ГНП- фабричен номер 994
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '94 525tdsA
Re: ГНП- фабричен номер 994
ivan. написа:coresnet написа:Не се шегувам ни най-малко. Просто както казах искам да е както си е било фабрично и след това ще отида да я центроват хубавоЗа светлия пушек явно не сте ме разбрали или аз не съм се изразил добре- при яко настъпване колата изпушва което е нормално за дизел с чип и пипната картата smoke limiter, но не е яко черно а по-светло
това светло къв цвят е ?
откажи поръчката на помпата ако има как и ако споделяш правилно проблемите си....
това светло има доста Не добри последствия ,като най-доброто за тебе е да си объркал някоя карта
не съм объркал никоя карта, в това съм 100% убеден

- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Това с пушенето е ясно, но помпата не я сменяй. Има голяма вероятност да удариш на камък. Има няколко причини на не сменяш помпата:
1. Малцина са наясно, че има разлика във фланеца (главата) на помпите 993/995. Произвеждани са с два диаметъра 68 мм и 50 мм.
2. Помпите 994 са произвеждани само с диаметър 68 мм.
3. Помпите с по-малкия диаметър на главата може и да се монтират на мястото на тези с по-големия, но е необходимо да се изработи прецизна втулка.
4. Помпите с по-големия диаметър на главата няма как да се монтират на мястото на тези с диаметър 50 мм.
5. Тази, която си поръчал читава ли е?
1. Малцина са наясно, че има разлика във фланеца (главата) на помпите 993/995. Произвеждани са с два диаметъра 68 мм и 50 мм.
2. Помпите 994 са произвеждани само с диаметър 68 мм.
3. Помпите с по-малкия диаметър на главата може и да се монтират на мястото на тези с по-големия, но е необходимо да се изработи прецизна втулка.
4. Помпите с по-големия диаметър на главата няма как да се монтират на мястото на тези с диаметър 50 мм.
5. Тази, която си поръчал читава ли е?
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
coresnet написа:Благодаря за отговорите. С колата нямам проблеми, просто се чудех защо при положение фабрично трябва да е с 993, някой е сложил 994 (или поне долната част от 994)Е, поръчах си цяла помпа 993 защото искам всичко да си е както трябва
И защо се занимаваш с глупости.На оригиналната помпа и е цъвнал елемента и някои е подменил долната част(механичната) с такава но 994.
Щом е с големия фланец кефти едната кеф ти другата.Механичнохидравличната част на 2-те помпи е ЕДНАКВА.При помпата с малкия 50мм фланец и помпения елемент и гърбичната шаиба,комплект с шибър-дозатор ,авансово бутало и т.н. са малко по различни.
Друг въпрос е ,че електронното управление е различно и трудно се подкарва с новото.Трябва манипулация по моторната инсталация и естественно ДДЕ.
Пии си ракията и не се занимаваи с глупости.
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
Кое точно да измеря за да видя дали е каквато ми трябва? Кой е този фланец? Някой може ли да даде снимка 

coresnet написа:Кое точно да измеря за да видя дали е каквато ми трябва? Кой е този фланец? Някой може ли да даде снимка
Ей на таз картинка http://bmwfans.info/parts/catalog/E34/S ... rt_diesel/ след зъбното колело номер 2 има едно джолязо с дупка ( това е женското начало

- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
Това с чиповете (вкл. и за борда) съм го написал че го предлагам безплатно като между колеги, не търся печалба. Определението "глупак" можеш да го отнесеш към себе си или околното ти простолюдие, стой си на село, човъркай си помпи омазан до ушите в масло и не ме занимавай с простотиите си

- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
Не съм си позволявал да обиждам колеги във форума, но колегата Иван явно въпреки многото си знания, не обича да се държи като човек 

