуваш ли пукане от зад
Аз имам чувството ,че си чувам шпера как му се трият дисковете

Какво точно в полуоските и дифа? За полуоските освен да се сменят каретата, друго има ли? А за дифа - освен луфт между короната и пиньона, друго не се сещам, ама този луфт се обира, нали така?
При това ако са полуоски или диф, не трябва ли хлопането да го има и при високите предавки, а не само при ниските?
При това ако са полуоски или диф, не трябва ли хлопането да го има и при високите предавки, а не само при ниските?
Тунинго мъ кефи и изпълва душата ми с тиха радост, умиление и неизкореним апломб!
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18

А това е резултата от едно подобно "потропване"... Което в един момент рече "ЩРАК" и стана на "р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р"

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

.
Аз си имах същия проблем докато в един хубав зимен ден ми превъртяха шлиците на полуоската.Смених я и всичко си дойде на мястото
А всичко се случи защото все отлагах да сменя скъсания маншон

А всичко се случи защото все отлагах да сменя скъсания маншон

- Turbo-Lag
- BMW Fanatic!
-
- Кара: 190+ hp E46 320d, S1000RR SBK
- Мечтае да кара: Cessna 152
последния път когато ми се случи това нещо, кардана разпори пода и влезе при менivantchoG написа:...

http://acidburn.bgbits.com/gallery/view_photo.php?set_albumName=album03&id=aac
http://acidburn.bgbits.com/gallery/view_photo.php?set_albumName=album03&id=aab
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
vld написа:Диляне а като караш на задна много бавно и навит до край волан чуваш ли пукане от зад![]()
Не чувам пукане... трябва да я чуем твоята кола...

kam_tod написа:Какво точно в полуоските и дифа? За полуоските освен да се сменят каретата, друго има ли? А за дифа - освен луфт между короната и пиньона, друго не се сещам, ама този луфт се обира, нали така?
МИ може да са каретата да са се поохлабили от лекото пускане на съединителя

Точно в това и аз се съмнявам че е луфт м/у пиньона и короната... но диф-а не вие и нямам никакво желание дори капака да му свалям щото е и много читав

просто има лек луфт като карам примерно на първа или на втора на обороти и ритна леко газта и се лашва напред назад и се чува дум дум как се обира луфта... ама е много малко и за това не му се вталясвам

ivantchoG написа:А това е резултата от едно подобно "потропване"... Което в един момент рече "ЩРАК" и стана на "р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р-р"
При мен карето е ново

LANA написа:добре де, а неможе ли да е от висящия лагер?
Висящия лагер не прави така! Висящия лагер се усеща ако при подаване на газ на първа или най-често на втора се получават силни (или леки) вибраций в купето...
М/у другото при мен понеже карданния вал беше си фабрично сглобен и може би не го е педепцвал некой ДАП-аджия, дори и със напълно скъсан висящ лагер го нямаше това вибриране

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
12 мнения
• Страница 1 от 1