ГНП- фабричен номер 994

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '94 525tdsA

ГНП- фабричен номер 994

Мнение от coresnet » 01 Юли 2012, 9:09

Здравейте, вгледах се внимателно в помпата понеже измих двигателя, и се оказа че е 994, а доколкото знам те се слагат след 1995г както и на Опел Омега например (в realoem.com дават моята да е 993) :shock: Странното е че щуцера за излишното гориво сочи нагоре както си е при 993 и 995, а на 994 трябва да е хоризонтален. Възможно ли е да е сменено само тялото с 994 а електрониката да си е старата :help: И какво ще ме посъветвате, направо да си взема 993 както трябва да си е фабрично? (колата е автоматик ако има значение). :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Re: ГНП- фабричен номер 994

Мнение от Zubcho » 01 Юли 2012, 9:17

coresnet написа:Здравейте, вгледах се внимателно в помпата понеже измих двигателя, и се оказа че е 994, а доколкото знам те се слагат след 1995г както и на Опел Омега например (в realoem.com дават моята да е 993) :shock: Странното е че щуцера за излишното гориво сочи нагоре както си е при 993 и 995, а на 994 трябва да е хоризонтален. Възможно ли е да е сменено само тялото с 994 а електрониката да си е старата :help: И какво ще ме посъветвате, направо да си взема 993 както трябва да си е фабрично? (колата е автоматик ако има значение). :bchug:

Гледай и номера на компютъра. Трябва да са еднакви до колкото знам. Казах ти още вчера, иди да ти настроят помпата. Не го мисли номера й. Колата нали си работи? Относно милиграмите, на които да ти настроят помпата по DIS - 5 (7 е фабрично).

П.П. Дано си измил/изчистил и вътре освен двигателя :mhihi:
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от coresnet » 01 Юли 2012, 9:22

Ами номера на компютъра няма нищо общо като цифри с номера на помпата :roll: Компютъра ми е 0 281 001 184, 2 244 735. Аз ще отида да ми настроят помпата, но все пак искам да си е фабричната, затова се чудех дали да не сложа 993 :confused:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 01 Юли 2012, 10:32

Компютърър с номер 0281001184 не може да управлява помпа 994. Ако някой е успял да направи това да се похвали.
Българския вариант:
1. Изваждаме предпазителя;
2. Подменяме го с чисто нов, който сме купили минути преди манипулацията;
3. Тестваме дали всичко работи;
4. Ако всичко работи, значи е били изгорял старият предпазител;
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
6. Колеги от форума дават съвети, а ние все повече и повече питаме;
7. Изминава една седмица и проблемът все още не е решен;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;
10. Това се повтаря при всеки проблем, възникнал по колата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от coresnet » 01 Юли 2012, 12:02

stony1 написа:Компютърър с номер 0281001184 не може да управлява помпа 994. Ако някой е успял да направи това да се похвали.

Явно е бил някой магьосник :lol: Сериозно говоря, компютъра ми е 184, на помпата пише 994, помагайте :help:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 01 Юли 2012, 13:53

coresnet написа:
stony1 написа:Компютърър с номер 0281001184 не може да управлява помпа 994. Ако някой е успял да направи това да се похвали.

Явно е бил някой магьосник :lol: Сериозно говоря, компютъра ми е 184, на помпата пише 994, помагайте :help:

По принцип 993 и 995 са а малки глави(тази част, която се зацепва към мотора) и няма как 994 да се монтира на мястото на 993/995. Има една серия на Е34 с 993/995 които са с голяма глава и 994 може да се сложи на този мотор. Електронната глава на 993 и 995 е една и съща и за взаимозаменяеми, но на 994 е различна. При 993/995 в прословутата "плочка" има два потенциометъра и те не се прецакват, както е всеобщото схващане. При 994 палецът не контактува с пластината, над която се движи. Ако при 993/995 напреженията се формират от делител, направен посредством потензиометри, то при 994 се използва принципът на индукцията. Лично съм пробвал да подкарам комп, който управлява помпа 994 на помпа 993 и 995, но нищо не се получи. Единственото, което може да е направено е да са използвали основата на 994 и да са сложили управление от 993 или 995. До колкото си спомням обаче и при това положение имаше някакъв проблем. Вариант последен: сменена е капачката на главата на помпата кутията на копма също. Тогава помпата си е 994 и компа е за тази помпа. Виж дали компа е отварян.
Последна промяна stony1 на 02 Юли 2012, 13:48, променена общо 1 път
Българския вариант:
5. Ако системата пак не работи, започваме да псуваме и да пускаме теми във форума;
8. Случайно срещаме познат, който има някаква представа от "тоци" и той ни помага;
9. Пишем във форума (в повечето случаи нищо не пишем), че проблемът е решен с помощта на приятел;

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 02 Юли 2012, 13:33

По номера на помпата и частите в нея може да намериш доста разлики....
на практика(както е казал колегата Стони1)....''дъното'' или механичната част на всички помпи с ''плочка'' са съвместими.Разликите им се състоят в това:
-възможно е отворите за карбланш на нагнетателната ос да са различни.Едните са кръгли,а другите квадрат или правоъгълни с още едни малък улей.Това се вижда на око и до там т.е. въобще не пречи на работата на плочката и не трябва да те притеснява;
-диска,който затваря тия отвори,движещ се върху въпросната ос и се командва от ''плочката'',та тоя диск има един отвор,в който влиза пъпката ,която е долната част на оста на ''плочката''......та дупката на диска и пъпката на оста може да са различни-тоя проблем се решава с леко шкурене на пъпката.
п.п. не знам дали го написах разбираемо :oops:
Изображение
by ''kompleksa''

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от stony1 » 02 Юли 2012, 13:55

Супер си го обяснил :yes: Започвам да си мисля, че помпата е имала проблем и се наблюдава следното явление. На празен ход колата си мени оборотите и ако се натовари повече мотора, като се пусне климатик или са завърти волана в крайно положение, двигателят може и да угасне. За да се отстрани този проблем се налага да се прегледат карантиитена помпата и износените части да се сменят с нови. Рядко се намират хора в БГ, които се захващат с тази работа и му разбират. По-лесният вариант е да се смени помпената част със здрава. Ако е от помпа с номера 993/995 всичко си пасва без проблем, ако обаче е от 994 се налага известна интервенция, зада може управлението да пасне.
Българския вариант:

Аватар

Мнение от ivan. » 02 Юли 2012, 14:00

Аз си мисля,че просто на тая кола някой е сменял така наречената ''плочка'' или само капака й ,а колегата е взел да се усъмнява в нея от прочетеното тук ,във форума ....въпреки,че всичко е свършено като хората,защото няма начин ДДЕ за ''плочка'' с писти и четец, да командва плочка,работеща на индуктивен принцип....или обратното!!!
Нека сподели какво му прави колата,вместо да ни кара да си припомняме неща от миналото
Поздрави :bchug:
п.п. с това повтарям отново написаното от колегата Стони1,надявам се да е по-разбираемо,защото го пиша на по-''прост'' език
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от coresnet » 02 Юли 2012, 15:12

Благодаря за отговорите. С колата нямам проблеми, просто се чудех защо при положение фабрично трябва да е с 993, някой е сложил 994 (или поне долната част от 994) :roll: Е, поръчах си цяла помпа 993 защото искам всичко да си е както трябва :bchug:

Аватар

Мнение от ivan. » 02 Юли 2012, 15:16

coresnet написа: Е, поръчах си цяла помпа 993 защото искам всичко да си е както трябва :bchug:

идвам да ти стисна ръката лично!!! :bowdown:
дал си три хиляди уева за нова ГНП....а преди два поста плюеше кола за 1500лв.
Те това е нашата реалност
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от coresnet » 02 Юли 2012, 15:21

ivan. написа:
coresnet написа: Е, поръчах си цяла помпа 993 защото искам всичко да си е както трябва :bchug:

:shock: Помпата е втора ръка разбира се :lol: Надявам се да си се шегувал...

Аватар

Мнение от ivan. » 02 Юли 2012, 15:24

coresnet написа:
ivan. написа:

:shock: Помпата е втора ръка разбира се :lol: Надявам се да си се шегувал...

Аз съм сериозен и се надявам ти да не си се шегувал с нас с колегата Стони1.....да се мъчим да ти обясняваме ,че всичко е наред (от това което си споделил с факти в темата ти де)
и спрямо светлия пушек *в темата за разхода* явно пак не ни вярваш!
Изображение
by ''kompleksa''

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от coresnet » 02 Юли 2012, 15:29

Не се шегувам ни най-малко. Просто както казах искам да е както си е било фабрично и след това ще отида да я центроват хубаво :) За светлия пушек явно не сте ме разбрали или аз не съм се изразил добре- при яко настъпване колата изпушва което е нормално за дизел с чип и пипната картата smoke limiter, но не е яко черно а по-светло

Аватар

Мнение от ivan. » 02 Юли 2012, 16:08

coresnet написа:Не се шегувам ни най-малко. Просто както казах искам да е както си е било фабрично и след това ще отида да я центроват хубаво :) За светлия пушек явно не сте ме разбрали или аз не съм се изразил добре- при яко настъпване колата изпушва което е нормално за дизел с чип и пипната картата smoke limiter, но не е яко черно а по-светло

това светло къв цвят е ?
откажи поръчката на помпата ако има как и ако споделяш правилно проблемите си....
това светло има доста Не добри последствия ,като най-доброто за тебе е да си объркал някоя карта ;)
Изображение
by ''kompleksa''

Следваща

Назад към E34