Test review:2012 Cadillac CTS-V vs. 2013 BMW M5

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Test review:2012 Cadillac CTS-V vs. 2013 BMW M5

Мнение от BMW_POWER » 03 Юли 2012, 4:04

enigma написа:Да го коментирам аз този въпрос... На мен лично абсолютно никога не ми се е налагало да маневрирам с отворена врата, даже не съм си го помислял
(при все, че съм зле с паркирането). БМВ са коли с отлична видимост във всички посоки.
Така че даже и не съм го усетил това нововъведение.
Да не говорим, че "новите модели" (поне тези дето ползвам) имат толкова камери и цялостен изглед на колата отгоре, на кой би му хрумнало да отваря вратата да гледа?

Като цяло си прав. Но когато на ти се наложи на 36 места да паркираш 45-50 коли, отваряш вратата и гледаш. И когато говорим за коли за 100-200-500 000$, няма камера, на която да вярваш. Вярваш единствено на очите си.... Ето някои от колите:

Изображение

Изображение

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 03 Юли 2012, 4:20

Е хубаво, ама това е изключение поради специфичния ти бизнес, не мисля че е проблем за средностатистическия клиент на БМВ :)
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Юли 2012, 4:30

enigma написа:Е хубаво, ама това е изключение поради специфичния ти бизнес, не мисля че е проблем за средностатистическия клиент на БМВ :)

Виж, аз говоря единствено и само през собственият си опит. Лафове на разни форумни лъФчета влизат през едното ми ухо и излизат през другото със същата скорост. Размина ми се тази година да карам Вейрон (има само един в държавата), но не съжалявам. Би било смешно, ако не беше трагично, да коментираш нещо, което не си виждал ... А тук това е повече от нормално.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Юли 2012, 10:48

А още по-велика простотия е да обясняваш как елантрата била по хубава от БМВ това да си карал екзотики не означава да си пръднал по веднъж на дясната седалка, а да си ги повъртял някой друг километър не само в магазина...

... или да си имал великия експиринс да ти метнат ключовете да ги паркираш :idea:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Юли 2012, 13:24

BMW_POWER написа:Като цяло си прав. Но когато на ти се наложи на 36 места да паркираш 45-50 коли, отваряш вратата и гледаш. И когато говорим за коли за 100-200-500 000$, няма камера, на която да вярваш. Вярваш единствено на очите си.... Ето някои от колите:

би ми било любопитно да видя как се отваря вратата на СЛС-а за паркиране.. и се удря в покрива на паркинга

хубави снимки, качи повече, разкажи.. :) на мен би ми било интересно, макар че подозирам, че останалите биха те охулили де :)

на мен лично не ми се е налагало да отварям врата при паркиране, но пък съм зажулвал брони, така че май проблема е при мен :)
No bling at the Ring

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Юли 2012, 15:27

BMW_POWER написа:
enigma написа:Е хубаво, ама това е изключение поради специфичния ти бизнес, не мисля че е проблем за средностатистическия клиент на БМВ :)

Виж, аз говоря единствено и само през собственият си опит. Лафове на разни форумни лъФчета влизат през едното ми ухо и излизат през другото със същата скорост. Размина ми се тази година да карам Вейрон (има само един в държавата), но не съжалявам. Би било смешно, ако не беше трагично, да коментираш нещо, което не си виждал ... А тук това е повече от нормално.

Е, то и един приятел в Щатите паркираше коли(в Лонг Айлънд)и бая видя, но досега с тях е горе-долу, колкото да ги гледаш и на списание. Не ме убеждавай сега, че за 3 мин. на толкова голям брой коли на ден и вече насън дори им виждаш интериора. Сега ако бачкаш дълго време там и има постоянни клиенти с една и съща кола често е друга работа.
И не се заблуждавай - Вейроните отдавна са повече от 1 в БГ.
Виж, Макларън Ф1 може и да е един, имайки предвид колко бройки има, но то не пречи пък да го имаме във форума, хахаха... :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 03 Юли 2012, 18:09

Виж, Макларън Ф1 може и да е един, имайки предвид колко бройки има, но то не пречи пък да го имаме във форума, хахаха...

- аз пък имам Пагани Зонда . Който не вярва - ето го :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Юли 2012, 18:13

BMWPOWERRR_ACM написа:И не се заблуждавай - Вейроните отдавна са повече от 1 в БГ.

аз лично съм виждал само един

от там нататък приемам всички разкази за улични легенди :)

тая работа с вейроните е до някаква степен спекулативна, докато не излезе снимка на друг вейрон, смятам, че има само 1 :)
No bling at the Ring

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 03 Юли 2012, 18:24

BMW_POWER написа:

:OT:

Абе и на мен ми се размина да пльосна Деспина Ванди ама не се хвалим в основния, макар че е само една на планетата :mhihi:

викаш лантрата се върти с един пръст а? като мерцедес? да черпя каса с бира ли искаш? май ти ше черпиш viewtopic.php?f=4&t=41807&start=2130 тук колегата с червено го е направил да се вижда и в тъмното тоя бисер :lol: и докато се пулиш може да се замислиш дали и други не говорят от собствен опит ;) :!:

от уважение към темата и колегите участници спирам да се занимавам с брата на Монтоя, щото с него не може да се мерим :ok:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Юли 2012, 20:37

BadAngel написа:
BMWPOWERRR_ACM написа:И не се заблуждавай - Вейроните отдавна са повече от 1 в БГ.

аз лично съм виждал само един

от там нататък приемам всички разкази за улични легенди :)

тая работа с вейроните е до някаква степен спекулативна, докато не излезе снимка на друг вейрон, смятам, че има само 1 :)

За този на Румен Гайтански ли става дума?

Абе тука и Зонди взеха да се мяркат. :mhihi: Скоро до едно село тук мина един СЛС(той не е чак такава рядкост като горните 3 коли, но все пак...), трябва и аз да го снимам, че е мой, но беше в движение и ще си личи поне как се въртят джантите. :mhihi:
Ще го оправим малко на компа и готово. Ай ем дъ мен! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 03 Юли 2012, 21:03

BMWPOWERRR_ACM написа:За този на Румен Гайтански ли става дума?

не зная на кого е, колега

тъмен е на цвят със сиви панели, номера му беше със шест осмици

виждал съм го преди 2-3 години някъде, няколко пъти все из центъра

може и на румен вълка да е, съдейки по осмиците в номера, но може и да е съвпадение
No bling at the Ring

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 03 Юли 2012, 22:24

BadAngel написа:
BMWPOWERRR_ACM написа:За този на Румен Гайтански ли става дума?

не зная на кого е, колега

тъмен е на цвят със сиви панели, номера му беше със шест осмици

виждал съм го преди 2-3 години някъде, няколко пъти все из центъра

може и на румен вълка да е, съдейки по осмиците в номера, но може и да е съвпадение

Ами той на 100% имаше един такъв.

Но дайте малко за тези Кадилаци и разни там, че темата отива към ключ, щом минахме на всякакви други Макларъни, Зонди, Вейрони... :mhihi:

Елвис нали харесваше Кадилаци, розови при това. :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Юли 2012, 4:25

acho.rs написа:
А още по-велика простотия е да обясняваш как елантрата била по хубава от БМВ това да си карал екзотики не означава да си пръднал по веднъж на дясната седалка, а да си ги повъртял някой друг километър не само в магазина...

... или да си имал великия експиринс да ти метнат ключовете да ги паркираш :idea:

Единственият който "метка ключовете" е Еди мърфи с някои от ченгеджийските си филми. Та понеже цитираш онзи предния лъжец, ще се включиш ли при него с каса бира? Стиска ли ти?
Написал съм

Няма марка или модел кола в по-тегава хидравлика на волана от БМВ. Този на Елантрата на жената (мод. 2001г) се върти с малкия пръст на лявата ръка, БМВ-то има волан като Молотовка

Лъжецът ме цитира с:

Витанов написа:обясняваш как елантрата била по хубава от БМВ

Никъде не виждам да съм споменал каквото и да е за хубост, ама ако си мъж, ще си платиш и ще знаеш за друг път :ok:
acho.rs написа:
Виж, Макларън Ф1 може и да е един, имайки предвид колко бройки има, но то не пречи пък да го имаме във форума, хахаха...

Не съм броил колко пъти спомена понятието ШКОДИЛАК и нямам идея какво търкаляш, но съм сигурен какво караш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Истина е, че фирмата ни прави вале паркинг и обслужва някои хотели. Там си има хора, които са на пълно работно време и това правят - взима колата от клиента и я паркира и после му я връща. Бачкането е леко и бакшишите са в рамките на нормалното. Аз съм на непълно работно време и ходя само когато има някакви събития. Няма да влизам в подробности, ще ви пусна едно видео, за да видите някои от клиентите:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yWyKmm18ME

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 04 Юли 2012, 5:39

BadAngel написа:[би ми било любопитно да видя как се отваря вратата на СЛС-а за паркиране.. и се удря в покрива на паркинга
хубави снимки, качи повече, разкажи.. :) на мен би ми било интересно, макар че подозирам, че останалите биха те охулили де :)
на мен лично не ми се е налагало да отварям врата при паркиране, но пък съм зажулвал брони, така че май проблема е при мен :)

То съвсем оспамихме темата и със СЛС-а ... ;) Вратата му се отваря и затваря много леко, но при дамите би имало проблем. Много ще ми е интересно, какви снимки ще направя папараците на мадама, която е с минижуп и излиза от СЛС :shock: Иначе имаше два Вейрона

Изображение

и кабрио

Изображение

казвам нещата такива, каквито са. Българите са богати и могат да си позволят и повече коли за по милион. Тук има един. Тези двете са с Шатски номера. Снимки бол от сорта на
Изображение
Изображение

Но тук темата е за едно сравнение на Кадилак и БМВ. Американецът е за по-улегнали хора, като мен. Баварецът е за по-темпераментни шофьори, ама то при тукашния лимит от 100 км/ч ....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 04 Юли 2012, 10:14

BMW_POWER написа:
acho.rs написа:

Единственият който "метка ключовете" е Еди мърфи с някои от ченгеджийските си филми. Та понеже цитираш онзи предния лъжец, ще се включиш ли при него с каса бира? Стиска ли ти?
Написал съм

Няма марка или модел кола в по-тегава хидравлика на волана от БМВ. Този на Елантрата на жената (мод. 2001г) се върти с малкия пръст на лявата ръка, БМВ-то има волан като Молотовка

Лъжецът ме цитира с:

Витанов написа:обясняваш как елантрата била по хубава от БМВ

Никъде не виждам да съм споменал каквото и да е за хубост, ама ако си мъж, ще си платиш и ще знаеш за друг път :ok:
acho.rs написа:

Не съм броил колко пъти спомена понятието ШКОДИЛАК и нямам идея какво търкаляш, но съм сигурен какво караш :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Истина е, че фирмата ни прави вале паркинг и обслужва някои хотели. Там си има хора, които са на пълно работно време и това правят - взима колата от клиента и я паркира и после му я връща. Бачкането е леко и бакшишите са в рамките на нормалното. Аз съм на непълно работно време и ходя само когато има някакви събития. Няма да влизам в подробности, ще ви пусна едно видео, за да видите някои от клиентите:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yWyKmm18ME

След като разбрахме че паркираш яките коли да те питам - пиеш ли си хапчетата :mhihi:
Иначе аз спирам - пред човек с твоя необятен "опит" сред супер карите оставам безмълвен .

ПС: и тия тъпанари от БМВ да вземат да си оправят бъга да не може да караш с отворена врата , че наши човек не мое ги паркира :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум