Мнение относно E39 530d
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Мнение относно E39 530d
Здравейте колеги,
първо извинявам се ако мястото на темата не е тука и ще помоля модераторите ако преценят да я преместят на нужното място.
Решил съм да сменям бабата /дали на части или на цяло тея дни ще разбера
/ с по нова, но от същата серия. Спрял съм се на Е39 2002-2003та и по конкретно съм набелязал две-три обяви. Чуденето ми е дали си заслужава изобщо да гледам в българското mobile или да хода до Германия и да избирам на магия + моите познания придобити от досегашната tds-ka
Гледам да бъде около последните месеци преди да излезе Е60 с възможно най-много екстри за модела (навигация, шибидах, ел пакет стъкла + седалки + огледала, подгрев, надуване, парктроници, М паркет задължително, печка
и т.н./. Спрял съм се в българското на една конкретна - link 1. В cars.bg разглеждам една, но ми е малко съмнителна заради цената.. а и ме спира факта, че е каран в България link 2 Сумата само за колата е ~15k лв, а обслужването е отделно
Не искам да рискувам с Е60 понеже за тези пари ще бъде от първите и после Бог знае колко още ще трябва да се налее, че да се приведе във вид. А и Е39 ми е слабост
И също така в българското mobile цените завишени ли са спрямо това, че са от последните месеци или.. ? Има вариянт да се вземе и от Германия, но там рискувам да я взема без да я провера в сервиз /или поне така си мисля
/ докато тука ще имам доста добър вариянт при човек, който знам, че ще ми каже какво й има и какво трябва да се смени и дали си заслужава изобщо.
edit : ако ще е от България гледам да бъдат нов внос..
Надявам се да получа адекватни мнения и също ако някой разглежда редовно из немското или българското и има нещо напредвид и му е харесало да сподели тука с по-горните изисквания. Цвета на колата е без значение /желателно е сив, но може и черен(тъмен)/. Благодаря предварително на всички и се извинявам на модераторите понеже почти през ден цъфва такава тема
edit 2 : прочел съм всичко в търсачката относно покупка на 530d
първо извинявам се ако мястото на темата не е тука и ще помоля модераторите ако преценят да я преместят на нужното място.

Решил съм да сменям бабата /дали на части или на цяло тея дни ще разбера

edit : ако ще е от България гледам да бъдат нов внос..
Надявам се да получа адекватни мнения и също ако някой разглежда редовно из немското или българското и има нещо напредвид и му е харесало да сподели тука с по-горните изисквания. Цвета на колата е без значение /желателно е сив, но може и черен(тъмен)/. Благодаря предварително на всички и се извинявам на модераторите понеже почти през ден цъфва такава тема

edit 2 : прочел съм всичко в търсачката относно покупка на 530d

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Re: Мнение относно E39 530d
И двете, които си набелязал ми харесват. Разбира се индивидуалът изпъква повече, само едни джанти му липсват.
Смятам, че няма нищо лошо да купиш кола от България, точно защото можеш да направиш адекватна проверка, особено щом имаш доверен човек. Това в чужбина няма как да стане или ще е свързано с големи допълнителни разходи за сервизи, по-дълъг престой и т.н.т.
Аз купих моята от тук след 6 месечно търсене и обикаляне по-обяви (хем е бензин). Не мога да си представя как в Германия за 4-5 дни ще открия кола, която да отговаря на изискванията ми за мотор/екстри и да е в желаното техническо състояние. Ако нямаш приятели/роднини, при които да седиш със седмици и да ти помогнат с език и превоз, обикновено се хвърляш на втората или третата, която ти се е видяла читава, защото времето и финансите те притискат и остава само да се кръстиш да си уцелил. С предварително набелязване на обяви също не става, защото хубавите коли обикновено вече са продадени като пристигнеш ако не си капарирал предварително.
От колегите със сигурност ще получиш тези два съвета:
1. Не купувай от Горубляне
2. Отиди до Германия, ако имаш възможност.
Смятам, че няма нищо лошо да купиш кола от България, точно защото можеш да направиш адекватна проверка, особено щом имаш доверен човек. Това в чужбина няма как да стане или ще е свързано с големи допълнителни разходи за сервизи, по-дълъг престой и т.н.т.
Аз купих моята от тук след 6 месечно търсене и обикаляне по-обяви (хем е бензин). Не мога да си представя как в Германия за 4-5 дни ще открия кола, която да отговаря на изискванията ми за мотор/екстри и да е в желаното техническо състояние. Ако нямаш приятели/роднини, при които да седиш със седмици и да ти помогнат с език и превоз, обикновено се хвърляш на втората или третата, която ти се е видяла читава, защото времето и финансите те притискат и остава само да се кръстиш да си уцелил. С предварително набелязване на обяви също не става, защото хубавите коли обикновено вече са продадени като пристигнеш ако не си капарирал предварително.
От колегите със сигурност ще получиш тези два съвета:
1. Не купувай от Горубляне

