Почистване хидравличен повдигач ?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Почистване хидравличен повдигач ?
Здравейте , колеги съжалявам , че отварям нова тема за моят проблем конкретно. Прочетох доста из форума за проблема на нашите е46-ци относно тресенето на ДВГ при студен старт и след смяна на доста консумативи по колата след закупуването и пак не можа да се отстрани проблема. Става въпрос за е46 320и бензин 150кс 2000г. След смяна на маслото с бмв масло 5w40 + почистване на двигателя с някаква добавка "Протек" + работене около 5 часа на празен ход с тази добавка имаше някакво леко подобрение , но все още си тресе. На диагностика всичко е ок , дебитомер , бобини, дюзи , ланда сонди, ванусите също са добре. Единственото което излиза е грешка , че е прекъснал 5-ти цилиндър. След като вече ми го прави за 3-ти път и ми светва check-a на мотора реших да сменя и свещите и да разгедам внимателно всяка една бобина , лула кабели и така нататък. След като извадих старите свещи видях , че са работили добре , бяха видимо на доста километри но нямаше никакво омасляване или нагар по тях. Та след дълги разговори с майсторите ми които са от сервиз BOSCH установихме , че след като не се оправи след смяна на тези неща най-вероятно проблема е махничен , и предполагам , че има запушен хидравличен повдигач на 5-ти цилиндър който неможе да се изпразни сутрешно време и затова колата притриса. Въпросът ми е възможно ли е да отворя капака отгоре да сваля вала и да се промият повдигачите на 5-ти цилиндър или трябва да се сменят с нови ?!?!
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
Re: Почистване хидравличен повдигач ?
задължително компресия се мери като имаш " Misfire " . Иначе повдигачите изизат ако свалиш вала. А може и дюзата на тоя цилиндър да не е читава. Повдигача последно бих го погледнал аз .
успех !
успех !

- Monoid
- младши ентусиаст
-
Дюзата как да я проверя ? Вчера размених бобината на 5-ти цилиндър с тази на първи и ще видя ако е записало грешката на първи и ще разбера ако е бобина , но как да проверя дюзата дали пикае ?
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- Monoid
- младши ентусиаст
-
Колега да попитам колко струваше ремонта който извърши и от къде взе части ? Аз лично повдигачи не бих си купил нови защото в българия се продават само боклуци... Може ли да се извадят и да се почистят и дали ще има ефект ако това се направи ?!?! Нямам намерение да свалям главата , тъй като не съм на фен на този ремонт. Рано ми е просто да си унищожа колата : ))) Затова искам само да извадя повдигачите и да ги изчистя с бензин или нещо друго... Ако трябва и цяла нощ ще ги кисна , но да не свалям главата на колата.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Колега ремонта го правих в Дару кар като свалих главата и използвах случая да сменя гумички на клапани, напасване обтегач и водачи на веригата, гарнитури и т.н.
Първо аз нямам условия за такъв ремонт и второ нямам инструмент за заключване на валовете за зацепването на ваноса а и никога не съм го правил макар и да знам за какво иде реч. Между другото ваноса си работи и до днес без смяна на пръстените.
Не мога вече да кажа кое колко струваше но ремонта излезе между 2 и 3000 лв по спомени. (ново масло и филтър разбира се)
PS Много ме съмнява с киснене и раздвижване да оправиш повдигач още повече аз опитах какви ли не гимнастики и добавки преди да се реша да се хвърля в този ремонт (сега съжалявам, че загубих и нерви и пари и време вместо да приема очевидното след като опитах всичко друго)
Първо аз нямам условия за такъв ремонт и второ нямам инструмент за заключване на валовете за зацепването на ваноса а и никога не съм го правил макар и да знам за какво иде реч. Между другото ваноса си работи и до днес без смяна на пръстените.
Не мога вече да кажа кое колко струваше но ремонта излезе между 2 и 3000 лв по спомени. (ново масло и филтър разбира се)
PS Много ме съмнява с киснене и раздвижване да оправиш повдигач още повече аз опитах какви ли не гимнастики и добавки преди да се реша да се хвърля в този ремонт (сега съжалявам, че загубих и нерви и пари и време вместо да приема очевидното след като опитах всичко друго)
- Monoid
- младши ентусиаст
-
Колега лично аз не бих се хвърлил да правя ремонт за толкова пари , по скоро бих продал колата... И тъй като съм виждал последици от ремонт на глава в България не бих искал да се мятам в тоя филм. Колата ми работи перфектно на загрял мотор и също така не ми пипа масло. Ако отворя главата просто след това ще си бия главата в стената , а това мисля да го избегна : ))) Затова искам само да почистя оригиналните повдигачи и да ги сложа не да си купя някакви ментета. Някой случайно знае ли колко пари върви един повдигач (просто информативно , не че ще си купя) ?
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
- Monoid
- младши ентусиаст
-
Някой правил ли е тази интервенция на колата си и ако е да сподели дали е имало някакъв ефект ?
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
mitrax написа:tsb_bg , защо сваляхте глава ?
Не беше задължително, просто реших като се набутвам с ремонта да сменя профилактично и другите неща които съм описал (т.е. всичко без коляно-бутална група)
ако искаш разгледай и тази тема
аз малко се отказах от решаването на този проблем....
--> Някой случайно знае ли колко пари върви един повдигач (просто информативно , не че ще си купя) ?
по спомен 50-60лв.
иначе виж в http://realoem.com/bmw/select.do
аз малко се отказах от решаването на този проблем....
--> Някой случайно знае ли колко пари върви един повдигач (просто информативно , не че ще си купя) ?
по спомен 50-60лв.
иначе виж в http://realoem.com/bmw/select.do
12 мнения
• Страница 1 от 1