Счупена(окислена) букса на крушката на рег.№?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
Счупена(окислена) букса на крушката на рег.№?
Здравейте, колеги!
Не светеше едната крушка на рег.номер и след като махнах плафона, видях, че едната пластинка, която прави контакт с крушката е счупена и всичко беше окислено.Явно там има доста влага...
Продават ли се отделно буксите с пластинките за крушките, или трябва да купувам цялата лайстна над номера със се плафоните!?
Снимките са на колега(примерни) :

От схемата в Realoem не се разбира дали се продават отделни компоненти от лайстната, или не!?
Не светеше едната крушка на рег.номер и след като махнах плафона, видях, че едната пластинка, която прави контакт с крушката е счупена и всичко беше окислено.Явно там има доста влага...
Продават ли се отделно буксите с пластинките за крушките, или трябва да купувам цялата лайстна над номера със се плафоните!?

Снимките са на колега(примерни) :

От схемата в Realoem не се разбира дали се продават отделни компоненти от лайстната, или не!?

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- rve
- ///Мтусиаст
-
- Кара: ///М3 и още нещо
Re: Счупена(окислена) букса на крушката на рег.№?
Адаш, имам абсолютно същия проблем. В четвъртък един познат ми обади, че не ми свети едната крушка на задния номер (не знам защо си мислех, че чека показва и това) и като свалих плафона цокълът беше яко окислен. По принцип с чистене на окиса става, но и при мен едната клема беше напълно корозирала и направо липсва парче от нея. Доколкото се порових не се продава отделно цокъла, при мен се хваща с 4 нита за лайсната, а и в ЕТК каталога не излиза като отделна част. Според мен може да се реши с една медна спойка в мястото на липсващото парче, не си струва да се сменя цялата лайсна за една крушка 5 вата..
- titto
- старши ентусиаст
-
Мдаа, моята се счупи докато се опитвах да я почистя с тънка отверка.
По принцип, като се натиснат пластините навътре и отзад има разглобяема букса в която влизат кабелчетата с женски обувки.Тези букси ме съмнява да се продават отделно, така, че май ще играе поялника, нещо да се изгражда някаква пластинка, която да прави контакт с крушката!?
Някой колега, ако е минал през това, нека сподели как е "светнал"отново!??
Не ми се купува цялата лайстна, поне средната черна част...
По принцип, като се натиснат пластините навътре и отзад има разглобяема букса в която влизат кабелчетата с женски обувки.Тези букси ме съмнява да се продават отделно, така, че май ще играе поялника, нещо да се изгражда някаква пластинка, която да прави контакт с крушката!?

Някой колега, ако е минал през това, нека сподели как е "светнал"отново!??
Не ми се купува цялата лайстна, поне средната черна част...

--------------------------------------------------------------------------------------------
- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Минал е минал е
Та сега по темата,сваля се цялата лайсна над номера,която е на 4-видии еврейска звезда,откачаш буксите за плафоните и тоя на механизма за багажника и лайсната е в ръцете ти,после самите букси където са осислени излизат с една тънка отверка(разглобяват се) и може да работиш.Моите бяха всичките без крачета
,просто от окиса се бяха стопили.Но след запояване на крачетана всичко е ок,използвал съм медна пластинка.Дано съм обяснил и сте ме разбрали,ще снимам и ще кача снимки за да се добие представа.

Та сега по темата,сваля се цялата лайсна над номера,която е на 4-видии еврейска звезда,откачаш буксите за плафоните и тоя на механизма за багажника и лайсната е в ръцете ти,после самите букси където са осислени излизат с една тънка отверка(разглобяват се) и може да работиш.Моите бяха всичките без крачета

!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

- titto
- старши ентусиаст
-
Мерси!Значи може да се запоят медни пластинки?
Надявах се буксите с пластинките да се продават отделно от цялата лайстна, но уви!?

Надявах се буксите с пластинките да се продават отделно от цялата лайстна, но уви!?

не знам защо тази лайсна е толкова скъпа - и в морги и като нова
така че побългаряването е наложително
- titto
- старши ентусиаст
-
Да, а и сигурно навсякъде я продават цяла, заедно с боядисаната част(3-те части като на снимката), която не ни е нужна!© написа:не знам защо тази лайсна е толкова скъпа - и в морги и като нова

- titto
- старши ентусиаст
-
Проблемът е отстранен!
Разглобих буксата в която влизат тънките кабелчета, захранващи плафона.(Има тънко капаче върху кабелите)Натиснах парчето счупена пластина, която прави контакт с крушката и тя излезе, не без борба, де...Намерих подходяща пластина от фасунга на луминисцентна лампа(пура) и я наврях в буксата.Напръсках де що видя с WD-40 и я сглобих.Всичко пасна като шамар на цигане!

Разглобих буксата в която влизат тънките кабелчета, захранващи плафона.(Има тънко капаче върху кабелите)Натиснах парчето счупена пластина, която прави контакт с крушката и тя излезе, не без борба, де...Намерих подходяща пластина от фасунга на луминисцентна лампа(пура) и я наврях в буксата.Напръсках де що видя с WD-40 и я сглобих.Всичко пасна като шамар на цигане!

- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Е браво
кай като шамар на цигане!

кай като шамар на цигане!

!!! ВНИМАНИЕ !!! 

9 мнения
• Страница 1 от 1