2. Отиди до Германия, ако имаш възможност.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
И аз само едно да кажа... доверени сервизи, познати майстори и прочине... кола ако искам адекватна диагностика само при официален представител.
За БМВ в Дару Кар пълната диагностика (не е евтина) е много добра.
За БМВ в Дару Кар пълната диагностика (не е евтина) е много добра.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Иди да си вземеш баварката от Германия и по възможност от частно лице и това ще ти спести доста главоболия 

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Вече има толкова добавки , че практически и най-добрия сервиз има неща дето няма да може да намери и чак след смяна на масла и т.н. почват проблемите щото колата е временно закрепена в голяма част от случаите. За съжаление в БГ особено тая кола 2003-та ще се води за "НОВА" ... километрите може и да успееш да ги провериш ако човека дето си е купил колата я е обслужвал в оторизирания сервиз иначе пак няма знаеш реално на колко е. Само да споделя че ходих до немско , взех си кочинката и до сега изненади не съм имал. Една скоростна кутия смених ама там вината беше на други хора тук в БГ а не на самата кутия ...
Благодаря за мненията и по специално за немско. Имам човек с когото да отида, но ме притеснява главно сервиза. Не знам много немски, но човека с когото може да отида има и приятели там и знае езика доста добре (преводач е), а на английски едва ли ще се оправим с тях
Имам още около 2 седмици да оглеждам и ще поразгледам из Българията ако попадне нещо читаво-да, ама като знам как ги гласят и страх ме хваща чак
ще пиша тия дни, а ако някой се сети да ми помогне със съвет за регистрациите и такси и всичките там документи нужни за докарването до Бг ще си спестя главоболия
edit : не искам да обръщам темата за бензин-дизел, но ако не попадна на хубав двигател 3.0d (на много км или не работи нормално) обмислям и за 3.0i или 3.5i, какво може да очаквам от такива двигатели като здравина/разход?

ще пиша тия дни, а ако някой се сети да ми помогне със съвет за регистрациите и такси и всичките там документи нужни за докарването до Бг ще си спестя главоболия
edit : не искам да обръщам темата за бензин-дизел, но ако не попадна на хубав двигател 3.0d (на много км или не работи нормално) обмислям и за 3.0i или 3.5i, какво може да очаквам от такива двигатели като здравина/разход?

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
Набележи си няколко автомобила в Мюнхен примерно ( или градът в който ще ходиш ) и дерзай . Всичко се прави предварително с разглеждане в сайтовете им и със званене на собствениците ( само частни лица ) . В Германия също можеш да си направиш диагностика в сервиз няма проблем 

- kokitcha73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535D 2006,E39 530D 2001
Здравей колега, да ти кажа аз как купих мойта 530Д 2001. Разглйдах два сайта: mobile.de и autoscout24.de отне ми три месеца, но намерих колата, беше в autoscout24.de. имам приятел Германец, който говори перфектно български. и така двамата с него се обадихме на човека в германия, питах го за всичко, което знам за този автомобил, той каза, че колата е добра в смисъл отговаряше на мойте изисквания и ще я запази докато дойда, аз му викам ще съм там да пет дни. И така аз и мойто германче се качихме на самолета до Франкфурт и купих колата. Вече я карам година и половина без никакви сериозни повреди (да чукна на дърво) Желая ти и на теб моя късмет 

На мнение съм, че колата ако е на много километри не е кой знае какъв фактор стига да е подържана и да си личи, че не е занемарена. Как мога да разбера по обявите дали са на частен собственик или фирма /за немските сайтове/ ? Освен по снимките
Попаднах на една, обаче километрите не знам дали трябва да ме притесняват
Въпреки, че изглежда доста добре на снимките..на собственик ли е или къща?
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=217440406

- AngelG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: W221 S550 AMG / CLA 220d / X5 3.0d
doomy525 написа:На мнение съм, че колата ако е на много километри не е кой знае какъв фактор стига да е подържана и да си личи, че не е занемарена. Как мога да разбера по обявите дали са на частен собственик или фирма /за немските сайтове/ ? Освен по снимкитеПопаднах на една, обаче километрите не знам дали трябва да ме притесняват
![]()
Privater Anbieter
Колата е на ПЕРФЕКТНИ километри

От хора, които са имали опит с такъв цвят салон - труден ли е за подръжка 
Благодаря на всички за помоща която ми оказвате за предстоящата покупка
Някои изглеждат леко глуповати, но като знам какъв шах ще ми е като цяло в деня на покупката и гледам да поразпитам, а не да се чудя
Лесно ли се навиват немците за преглед в сервиз или правят познатите чалъми 

Благодаря на всички за помоща която ми оказвате за предстоящата покупка

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Не е много труден за поддръжка.
Най-големия му враг са майсторите с мазни и мръсни дрехи
Най-големия му враг са майсторите с мазни и мръсни дрехи

Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Само съвет ако нямаш поне пет дни за седене и разглеждане в Германия, нямаш човек говорещ добре немски и разбиращ от пазара на коли в Германия по-добре си купи кола от тук. Шанса да докраш кенеф от Германия не е толкова малък.
п.с. Съвет ако тръгнеш по немско... кола с външни забележки (деруги и т.н.) може да е перфектна в всяко едно друго отношение, но цената ще е по-приемлива, съответно и на място ще можеш да свалиш повече от цената... там за такива "ремонти" им сдират кожите.
п.с. Съвет ако тръгнеш по немско... кола с външни забележки (деруги и т.н.) може да е перфектна в всяко едно друго отношение, но цената ще е по-приемлива, съответно и на място ще можеш да свалиш повече от цената... там за такива "ремонти" им сдират кожите.

- kokitcha73
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535D 2006,E39 530D 2001
[quote="doomy525"]На мнение съм, че колата ако е на много километри не е кой знае какъв фактор стига да е подържана и да си личи, че не е занемарена. Как мога да разбера по обявите дали са на частен собственик или фирма /за немските сайтове/ ? Освен по снимките
Попаднах на една, обаче километрите не знам дали трябва да ме притесняват
http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=217440406[/quote
Ето какво пише в обявата:
Privater Anbieter
D 61352 Bad Homburg
Tel.: +49 (0)1577 / 2828924
Но ти най добре се обади и питай продавача, дали е автокъща или частен собственик, няма да те излъже! Успех

http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=217440406[/quote
Privater Anbieter
D 61352 Bad Homburg
Но ти най добре се обади и питай продавача, дали е автокъща или частен собственик, няма да те излъже! Успех

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Privater Anbieter
D 61352 Bad Homburg
То може да е и автокъща която продава кола на частно лице. Моя случай беше такъв ... собственика се весна към края на сделката.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2