Изгорели диоди на стоп светлини (325ci)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325ci много синя
Изгорели диоди на стоп светлини (325ci)
Здравейте колеги,
сблъсквам се с един всеобщо познат и често срещан проблем при диодните стопове на фейс лифт купето, а имено така дразнещите изгорели диоди.
Бих желал, да ме посъветвате как да постъпя, какви са начините за отстраняване на проблема?
Благодаря предварително! 
сблъсквам се с един всеобщо познат и често срещан проблем при диодните стопове на фейс лифт купето, а имено така дразнещите изгорели диоди.

Бих желал, да ме посъветвате как да постъпя, какви са начините за отстраняване на проблема?

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Re: Изгорели диоди на стоп светлини (325ci)
http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f18 ... ed-t56930/
Като гледам първо трябва да разлепиш стоповете.След това да подмениш всички диоди, освен ако не намериш с абсолютно същите параметри като оригиналните.Пс Депо предлагат доста качествени стопове които са 1/1 с оригиналните-сам си направи сметката кое ще е по добре
Като гледам първо трябва да разлепиш стоповете.След това да подмениш всички диоди, освен ако не намериш с абсолютно същите параметри като оригиналните.Пс Депо предлагат доста качествени стопове които са 1/1 с оригиналните-сам си направи сметката кое ще е по добре

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
Мерси, колега. Ще проверя някакви алтернативни варианти със закупуване на нови стопове.... 

- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
MakMakoB написа:Мерси, колега. Ще проверя някакви алтернативни варианти със закупуване на нови стопове....
Определено това е по-добрия вариант. А и ако не се лъжа Депо продават и на бройка (не само комплекти). А едно разлепяне е доста трудничко, пък да не говорим, че после като го залепиш може да има разлики от лепилото и да те дразни.
- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
Разни афтърмаркет изпълнения се пласират за около 300 лв. В дару оригиналните са по 400 лв.....та в случая, може би е по-добре оригинални?! 

- BoqnZubarev
- Левскарче
-
- Кара: 02` E46 320d
- Детайли за колата: Баничарка
MakMakoB написа:Разни афтърмаркет изпълнения се пласират за около 300 лв. В дару оригиналните са по 400 лв.....та в случая, може би е по-добре оригинални?!
Да ама 300лв афтърмаркета ти е целия комплект, а 400 в Дару ти е само външната част на стопа

ПС: Имаш лс.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
MakMakoB написа:Мерси, колега. Ще проверя някакви алтернативни варианти със закупуване на нови стопове....
Отваряй смело,и виж диодите - чудя се само дали,ще са като тези на таблото

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
BoqnZubarev написа:MakMakoB написа:Разни афтърмаркет изпълнения се пласират за около 300 лв. В дару оригиналните са по 400 лв.....та в случая, може би е по-добре оригинални?!
Да ама 300лв афтърмаркета ти е целия комплект, а 400 в Дару ти е само външната част на стопа![]()
ПС: Имаш лс.
Извинявам се за въпроса, но какво значи "само външната част"? По номера на частта ми излиза "заден ляв стоп с LED светлини и бели индикатори"?

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Вънкашната част е голямата тази която е в края,а вътрешната е малката която стои на багажника 

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- BoqnZubarev
- Левскарче
-
- Кара: 02` E46 320d
- Детайли за колата: Баничарка
mustang1986 написа:Вънкашната част е голямата тази която е в края,а вътрешната е малката която стои на багажника

Това имах предвид, но може би не се изразих точно.

- MakMakoB
- кандидат ентусиаст
-
Ясно, мерси за разяснението! 

За да не отварям нова тема:
дал съм OEM стоп на ел.техник за подмяна на диодите, но нещо не може да намери такива. Може ли някой, който се е захващал това да каже откъде да купя такива диоди и как точно се водят?
Благодаря!
дал съм OEM стоп на ел.техник за подмяна на диодите, но нещо не може да намери такива. Може ли някой, който се е захващал това да каже откъде да купя такива диоди и как точно се водят?
Благодаря!
- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
MMG написа:За да не отварям нова тема:
Благодаря!
Колега аз като търсих не намерих НИКЪДЕ такива диоди,намирал съм горе долу подобни които съвпадат по цвят но не на 100%,проблема не е толкова в цвета на самия диод,тия тъпи диоди имат специални крачета които трябва да съвпаднат с тия писти на самата платка,т.e такъв диод няма да намериш...аз си купих нови стопове втора ръка,вкъщи имам 3 диодни стопа които си пазя евентуално за продажба.Ако успееш да отвориш стопа без проблем,можеш да вземеш един стоп от мен и просто да си извадиш платката с диодите от моя стоп и да го сложиш на твоя,тъй като самите диоди нямат разлика от това дали стопа е с оранжев или бял мигач,те са еднакви единствената разлика е във самото стъкло,на едните стопове едната част е бяла на другите е оранжева,така няма да се занимаваш с запояване и т.н,местиш платката от здравия стоп на твоя плъг енд плей и не се занимаваш с глупости.Ако имаш интерес ми пиши едно ЛС.
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Аз платката съм я извадил и съм я дал за ремонт. В къщи също имам още 2 диодни стопа, но не са оригинални, а еаgle eye , но при тях едва ли диодите са същите. Все пак пиши на л.с. цена 

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
MMG написа:Аз платката съм я извадил и съм я дал за ремонт. В къщи също имам още 2 диодни стопа, но не са оригинални, а еаgle eye , но при тях едва ли диодите са същите. Все пак пиши на л.с. цена
Диодите на тия китайки нямат нищо общо с оригиналните

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2