Голям борд- конверсия

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Голям борд- конверсия

Мнение от PeReZ » 06 Юни 2012, 0:52

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от veso_88 » 30 Юни 2012, 4:46

Колеги ако има някой от Бургас запознат и най-вече правил тая схема и иска да си пробва уменията пак нека пише на Л.С. Почерпката сериозна...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 01 Юли 2012, 11:57

Задължително ли е лостчето за мигачите да е с борд функция?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 М3-Manual, е36 328 Hamann
Мечтае да кара: кара ги вече

Мнение от lagoon82 » 01 Юли 2012, 15:23

.::Братоев::. написа:Колеги от 11 бутонен борд с чек преминах на 18 ОБЦ по описания начин (правил съм го и от най-малкия към голям на м52б20) но този път спря да ми работи скоростомера и чека... а преди работеше с 11 бутонния борд. Като натисна CHECK и ми излизат всички пиксели след което угасва. Не ми изписа Check control inactive , нито Chek control OK само тва с пикселите ... някой някви идеи да има :confused:

Колега и аз съм същият проблем всичко си работи освен чек контрола. Пробвах и аз сякакви стойности на Einheit 1 ,2 които дават из форумите но не тръгва. Хайде някой да помогне че вече нямам нерви.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 М3-Manual, е36 328 Hamann
Мечтае да кара: кара ги вече

Мнение от lagoon82 » 02 Юли 2012, 10:45

.::Братоев::. написа:Колеги от 11 бутонен борд с чек преминах на 18 ОБЦ по описания начин (правил съм го и от най-малкия към голям на м52б20) но този път спря да ми работи скоростомера и чека... а преди работеше с 11 бутонния борд. Като натисна CHECK и ми излизат всички пиксели след което угасва. Не ми изписа Check control inactive , нито Chek control OK само тва с пикселите ... някой някви идеи да има :confused:

Моя тръгна колега с eiheit 1 B3 einheit 2 FF, но понеже с B3 часовника е на am/pm си го смених на B2 и всичко си работи. четох някъде че B3 и FF са по default.
След като ги въведеш изключи от контакт и искарай ключа, после даваш на контакт и трябва да тръгне. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jim Beam » 08 Юли 2012, 20:32

Jim Beam написа:Задължително ли е лостчето за мигачите да е с борд функция?

Някой?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Marsianec » 08 Юли 2012, 20:42

Jim Beam написа:

Някой?

Само ако искаш да го управляваш от там. Борда си работи и без него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jim Beam » 08 Юли 2012, 21:38

Marsianec написа:
Jim Beam написа:

Някой?

Само ако искаш да го управляваш от там. Борда си работи и без него.

:bchug:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 09 Юли 2012, 0:27

lagoon82 написа:

Моя тръгна колега с eiheit 1 B3 einheit 2 FF, но понеже с B3 часовника е на am/pm си го смених на B2 и всичко си работи. четох някъде че B3 и FF са по default.
След като ги въведеш изключи от контакт и искарай ключа, после даваш на контакт и трябва да тръгне. :yes:

Мерси колега, ще пробвам като се прибера в България , че колата ми е там. Дано стане ,че и аз сумати нерви потроших ,че ми се загуби чека.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745i e65, 525dA e39
Мечтае да кара: 850 CSi :)

Мнение от rado89 » 19 Авг 2012, 13:34

Здравейте колеги.
И аз взех голям борд и имам няколко питания. В момента съм със среден борд, с чек модул и имам гонг.

Въпросите са следните:
1. След като имам чек модул - той предполагам си е навързан - трябва ли да търся да правя някакви корекции по окабеляването от него до черната букса на борда или нещо друго?
2. Трябва ли да правя някакви корекции по окабеляването на гонга - кабелчетата са си на местата както е описано и са си с описаните цветове.
3. Проверих кабелчетата на таблото - трябва ли да правя някакви корекции по тях? - те са си по цветове правилно разположени.
4. Как да му се невидиш се сваля лостчето за чистачките - горната кора над волана неще да падне - дали е хваната някъде? :)
5. Коя е буксата на ZKE IV, която трябва да се настройва за код функцията - тази отзад на самия модул ли е? Не черната отпред то вълтата и зелената а задната?
6. Как да му се невидиш ги следите тези кабелчета от къде на къде вървят през таблото? :)
7. И последно - преди си ми работеше чек контролът, но от известно време винаги изписва чек контрол ок и не ми изкарва никакви индикации - няма ниско ниво течност за чистачки, няма изгорели крушки, нищо. Възможно ли е да е изгорял самият чек модул.
Аа, и кое точно е чек модула отдолу под волана?

Благодаря.
Сърдитко Петко - празна му торбата..

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado89 » 20 Авг 2012, 13:37

Оправих се с повечето неща. Само един, може и да е глупав въпрос, но да не сгафя :) - проводниците от таблото (х16 и x17) ги проследих и вървят някъде напред при мотора. Трябва ли да ги прекъсна и да ги свържа с буксата на борда или трябва да ги разклоня с нов проводник и към борда? Трябва да го направя, че съм разчекнал цялата кола.
Благодаря.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 20 Авг 2012, 15:16

Трябва да ги разклониш, в никакъв случай не трябва да ги прекъсваш. Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado89 » 21 Авг 2012, 11:59

Благодаря колега - само това ме спираше. Снощи си поиграх и го донаправих - хубаво е да имаш фенерче на телефона :)
Както и да е. Всичко заработи - дори и код функцията - съмнявах се, че ще я подкарам ама всичко е ок.
Сега поредният въпрос - т.к. бордът е от М3 - трябва ли да ходя да го прекодират.
В менюто за разхода влязох и зададох стандартния калибриращ фактор за 320 - 948.
Днес като се придвижих от вкъщи до работа (студентски град - дружба) със не много голямо задръстване ми даде разход 12.1 - дали е верен. Мисля, че разходът ми е към 11,5. При Вас какви стойности изкарва колеги.
При пълен резервоар какъв пробег Ви дава - на мен ми даде 480 км. - малко ми се струват.
На място какъв разход Ви дава - на мем ми дава около 1.2 - 1.3 литра без клима и към 2 литра на час с клима.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от PeReZ » 21 Авг 2012, 13:41

За да работи правилно средния разход, трябва да се прекодира (с GT1 или NCS-expert).
След като борда е от М3 не вярвам на корекция 948 да ти отчита правилно.
Според мен ще трябва да го направиш на 750, т.е. на минимума, но дори тогава на празен ход ще ти дава отклонение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado89 » 21 Авг 2012, 13:53

Добре, а къде да го прекодирам - как става номерът? Някой идеи?

Много благодаря за цялата помощ - този форум е злато :)

ПредишнаСледваща

Назад към E36