Проблем с перката на радиатора?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на цигари
Мечтае да кара: само на пури
Детайли за колата: и тя пуши

Проблем с перката на радиатора?

Мнение от ivan83 » 06 Юли 2012, 13:39

Колата е 320д 2002г фейса, а проблема е че перката не спира да върти дори и като изгася колата
радиатора не е запушен, колата се охлажда перфектно и не загрява изобщо, снощи откачих акумулатора за да не ми падне :roll:
някой знае ли каквамцена са тия перки и тъй като мисля че перката си е здрава, какво може да е?

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320D 2001

Re: Проблем с перката на радиатора?

Мнение от ivaka_b » 06 Юли 2012, 14:20

Здрасти колега,
И аз имах същия проблем, при мен първоначално изобщо не тръгваше перката след това почна да работи постоянно дори и при загасен двигател. Проблема е в управлението на перката, а не в самата перка. Сменяш перката с управлението и си готов. Дано да съм ти бил полезен.

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 06 Юли 2012, 14:48

Изгоряло е управлението на перката. Ако търсиш друга - вземи такава от фейсов дизел. Около 250 лева са.
Si non confectus, non reficiat.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 06 Юли 2012, 20:38

Здравеите колеги много се извинявам че ползвам темата на колегата но не искам да пълня форума с едни и същи теми.Всички говорят за перка и това упръвление кажета ми колко вида перки има на е46 защото като гледах моята на перката нямам такова упръвление от мотора излизат кабел и отива в буксата 2дебели и 1 тънак черен ако не се лъжа .Перката я чувам че върти на различни скорости не е да върти или да не върти .Номера на перката къде се намира аз гледах отгоре но не го видях да не е отдолу някъде или трябва да се махне перката .Забравих да пиша колата е 320и М54Б22
Благодаря предварително

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 06 Юли 2012, 22:54

320 2.2 написа:Здравеите колеги много се извинявам че ползвам темата на колегата но не искам да пълня форума с едни и същи теми.Всички говорят за перка и това упръвление кажета ми колко вида перки има на е46 защото като гледах моята на перката нямам такова упръвление от мотора излизат кабел и отива в буксата 2дебели и 1 тънак черен ако не се лъжа .Перката я чувам че върти на различни скорости не е да върти или да не върти .Номера на перката къде се намира аз гледах отгоре но не го видях да не е отдолу някъде или трябва да се махне перката .Забравих да пиша колата е 320и М54Б22
Благодаря предварително

е щом върти на различни скорости значи модула е там просто не го виждаш.
Иначе е46 ако е автоматик или 330д е с виско както и бензиновите от 2.8 нагоре и всички автоматици са с виско като опред имат и една електрическа перка за климатика и тя е помощна на виското т.е при необходимост на определена температура са пуска да охлажда освен кондензатора на климатика и водния радиатор и всички други са само с една електрическа перка отзад на радиатора с модулно управление.
До автора на темата модула се е бъгнал въпреки че колата ти е фейс там модулите са доста по издръжливи поне аз досега от толкова много перки през годините ти си втория такъв случай с перка от фейс и да се прецака.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 07 Юли 2012, 0:13

след като написах мнението пак се разрових из нета да видя и намерих една в e46fanatics.com същата като моята и пише че е от 330ци ще кача и снимка ,тези дни ще видя да сниман и моята ,интересно ми е всички са с упръвление тази и моята не
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар
Кара: печка

Мнение от plachkov » 07 Юли 2012, 13:03

320 2.2 написа:Здравеите колеги много се извинявам че ползвам темата на колегата но не искам да пълня форума с едни и същи теми.Всички говорят за перка и това упръвление кажета ми колко вида перки има на е46 защото като гледах моята на перката нямам такова упръвление от мотора излизат кабел и отива в буксата 2дебели и 1 тънак черен ако не се лъжа .Перката я чувам че върти на различни скорости не е да върти или да не върти .Номера на перката къде се намира аз гледах отгоре но не го видях да не е отдолу някъде или трябва да се махне перката .Забравих да пиша колата е 320и М54Б22
Благодаря предварително
Колега имаш управление, вижда се само като извадиш перката,буксите, за които говориш са за управлението, просто са изнесени навън от перката за по лесна маниполация

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan83 » 10 Юли 2012, 9:50

колеги да ви питам, удачно ли е да сложа перка от 330д, става ли за моя модел без някакви преправки и здрава ли е?

Потребител
Аватар
Кара: печка

Мнение от plachkov » 10 Юли 2012, 11:08

ivan83 написа:колеги да ви питам, удачно ли е да сложа перка от 330д, става ли за моя модел без някакви преправки и здрава ли е?
330d не е ли с виско перка?

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 10 Юли 2012, 12:07

plachkov написа:
ivan83 написа:колеги да ви питам, удачно ли е да сложа перка от 330д, става ли за моя модел без някакви преправки и здрава ли е?
330d не е ли с виско перка?

С виско е, но пред климатичният радиатор има и ел.перка.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan83 » 10 Юли 2012, 12:39

демек става или?
просто ми предлагат такава перка и не знам дали е удачно за охлаждането на самата кола и дали няма да имам проблем с монтирането и

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 11 Юли 2012, 0:33

А тая от 330д не е ли без управление като от снимката по горе?Май няма да свърши работа.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 320 2.2 » 11 Юли 2012, 0:39

тази по горе е от 330ци бензин поне така пише този дето я продава и моята е същата не виждам упръвление

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 11 Юли 2012, 9:06

:OT:
Извинявам се за офтопика!
Имам приятел който миналата година си взе 320Д, 136 коня. Има електрическа перка откъм мотора , а отпред пред радиаторите има само стойка за перка но няма такава. Дали е имал перка и са я махнали или е с една електрическа перка? Мерси!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530dA '04

Мнение от koleto_78 » 11 Юли 2012, 17:08

С една ел.перка е

Следваща

Назад към E46