Разход на нашите автомобили
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: Разход на нашите автомобили
memorex написа::OT: Интересен факт при карането в колона е че на задните им пада разхода поради по–ниското съпротивление на въздуха/пример големите камиони/.Така че който е маняк да сваля разход и ако има нерви с такива като нашите автомобили да се възползва.
Дай сега им сложете и 195 гуми, че да падне още а?

Има и една друга екстра тип "Фред Флинтстоун" с крачета, мисля всеки я знае.

Дайте някои разходи когато ги карате(причината поради, която 90% си купуваме БМВ) сега тези дизели колко горят, а не когато им се молите. Нещо примерно като колегата с 550, който каза 20/100 среден на 10 000 или нещо такова. Което се предполага, че ще е имало случаи на 12 и на 32.

Лично на мен ми е любопитно тежък дизел като Е60 колко ви дава(защото масово мисля се кара 530-218)когато ги карате като вдигате често 200 и нагоре.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
sawion написа:530d 218коня с 4 човека и пълен багажник миналата година ми дава и на 2-те ми ходения до Несебър на отиване разход от 5.5л на 100 със средна скорост 90 на бордовия, имам и качени снимки на 7 страница на тая тема, така че не съм съгласен с теб.... На връщане качва до 5.7л със същата средна скорост. А със същия тоя пълен резервоар съм карал и още 230км в София което се равнява на 1100км с 1 пълнене.
колега възможно ли е да имаш ремап без да знаеш? ДПФ махал ли си? това май беше нощно време без движение?
аз ако опитам със същия стил на каране, сигурно ще докарам с триста зора 6.5 литра на отиване и 7 на връане.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
sawion, с ръчни ли си?
всъщност видях, че си споменал по-назад че си с ZF 6HP26... сори
завидно нисък разход... нямаш DPF, нали не греша?
всъщност видях, че си споменал по-назад че си с ZF 6HP26... сори

завидно нисък разход... нямаш DPF, нали не греша?

- da6ip
- старши ентусиаст
-
До Халкидики и обратно, 790 км. 34 градуса средно, климатик, гуми 245 отпред и 275 отзад, 2-ма човека и малко багаж.
7.4 литра по бордови, 7.9 реален разход на колонка.
Средната скорост по бордови беше 78 км/ч, защото: на отиване на магистралата около Солун висях точно 1 час в задръстване, че целия град се изнасяше, после към полуострова колоната се движеше с 50. А на връщане в БГ имаше много народ на пътя и се движехме бавно и тегаво с много изпреварвания.
Съвет към всички: пътувайте само нощно време до там и обратно.
EDIT: Между другото на отиване допълних резервоара на Сандански. Бордовия показваше 6.9, а реалния беше 6.5.
7.4 литра по бордови, 7.9 реален разход на колонка.
Средната скорост по бордови беше 78 км/ч, защото: на отиване на магистралата около Солун висях точно 1 час в задръстване, че целия град се изнасяше, после към полуострова колоната се движеше с 50. А на връщане в БГ имаше много народ на пътя и се движехме бавно и тегаво с много изпреварвания.
Съвет към всички: пътувайте само нощно време до там и обратно.
EDIT: Между другото на отиване допълних резервоара на Сандански. Бордовия показваше 6.9, а реалния беше 6.5.
Последна промяна da6ip на 26 Юни 2012, 8:35, променена общо 1 път
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
da6ip написа:RuM6n написа:Та искам да питам вашите автомобили само градско колко дават по борд?
Градското в София и Варна е мнооого различно, имаше дори един огромен спор за това тук преди време. В София има доста по-сериозни задръствания.
Е61 530д 218 кс ми дава 11-12 градско в София, това е на къси разстояния с висене по задръствания вечерта (но сутринта не).
E71 3.0 245кс 8ск - градско без задръствания,предимно къси отсечки(1,5км-2,5км)ми дава средно 10л-10,5л/100 ,зимно време 12-12,5л/100
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
stankata777 написа:da6ip написа:RuM6n написа:Та искам да питам вашите автомобили само градско колко дават по борд?
Градското в София и Варна е мнооого различно, имаше дори един огромен спор за това тук преди време. В София има доста по-сериозни задръствания.
Е61 530д 218 кс ми дава 11-12 градско в София, това е на къси разстояния с висене по задръствания вечерта (но сутринта не).
E71 3.0 245кс 8ск - градско без задръствания,предимно къси отсечки(1,5км-2,5км)ми дава средно 10л-10,5л/100 ,зимно време 12-12,5л/100
Ей колега ние с тебе май трябва да се преместим в Х - форума , ама там в последно време само за Е53 се дискутира.
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
RuM6n написа:stankata777 написа:da6ip написа:RuM6n написа:Та искам да питам вашите автомобили само градско колко дават по борд?
Ей колега ние с тебе май трябва да се преместим в Х - форума , ама там в последно време само за Е53 се дискутира.
С такъв смешен разход нямате никакво място в Х-подфорумите.

Всичко що е под 12 да си стои тук.

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- sawion
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530da 04'
- Мечтае да кара: А7 3.0TFSI
- Детайли за колата: China Maina Town Tuning
da6ip написа:sawion написа:530d 218коня с 4 човека и пълен багажник миналата година ми дава и на 2-те ми ходения до Несебър на отиване разход от 5.5л на 100 със средна скорост 90 на бордовия, имам и качени снимки на 7 страница на тая тема, така че не съм съгласен с теб.... На връщане качва до 5.7л със същата средна скорост. А със същия тоя пълен резервоар съм карал и още 230км в София което се равнява на 1100км с 1 пълнене.
колега възможно ли е да имаш ремап без да знаеш? ДПФ махал ли си? това май беше нощно време без движение?
аз ако опитам със същия стил на каране, сигурно ще докарам с триста зора 6.5 литра на отиване и 7 на връане.
ами колата фабрично си е излязла без ДПФ щото е от първите произведени през декември 2003г. и няма евро 4. За ремап незнам... трябва някой път да се пуснем с някой колега за да го видим, но пък е карана от 50 годишен германец (от документите) който едва ли е правил такива манипулации. Карам само през ноща на отиване т.е. без климатик. На връщане единия път ми даде 5.7 пак през ноща а другия път през деня с 5 човека и климатик през цялото време към 6 и половина по спомен. Със Сервотроник е, което преди няколко дни четох, че спестява гориво заради по различната хидр. помпа и електроусилвател под кормилната колона, но пък едва ли това спестява кои знае колко... Но по магистралата 120-130 освен ако не трябва да изпреваря някой по-бързо.
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
cww написа:RuM6n написа:stankata777 написа:da6ip написа:RuM6n написа:Та искам да питам вашите автомобили само градско колко дават по борд?
С такъв смешен разход нямате никакво място в Х-подфорумите.![]()
Всичко що е под 12 да си стои тук.
Колега да ти кажа " на ухо' , когато постигнах 8,5/100 от В. Търново за Варна на места след мене се образуваха колони.

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
Миналия уикенд ходих до Созопол. Бях навъртял 30тина км в София и разхода ми беше 26-28/100 като тръгнах. По магистралата карах 150 на темпомат, след това между 100-120, до Бургас свали разхода до 12,7 и по колонка беше горе-долу толкова. Тръгнахме в 05:00 от София, в 09:00 бяхме в Бургас.
На връщане си допълних пак резервоара на излизане от Бургас, до София ми даде 13,5, като може би изпреварвах малко повече на връщане, защото пътувах следобед. Средната скорост по борд компютър беше към 105 км/ч.
На отиване пътувах пакет с едно Ф10 550и, учудващо даде същия разход като моята.
На връщане си допълних пак резервоара на излизане от Бургас, до София ми даде 13,5, като може би изпреварвах малко повече на връщане, защото пътувах следобед. Средната скорост по борд компютър беше към 105 км/ч.
На отиване пътувах пакет с едно Ф10 550и, учудващо даде същия разход като моята.
Последна промяна Cinder на 04 Юли 2012, 11:53, променена общо 1 път

525d - Плевен, Варна и обратно 7.3/100 (по компютър) с градско каране в Търново и Варна на отиване и връщане. Средна скорост 89км/ч. Така като гледам данните извода е 2.5 двигателя няма по-нисък разход и е безмислен, това обяснява защо и вече няма такъв двигател.
Tool - Fear Inoculum
Emooo написа:525d - Плевен, Варна и обратно 7.3/100 (по компютър) с градско каране в Търново и Варна на отиване и връщане. Средна скорост 89км/ч. Така като гледам данните извода е 2.5 двигателя няма по-нисък разход и е безмислен, това обяснява защо и вече няма такъв двигател.
da6ip написа:средна скорост съм записал 76.5, което наистина е зле. последния път при мен е била 88.
изводи:
1. Е61 3.0д 218 кс натоварено с 4 човека и пълен багажник харчи 7.3 от София до Банско, а Е60 2.5д с ремап 0.5 литра по-малко, т.е. 6.8, ако помня правилно какво каза. това е при изгасване на колата в подземния гараж там, и при дадената средна скорост.
2. Е61 натоварено с 4 човека и багаж харчи 0.5 литра повече отиване-връщане, отколкото с 2-ма човека и малко багаж, т.е. 6.9 с 4-ма и 6.4 литра с 2-ма.
въпросната Е60 525d е мойта и тогава карахме броня в броня.
турбината на 525 е по-малка, кубатурата е по-малка и според мен има по-нисък разход реално.
освен това, когато я внасях имаше акциз, а тя беше фабрично с редуцирана мощност 163 к.с. и не платих акциз, който по-спомен беше около 5 хиляди лв.
дали не е с по-нисък разход?

Здравейте и поздрави за чудесния форум.
Искам да ви попитам за е60 2007г. разхода на гориво е в км/1литър. Как става обръщането на показанието в литра/100км.
Благодаря и лек ден
Искам да ви попитам за е60 2007г. разхода на гориво е в км/1литър. Как става обръщането на показанието в литра/100км.
Благодаря и лек ден

- da6ip
- старши ентусиаст
-
ml@den написа:Здравейте и поздрави за чудесния форум.
Благодаря и лек ден
iDrive -> Settings ... и там някъде вътре е

Да отбележа, че разхода е по борд...
530д 218кс. , с автоматична скоростна (новата с джойстика)
Извън градско 4 човека 120км/ч на автопилот - 5л/100км
Градско София за сега 8-8,5л/100км
Подчертавам, че не я ръчкам прекалено и в София не карам в най-голямите задръствания.
Доста съм доволен иначе
, старата ми беше бензинка и даваше 12л/100 в София и 8-9 извън пак по борд, а беше 150к.с. 
530д 218кс. , с автоматична скоростна (новата с джойстика)
Извън градско 4 човека 120км/ч на автопилот - 5л/100км
Градско София за сега 8-8,5л/100км
Подчертавам, че не я ръчкам прекалено и в София не карам в най-голямите задръствания.
Доста съм доволен иначе

Живей така, че като умреш и Дявола да запали свещ на гроба ти!

Части за Е34 - тел.0899 828 626

Части за Е34 - тел.0899 828 626