Тракане отзад 320d 02'

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Тракане отзад 320d 02'

Мнение от ociata » 08 Юли 2012, 17:43

Здравейте,

Миналата седмица и аз най-накрая си купих е46. Колата е фейслифт, произведена 2002ра. Малко смело постъпих и я взех без диагностика, но както и да е. Още на следващия ден я заведох първо на диагностика, а после и в сервиз да прегледат окачване, геометрия, сходимост и т.н.(абе нещата, които трябваше да направя преди да я взема :mhihi: ). От сервиза казаха, че имам за смяна тампон на носача от ляво и всичко друго било наред. В петък дадох колата на баща ми(цял живот кара Опели, викам да пробва и БМВ 8) ) и той и навъртя около 300км, но като ми я връщаше каза нещо чука отзад. И наистина се чува нещо като чукане или по скоро тракане. Ако трябва да го опиша звука е като от разбито каре(трак,трак, трак) само че идва от задната част на колата. Не се чува постоянно, преди малко забелязах на дълъг ляв завой че изтрака по цялото продължение на завоя, и сега като я паркирах бях навил пълен волан и давах назад и пак затрака. При ускорение и спиране с прав волан го няма... Утре ще я карам на сервиз да махнат "пеперудите" и ще ги накарам да прегледат и това, но някой може ли да ме подготви какво да очаквам? Бях чел тук в форума за откъсване на задния мост(http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=149369), но до колкото разбирам при фейслифта този проблем е отстранен, пък и симптомите са доста различни.

Та, аз си излях душата. Всякакви съвети и предположения са добре дошли :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Re: Тракане отзад 320d 02'

Мнение от Rosendo » 08 Юли 2012, 18:37

Провери на първо време нещо съвсем елементарно, а именно дали са ти добре затегнати джантите. Аз имах подобен проблем, направо си бях изкарал акъла, а се оказа че задна дясна джанта е хлабава.
Другото нещо за което се сещам за ламарините зад спирачните дискове ( случва се да попадне камъче между диска и защитната ламарина)
Общо взето най добре вдигай с крика едно по едно колелата и завърти да видиш дали се чува нещо.
Надявам се да не е нещо по сериозно.
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 08 Юли 2012, 19:02

хмм...може би е някой тампон...но сигурен ли си че е отзад,защото се чува при завой...може да е шарнир на носача
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 08 Юли 2012, 20:06

Сега проверих джантите са си добре затегнати. Утре ще я погледнем на подемника. Страхувам се да няма проблем с кардани-диференциали, че това ми е първата кола със задно и до колкото съм чул ремонта там е :kuku:

Иначе тракането със сигурност е отзад, пък и шарнирите са проверени и са здрави.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 08 Юли 2012, 22:15

Виж да не би да има счупена пружина.
Si non confectus, non reficiat.

ентусиаст
Аватар
Кара: 330хд

Мнение от JTD » 09 Юли 2012, 0:21

Все пак караш БМВ. Нормално е да има звук наподобяващ каре от задната страна на колата, ако има разбито каре :lol:
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 09 Юли 2012, 12:43

JTD написа:Все пак караш БМВ. Нормално е да има звук наподобяващ каре от задната страна на колата, ако има разбито каре :lol:

А има ли начин да се установи че със сигурност то е заминало? Например както за предно каре се навива пълен волан и почва да трака?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 10 Юли 2012, 19:13

Колеги почти съм сигурен че този звук идва от гърнето биещо се в купето. Днес с помощта на баща ми успяхме да го локализираме и се чувствам като идиот :smoke:

Все пак вчера от сервиза ми казаха че е заминал "левия тампон на двигателя". Казаха ми че десния засега е здрав, но ако карам така ще замине и той. Така че ще го взема и ще се сменя в събота...

Поздрави :wave:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530d '09

Мнение от Malik » 10 Юли 2012, 20:09

Моят ауспух също се тресе по подобен начин, което много ме дразни и я откарах при майстори ако могат да стегнат цялата генерация, но се оказа, че всичко е 6, обаче вибрациите от двигателя са по-силни от нормалното и само нови тампони ще решат проблема :)

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318ci cabrio 2002

Мнение от nikci » 12 Юли 2012, 19:39

Аз имам същият проблем .... само че моят е като мина през дупка ... или малко така по разпукан асфалт хаха и се получава 1 тракане ...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW 316 i,1.9l,1999
Мечтае да кара: Летяща чиния

Мнение от bogo_iliev » 11 Апр 2013, 20:38

Здравейте колеги!!!
Значи и аз имам подобен проблем с ауспуха и адски много ми къса нервите :D .Преди известно време се издрънчах харабийската в 1 дупка и почна едно приятно яко чукане като палех и дрънчеше и след това спираше и я закарах на майстор и той каза,че е от ауспуха и го стегна и престана,но след известно време пак се изпрасках в 1 тунел в 1 яма и сега като карам и го чувам как се лашка и дрънчи по купето.Качих я на канал да я погледна и го разклатих и всичко изглежда ок,ама пак се чува като минавам през дупки и неравности как дрънчи направо точно под мен и отзад гърнето,а като карам по равно си е ок.Мисълта ми е има ли смисъл да сменя тези гумените тампони ли са отзад ,на които се държи ауспуха,защото ми се струва ,че са омекнали,понеже като разклатих ауспуха и бая се лашка и ако някой е сменял да каже ефект и цена ще бъда благодарен :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ШЕ 330d (manual)
Мечтае да кара: bmw f10 m5
Детайли за колата: M-packet Mtech 1

Мнение от SlipX » 12 Апр 2013, 14:15

Дали и при мен ще е от това проблема.... Аз си мислех, че може би бомбетата са се разхлопали отзад, понеже само от лявата страна ми се чува тракане. Никога нямаше да се сетя, че проблема може да е от ауспуха.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ociata » 12 Апр 2013, 15:23

Понеже аз съм започнал темата да си допиша в нея. И на първото БМВ(за което става въпрос в началото) и на сегашното ми тракаше отзад от тампоните на амортисиорите. Цената им смешна а смяната елементарна(даже канал не е необходим). Проверете ги и тях преди останалите работи :yes:

Назад към E46