Test review:2012 Cadillac CTS-V vs. 2013 BMW M5

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

големия брат на Монтоя
Аватар

Re: Test review:2012 Cadillac CTS-V vs. 2013 BMW M5

Мнение от BMW_POWER » 02 Юли 2012, 3:49

Витанов написа:Изобщо не е толкова просто колкото изглежда, Порше разработват 911ката повече от 50 години заедно с още два три модела все спортни докато БМВ правеха седани, лимузини, спортни купета и мотори... изобщо да сравняваме БМВ с Порше е много несериозно. Първата и най съществена разлика е че мотора на едното е разположен зад водача :mhihi: аз проблеми с "тегав" волан нямам. Имах Е23 с големия брутално тежък М30 и пак си ми беше много добре волана, на Е34 също ми лепва супер управлението, а за Е38 да не говорим... като седна не ми се слиза :lol: Е46 макар и най недолюбвания от мен модел на марката също има перфектно управление стига да е читав автомобила.

имам и една корола с "мек" волан и да си призная чесно е пълен абсурд това, все едно въртя симулатор :help:

бреййй големи снежинки тука, волана бил тегав :lol:

Знаеш ли, признак на голяма простотия е , да коментираш нещо, което дори не си виждал. Още по-велика простотия е, да обясняваш на другите, колко не са прави. Имам килиенти, които си продадоха БМВ-тата и минаха на други марки. И то говоря за модел 750, не за модели отпреди 20-30 години. Сигурно за теб Ферари и Бентли са "симулатори"? Хаха, това ми напомня на вика "Нека оди бос!". А коментирай тогава другата тъпотия при новите модели, когато тръгваш и отвориш вратата, скоростната кутия да отива автоматично на Р. На всеки му се е налагало да отвори вратата при маневриране напред или назад, за да види по-добре. Да, ама при Бавареца не става. Това пак ли е направено, заради манифестанти като предния комедиант?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 02 Юли 2012, 6:31

Когато някой се оплаква от хидравликата на БМВ, обичам да давам този пример - http://www.youtube.com/watch?v=lSeI3iLODTA
Мисля, че ясно изразява философията, поради която е направено по този начин. Freude am Fahren.
Естествено, не може да допада на всеки, но за тези от нас, които си падат по този стил това е правилния волан.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Юли 2012, 6:37

Витанов написа:Изобщо не е толкова просто колкото изглежда, Порше разработват 911ката повече от 50 години заедно с още два три модела все спортни докато БМВ правеха седани, лимузини, спортни купета и мотори...

е и бмв не са от вчера... от началото на 60те до сега 3та серия е практически еволюция на една кола - така наречената нова класа. не случайно е30, е36, е46 са с практически идентично предно окачване.
бмв усещането си го има във всички тия коли. само дето не съм имал възможност да карам нещо от преди е21 и последната ф?? (и честно казано изобщо не ми е интересно дори за последната), но се съмнявам, че ще е нещо коренно ралично.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Юли 2012, 15:40

Лошото е, че много хора пишат, без да четат. Темата е за Кадилак и БМВ, а не против единия или другия. Карал съм ги и двете и мисля, е мога да говоря. А изказвания от многознайковци, които дори не са карали нито едната от двете, да не кажа, че не са и виждали .... без коментар. Кадилак винаги е бил премиум клас и еталон за лукс.

Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 02 Юли 2012, 16:51

^ аз не съм ги карал и двете, даже и не съм ги виждал... и разбира се всеки с вкуса си.
Но от двете всякак BMW то ми изглежда много по изчистен от към дизайна и много повече като еталон за лукс, особено погледнато на тези две снимки които си сложил

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 02 Юли 2012, 19:07

steeN написа:
Витанов написа:Изобщо не е толкова просто колкото изглежда, Порше разработват 911ката повече от 50 години заедно с още два три модела все спортни докато БМВ правеха седани, лимузини, спортни купета и мотори...

е и бмв не са от вчера... от началото на 60те до сега 3та серия е практически еволюция на една кола - така наречената нова класа. не случайно е30, е36, е46 са с практически идентично предно окачване.
бмв усещането си го има във всички тия коли. само дето не съм имал възможност да карам нещо от преди е21 и последната ф?? (и честно казано изобщо не ми е интересно дори за последната), но се съмнявам, че ще е нещо коренно ралично.

:yes: Не са разбира се, но развиват не само спортните серий, докато порше по онова време само спортни купета и нищо друго..

п.п. взимам и най-дъртата М5 пред тоя кадилак :lol: ;)
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Витанов » 02 Юли 2012, 19:11

BMW_POWER написа:
Витанов написа:Изобщо не е толкова просто колкото изглежда, Порше разработват 911ката повече от 50 години заедно с още два три модела все спортни докато БМВ правеха седани, лимузини, спортни купета и мотори... изобщо да сравняваме БМВ с Порше е много несериозно. Първата и най съществена разлика е че мотора на едното е разположен зад водача :mhihi: аз проблеми с "тегав" волан нямам. Имах Е23 с големия брутално тежък М30 и пак си ми беше много добре волана, на Е34 също ми лепва супер управлението, а за Е38 да не говорим... като седна не ми се слиза :lol: Е46 макар и най недолюбвания от мен модел на марката също има перфектно управление стига да е читав автомобила.

