Масло за автоматична скоростна кутия!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Масло за автоматична скоростна кутия!

Мнение от JOTTO_DEL » 01 Юли 2012, 10:39

Здравейте, колеги дойде време за смяна на маслото на скоростите и излезна лек проблем. Проблема, е че никой не може да ми каже точно с какво масло ми е кутията. Аз прочетох каква ли не информация и сам стигнах, че за мойта кола е TEXACO ETL 7045E, но не съм 100% сигурен. Ако може някой да ми кажа точно с какво масло съм ще съм супер благодарен! Инфо за колата: Е46 330ДА 08.2001г. Вин: JN05132, долу на кутията пише GM 83220026922 и GM96024801(този номер не е отдолу, а отпред на кутията от страната на двигателя)! В realoem излиза, че кутията е A5S360R / A5S390R. Другия проблем, е че никъде не намерих от къде мога да си купя такова масло! Искам съвет от вас защото не искам да слагам каквото и да е друго масло, а точно определеното за кутията ми! :)
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2004/330xd автомат
Мечтае да кара: bumer ...
Детайли за колата: ноо яка

Re: Масло за автоматична скоростна кутия!

Мнение от basko » 01 Юли 2012, 13:17

Колега, преди месец сменях в дифовете. Имах същия проблем. Накрая отидох в Дару, там казаха какво масло, имаше и промоция, излезна като пари колкото и при обикновен майстор. Предложиха ми и за скоростите, но се поколебах. Цената пак беше нормална, филтър, капак, болтове, масло, труд. Но май промоциятя беше до края на юни. Ако искаш провери там. Поне ще ти кажат маслото какво е. Успех!
П.С. Късно видях къде си. Сори!
Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 01 Юли 2012, 17:09

Колеги никой ли знае от къде мога да си купя това масло TEXACO ETL 7045E? А за маслото няма ли някой да е сменял маслото на такава кутия и да каже какво е слагал! :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 02 Юли 2012, 7:07

Колега, това масло е старо и мисля не можеш да го намериш в европа лесно. Обаче това масло е от групата на т.нар. hydrocracked масла... т.е. по този метод е обработено, то е напълно взаимо заменяемо със DEXRON VI маслото. Дексрона е много по ново и по добро масло от 7045 на тексако. Имах го същия проблем и ме заболя главата докато намеря решение. Но това е решението за тези кутии. А дексрон 6 има на вякъде, това е тип масло, не марка... т.е. вземи си от добър производител.... колегата лавитан има дексрон 6 на феби... а има и други марки. Успех.

П.С. не знам дали ше намериш в бг на кастрол, но виж че има ...

http://www.castrol.com/castrol/sectiongenericarticle.do?categoryId=9012227&contentId=7028225
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 02 Юли 2012, 10:12

Абе човек, ходи си вземи масло от официален сервиз, колкото и скъпо да е все пак не сменяш масло на скоростите толкова често. Ако пък и смяната не е толкова скъпа ходи направо да ти го сменят та после и гаранция да има.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 02 Юли 2012, 10:17

MonsteR написа:Колега, това масло е старо и мисля не можеш да го намериш в европа лесно. Обаче това масло е от групата на т.нар. hydrocracked масла... т.е. по този метод е обработено, то е напълно взаимо заменяемо със DEXRON VI маслото. Дексрона е много по ново и по добро масло от 7045 на тексако. Имах го същия проблем и ме заболя главата докато намеря решение. Но това е решението за тези кутии. А дексрон 6 има на вякъде, това е тип масло, не марка... т.е. вземи си от добър производител.... колегата лавитан има дексрон 6 на феби... а има и други марки. Успех.

П.С. не знам дали ше намериш в бг на кастрол, но виж че има ...

http://www.castrol.com/castrol/sectiongenericarticle.do?categoryId=9012227&contentId=7028225

Аз вече питах колегата "laviatan" и той същото ми каза Dexron VI на Феби, че има. Еми сигурно ще взема от него тогава, защото на Texaco не мога да го намеря никъде! Колко литра реално се източват за да знам колко да поръчам?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 02 Юли 2012, 10:22

Kris написа:Абе човек, ходи си вземи масло от официален сервиз, колкото и скъпо да е все пак не сменяш масло на скоростите толкова често. Ако пък и смяната не е толкова скъпа ходи направо да ти го сменят та после и гаранция да има.

Най-близкия представител ми е М Кар Пловдив. В Сряда ще пътувам към Пловдив и ще мина да видим какво ще ми кажат! :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: SR-71 Blackbird

Мнение от MonsteR » 02 Юли 2012, 10:41

Ми кво щи кажат в М кар... вземи от нас кво друго да ти кажат... помоли ги поне да ти покажат тубата с маслото да видиш какво е.... и тогава го мисли. Иначе към 7 литра се източват някъде. А ти що реши да сменяш? :) Щото така разправят хората или проблем имаш? Само да ти кажа че ако нямаш проблем и не си го сменял до сега не го сменяй.... естествено сега 100 човека ще кажат че не съм прав, но аз мисля че освен да се обърка нещо при смяната друго няма какво да се случи. Ако кутията ти е добра, маслото ще изкара 300к поне, ако е тръгнала да се скапва... няма да се оправя с маслото а само ще се маскира проблема за известно време... късо време :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 02 Юли 2012, 13:38

Със същия автомат съм. Texaco се заменя със Dextron VI. Смених си маслото на скоростната преди 15 000км с Dextron VI и нямам грижи.

Поздрави

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от JOTTO_DEL » 02 Юли 2012, 13:46

MonsteR написа:Ми кво щи кажат в М кар... вземи от нас кво друго да ти кажат... помоли ги поне да ти покажат тубата с маслото да видиш какво е.... и тогава го мисли. Иначе към 7 литра се източват някъде. А ти що реши да сменяш? :) Щото така разправят хората или проблем имаш? Само да ти кажа че ако нямаш проблем и не си го сменял до сега не го сменяй.... естествено сега 100 човека ще кажат че не съм прав, но аз мисля че освен да се обърка нещо при смяната друго няма какво да се случи. Ако кутията ти е добра, маслото ще изкара 300к поне, ако е тръгнала да се скапва... няма да се оправя с маслото а само ще се маскира проблема за известно време... късо време :mhihi:

Еми кутията си е наред, сменя си супер, но колата е на 270хил.км. и в сервизната книжка никъде не пише дали е сменяно. Иначе всеки дава различни мнения дали да се сменя маслото, но аз мисля да се презастраховам, че не е на малко километри колата! :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318ti
Мечтае да кара: 318ti ;)

Мнение от AutoCoil » 02 Юли 2012, 19:15

BMW LT 71141, LA 2634, 7045 E, 8072-B

Имам го :mhihi: :mhihi: , ЛС, ако имаш интерес

Назад към E46