Мисля,че ти дължа извинение и се радвам ,ако го приемеш.
Исках да го напиша тук пред всички.
Сега очаквам същото и от теб,но не към мен,а към целият подраздел,защото:
1.в тоя подфорум ти нарече Е34 кочина за 1500лв дет не си струва;
2.кола,която писа ,че си се отказал от нея,после пак питаш....кой каквото знае и ти казва;
3.светлият дим е предпоставка не само за тдс,а за всички дизели и говори за нещо.което не е както трябва в настройките на колата.
Сега,моето мнение по точки:
1.За много от нас тоя модел е култ и тия пари ги даваме*най-малко* за дори една боя и то с чиста съвест,дават се и доста глупави,за голяма част от потребителите средства по тези коли............с което ти обиди доста хора,които се грижат ентусиаски за колите си;
2.тук вече си е въпрос на лично мнение и на никои не мога да си позволя да давам какъвто и да е наклон.....;
3.това е плод на мои впечатления и бих те посъветвал просто да го вземеше на сериозно още в темата ти за разхода,ако бе задълбал още малко и туко виж ''сме'' променили още една карта в правилната посока
Сега се радвам ако сме си изяснили гледните точки,няма да ''се''докладваме повече...
вземем да си помагаме и изслушваме .Надявам се си разбрал нечовешкото ми поведение,мисля съм го обяснил правилно.
Просто няма как да викаш за Левски в агитката на ЦСКА ,нали*визирам 150 коня колата ти с 6/100 в София.
Моите уважения към всички,просто това бях длъжен за мен да го напиша
и нека не даваме поводи за напред тоя задружен подраздел да се превърне в ''искрено и лично''

Исках да го напиша тук пред всички.
Сега очаквам същото и от теб,но не към мен,а към целият подраздел,защото:
1.в тоя подфорум ти нарече Е34 кочина за 1500лв дет не си струва;
2.кола,която писа ,че си се отказал от нея,после пак питаш....кой каквото знае и ти казва;
3.светлият дим е предпоставка не само за тдс,а за всички дизели и говори за нещо.което не е както трябва в настройките на колата.
Сега,моето мнение по точки:
1.За много от нас тоя модел е култ и тия пари ги даваме*най-малко* за дори една боя и то с чиста съвест,дават се и доста глупави,за голяма част от потребителите средства по тези коли............с което ти обиди доста хора,които се грижат ентусиаски за колите си;
2.тук вече си е въпрос на лично мнение и на никои не мога да си позволя да давам какъвто и да е наклон.....;
3.това е плод на мои впечатления и бих те посъветвал просто да го вземеше на сериозно още в темата ти за разхода,ако бе задълбал още малко и туко виж ''сме'' променили още една карта в правилната посока

Сега се радвам ако сме си изяснили гледните точки,няма да ''се''докладваме повече...
вземем да си помагаме и изслушваме .Надявам се си разбрал нечовешкото ми поведение,мисля съм го обяснил правилно.
Просто няма как да викаш за Левски в агитката на ЦСКА ,нали*визирам 150 коня колата ти с 6/100 в София.
Моите уважения към всички,просто това бях длъжен за мен да го напиша
и нека не даваме поводи за напред тоя задружен подраздел да се превърне в ''искрено и лично''

by ''kompleksa''
а за това нямам думи :

Другар това ми е мечтата,лошото е ,че последно време не мога да си я позволя или поне не за дълго време още.....и трябва да бутам към хауса в градовете,ма май ще е временно....
оцапаното с масло ми е хоби и ТИ не ме занимавай с изкривената ти представа за спокен живот....ако искаш да си говорим още за град-село нека да е на Л.С
това не го коментирай,защото е с две лица(като мен горе-долу)
-едните биха ти се обидили ,ако те вземат на сериозно;
-на другите ще трябва много пъти да им го повториш,за да те разберат,но няма да е много здравословно
Това с чиповете (вкл. и за борда) съм го написал че го предлагам безплатно като между колеги, не търся печалба