имам и една корола с "мек" волан и да си призная чесно е пълен абсурд това, все едно въртя симулатор :help:

бреййй големи снежинки тука, волана бил тегав :lol:

Знаеш ли, признак на голяма простотия е , да коментираш нещо, което дори не си виждал. Още по-велика простотия е, да обясняваш на другите, колко не са прави. Имам килиенти, които си продадоха БМВ-тата и минаха на други марки. И то говоря за модел 750, не за модели отпреди 20-30 години. Сигурно за теб Ферари и Бентли са "симулатори"? Хаха, това ми напомня на вика "Нека оди бос!". А коментирай тогава другата тъпотия при новите модели, когато тръгваш и отвориш вратата, скоростната кутия да отива автоматично на Р. На всеки му се е налагало да отвори вратата при маневриране напред или назад, за да види по-добре. Да, ама при Бавареца не става. Това пак ли е направено, заради манифестанти като предния комедиант?

А още по-велика простотия е да обясняваш как елантрата била по хубава от БМВ :mhihi: :mhihi: :mhihi: това да си карал екзотики не означава да си пръднал по веднъж на дясната седалка, а да си ги повъртял някой друг километър не само в магазина :wave:
I am beton!

Вчера ме изпревари една седмица е23 и само като му видях намръщената физиономия в огледалото и послушно се дръпнах вдясно да му направя място да мине :mhihi: А то едно такова лъскаво четкано, лелеййй Акула!

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Юли 2012, 20:35

Витанов написа:А още по-велика простотия е да обясняваш как елантрата била по хубава от БМВ :mhihi: :mhihi: :mhihi: това да си карал екзотики не означава да си пръднал по веднъж на дясната седалка, а да си ги повъртял някой друг километър не само в магазина :wave:

Печелиш каса бира, ако ми дадеш мой цитат, дето съм написал подчертаното в текста ти. Ако не, ще ти дам сметка, по която превеждаш равностойността на каса бира без бутилките. Навит ли си спамъре?

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Юли 2012, 20:39

щом се почна с елантрите нещата са зле ;)
No bling at the Ring

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Юли 2012, 21:04

BadAngel написа:щом се почна с елантрите нещата са зле ;)

Прав си, ама аз изкарах каса бира, което е добре :mhihi: :mhihi: е, стига детето да не се покрие :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 02 Юли 2012, 22:03

Щатската бира е гадна :ok:

Иначе тоя интериор на Кадилака не мога да го възприема. Лично мнение, не ангажирам никого. Въобще тоя дизайн вътре е супер претрупан - копчета един куп нелогично разположени, "обратни" духалки на парното, водомер в средата :mhihi: Абе не е за мен, не че скоро бих се доближил до такова чудо, но... :ok:

Как е интерфейса на Кадилака сравнен с iDrive-а иначе? Удобен ли е?
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 02 Юли 2012, 22:14

Nickelback написа: "обратни" духалки на парното

това е мода.. нещо като крилата през 60те, белите бордове на гумите през 50те и отварящите се фарове през 80те..

и уед диодите през 2010те :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 02 Юли 2012, 22:50

BadAngel написа:
Nickelback написа: "обратни" духалки на парното

това е мода.. нещо като крилата през 60те, белите бордове на гумите през 50те и отварящите се фарове през 80те..

Мдаам , това е тенденцията при премиум производителите :mhihi:

Изображение
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Юли 2012, 23:09

Nickelback написа:Щатската бира е гадна :ok:

Иначе тоя интериор на Кадилака не мога да го възприема. Лично мнение, не ангажирам никого. Въобще тоя дизайн вътре е супер претрупан - копчета един куп нелогично разположени, "обратни" духалки на парното, водомер в средата :mhihi: Абе не е за мен, не че скоро бих се доближил до такова чудо, но... :ok:

Как е интерфейса на Кадилака сравнен с iDrive-а иначе? Удобен ли е?

То това с многото копчета и мен не ме кефи. От друга страна обаче, по-лесно ми е да натисна бутон на климатика и да завртя на 20С, отколкото да си играя с джойстика на "климатик - градуси - горе - долу", музика - и т.н....., защото докато ги гледаш, този пред тебе спрял и ....

Но возията като возия - залагам на американеца.

Що се отнася що щатската бира, то аз пия само холандска, германска и австрийска.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Юли 2012, 23:31

тоз интериор не го гледайте, той е АДСКИ стар.
ако искате да видите новия интериор... XTS(долу) или ATS.
мен лично ми харесва, само да ги махат тия дървении.
бмв-то изглежда so 80s (ама по-лош начин) в сравнение с него.

Изображение
Последна промяна steeN на 02 Юли 2012, 23:35, променена общо 3 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум