Повдигане на предница E39 комби '01
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Pashaliiski
- Потребител
-
- Кара: E39 '01 525d Touring, E91'06 320d
Повдигане на предница E39 комби '01
Здравейте колеги. Заминал ми е единия преден амортесъор и ми предстои неговата смяна. Имам обаче проблем. Колата ми е с "Sport suspension+lowered+ride-height" А това ми е проблем. Много ми е ниска отпред и искам да я вдигна колкото оригиналното окачване. Отзад съм я вдигнал до нормалната височина, но отпред няма как на компютъра 
Та въпроса ми е ако сменя само амортесъорите с нормалните ще стане ли, до колко и колко това ще е проблем за амортесъорите, или е задължително да сменя и пружините? Нещо друго трябва ли да се смени?

Та въпроса ми е ако сменя само амортесъорите с нормалните ще стане ли, до колко и колко това ще е проблем за амортесъорите, или е задължително да сменя и пружините? Нещо друго трябва ли да се смени?
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Повдигане на предница E39 комби '01
По скоро трябва да смениш пружините. Но тъй като няма как само тях, трябва и амортесьорите!

- kraininski
- ентусиаст
-
- Кара: 530d
самото наличие на тази тема ми говори че ще се реже транспортна лента 

"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"
- Pashaliiski
- Потребител
-
kraininski написа:самото наличие на тази тема ми говори че ще се реже транспортна лента
??? Тфа базик ли е или имаш нещо предвид?
Влизаш в продава,вземаш два предни макферсона/така както са си били на другата кола и без това има колеги,които натискат колите надолу и ги пускат бадива
/ и си готов.

- popai
- младши ентусиаст
-
- Кара: e63 3.0 i, Х1 е84 35 i
- Мечтае да кара: м5
колега това го направих, колата ми беше със спортно окачване и много опираше и возеше твърдо.
купих направо 2ра ръка макферсони с пружини аморт. и тампони, от кола с нормално окачване късмета ми беше че амортисьорите бяха сменяни и почти нови, предницата се надигна осезаемо 4-5 пръста ми влизаха над гумата до калника, задницата един колега от ст загора ми я надигна и колата стана супер, мека возия гърбици и неравности си ги минавам без да се съобразявам, и стойката на колата е готина, може да кача снимки, ако има нещо питай, ще ти кажа, минах по този път
купих направо 2ра ръка макферсони с пружини аморт. и тампони, от кола с нормално окачване късмета ми беше че амортисьорите бяха сменяни и почти нови, предницата се надигна осезаемо 4-5 пръста ми влизаха над гумата до калника, задницата един колега от ст загора ми я надигна и колата стана супер, мека возия гърбици и неравности си ги минавам без да се съобразявам, и стойката на колата е готина, може да кача снимки, ако има нещо питай, ще ти кажа, минах по този път
- Pashaliiski
- Потребител
-
Мерси за отговорите колеги! Поръчани са частите - амортесъори, пружини и тампони. Днес или утре трябва да е готова колицата! А някой колега може да се зараджа на пружините и амертсъора, които ще сваля! Ще пиша за резутата! 
Иначе относно возията - и сега си ми харесва, а ако вземе да вози още по хубаво незнам, ще трябват много парици за нафта, че няма да слезна от колата

Иначе относно возията - и сега си ми харесва, а ако вземе да вози още по хубаво незнам, ще трябват много парици за нафта, че няма да слезна от колата

- Pashaliiski
- Потребител
-
Здравейте момчета! Кара колата с новото окачване вече седмица и нещо! Друго си е да ти е висока колата. Като с джип се чувствам вече, няма легнали полицаи, няма тротоари, навсякъде минавам спокойно! За возията, не мога да преценя по-добра ли е, но определено не е по лоша, вози страхотно.
Ако някой иска спортни пружини и един здрав амортесъор, може да ме има предвид. Ще пусна и тема в продава.
Ако някой иска спортни пружини и един здрав амортесъор, може да ме има предвид. Ще пусна и тема в продава.
Честито колега. Горе долу и аз съм пред същата дилема. Колата стандартно е със М-тех 1 окачване и понеже трябва да сменям предните амортисьори се чудя какви да взема. Всъщност има ли разлика в амортисьорите между стандартното и M-tech 1 окачването ?
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Pavlinius написа:Честито колега. Горе долу и аз съм пред същата дилема. Колата стандартно е със М-тех 1 окачване и понеже трябва да сменям предните амортисьори се чудя какви да взема. Всъщност има ли разлика в амортисьорите между стандартното и M-tech 1 окачването ?
Да има разлика.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
M-ските са по-твърди.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Pashaliiski
- Потребител
-
То да са само по-твърди! Макар, че аз лично не усещам някаква огромна разлика във возията, но може и да има. И преди и се радвах, и сега. Но цената на спортното окачване... 1 амортесъор е колкото двата обикновени (евтини де). А спортни евтини май няма.
Pashaliiski написа:Здравейте момчета! Кара колата с новото окачване вече седмица и нещо! Друго си е да ти е висока колата. Като с джип се чувствам вече, няма легнали полицаи, няма тротоари, навсякъде минавам спокойно! За возията, не мога да преценя по-добра ли е, но определено не е по лоша, вози страхотно.
здравей колега ,
продадели спортните пружини за е39 че търся и никаде немога да намеря
13 мнения
• Страница 1 от 1