Определението "глупак" можеш да го отнесеш към себе си или околното ти простолюдие, стой си на село, човъркай си помпи омазан до ушите в масло и не ме занимавай с простотиите си![]()
Другар това ми е мечтата,лошото е ,че последно време не мога да си я позволя или поне не за дълго време още.....и трябва да бутам към хауса в градовете,ма май ще е временно....
оцапаното с масло ми е хоби и ТИ не ме занимавай с изкривената ти представа за спокен живот....ако искаш да си говорим още за град-село нека да е на Л.С
околното ти простолюдие
това не го коментирай,защото е с две лица(като мен горе-долу)
-едните биха ти се обидили ,ако те вземат на сериозно;
-на другите ще трябва много пъти да им го повториш,за да те разберат,но няма да е много здравословно

by ''kompleksa''
- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
Няма на кой да се извинявам, колата си е гробница както и да я погледнеш, това няма нищо общо с това дали на мен ми харесва или не. Това е кола със замисъл от на баба ми времето, така че стига си мислете че карате/ме някаква свръх яка машина
За светлия дим ще го повторя за 100-тен път: имах предвид, че не пуши като локомотив, много добре знам какво е "допустимо" в това отношение и определено моята кола е читава ако се съди по изгорелите газове... И колкото и да иронизираш- да, другата ми кола, с която изобщо не се хваля ако погрешно си ме разбрал и която не е нищо особено (абсолютно нормална и "негъзарска" такава) харчи изкл. малко в сравнение с бмв-то и върви повече- просто ме е яд че не мога да накарам бмв-то да се доближи до този разход (а би трябвало да може!) и затова я давам за пример... И последно- след като ме нарече глупак, спокойно мисля че не съм сбъркал с отговора си. Ти самия го доказваш, след като "на другите ще трябва много пъти да им го повториш,за да те разберат,но няма да е много здравословно". Такива хора, които решават "здравословно" проблемите си, са ми ясни. Просто те нямат какво да предложат като интелект и съответно компенсират с простотия и агресия, аз избягвам да контактувам с такива, това че еволюцията ги е подминала не ме касае

Няма на кой да се извинявам, колата си е гробница
надолу не съм чел.....важното е да сме живи и здрави
другият път се уточнвай дали говориш за личен автомобил или за модел....

Последна промяна ivan. на 04 Юли 2012, 20:59, променена общо 1 път

by ''kompleksa''
- coresnet
- кандидат ентусиаст
-
ivan. написа:Няма на кой да се извинявам, колата си е гробница
надолу не съм чел.....важното е да сме живи и здрави
Така е, дай боже здраве всекиму, останалото е маловажно

- LiTtLeRoCk
- СТАРШИНАТА НА ФОРУМА
-
- Мечтае да кара: Е38 740IL
coresnet написа:Няма на кой да се извинявам, колата си е гробница както и да я погледнеш, това няма нищо общо с това дали на мен ми харесва или не. Това е кола със замисъл от на баба ми времето, така че стига си мислете че карате/ме някаква свръх яка машинаЗа светлия дим ще го повторя за 100-тен път: имах предвид, че не пуши като локомотив, много добре знам какво е "допустимо" в това отношение и определено моята кола е читава ако се съди по изгорелите газове... И колкото и да иронизираш- да, другата ми кола, с която изобщо не се хваля ако погрешно си ме разбрал и която не е нищо особено (абсолютно нормална и "негъзарска" такава) харчи изкл. малко в сравнение с бмв-то и върви повече- просто ме е яд че не мога да накарам бмв-то да се доближи до този разход (а би трябвало да може!) и затова я давам за пример... И последно- след като ме нарече глупак, спокойно мисля че не съм сбъркал с отговора си. Ти самия го доказваш, след като "на другите ще трябва много пъти да им го повториш,за да те разберат,но няма да е много здравословно". Такива хора, които решават "здравословно" проблемите си, са ми ясни. Просто те нямат какво да предложат като интелект и съответно компенсират с простотия и агресия, аз избягвам да контактувам с такива, това че еволюцията ги е подминала не ме касае
![]()
Ние тук си обичаме гробниците, и си ги караме с любов, и продължаваме да набиваме пари.Щото предпочитам стегнато и натокано Е34, пред голо Е39.
И най-официално те предупреждавам, ако още веднъж обидиш по някакъв начин марката или модела, ще те пратя на почивка на Сен Тропе.Лично аз, такива изказвания в този форум не толерирам.Консултация, няколко изгонени затова потребители.Оплаквания, ерменския поп телефона му е 000000000000
Докато не се появи някъде във форума тема, за гробниците Е34, такива коментари не ги толерирам, а и да се появи такава тема, аз лично ще я изтрия, капиш?
28 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2