Подмяна предно стъкло
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Бмв Е39 М47
- Мечтае да кара: Ягуар
Подмяна предно стъкло
здрвейте,
Тъй като някой ******** ми хвърлил голям пирон от високо пред блока, сега имам грозна цепка на челното стъкло. Поносима е! Но ми се струва че пукнатината се удължава и вероятно ще ми се наложи подмяна. Стъклото ми е със сезнор за дъжд и клима комфорта, от тези с големите огледала.
Модела:
Е6
Splintex
43R-00132
DOT 24-AS1-M45
От Бургас съм и се чудя какво да предприема. Вече не ми се наливат пари в колата, затова търся по-евтиното решение на проблема.
Въпросите са ми:
Да си намеря ли от форума стъкло или от магазин/морга?
Дали има смисъл да търся из моргите и трябва ли да е абсолютно същото стъкло?
Да купувам ли ново уплътнение за стъклото?
Къде в Бургас могат да ми го сменят качествено?
Евентуално някой колега да е правил тази интервенция напоследък? Ще се радвам да получа съвети и мнения, че се чудя какво да правя!
Тъй като някой ******** ми хвърлил голям пирон от високо пред блока, сега имам грозна цепка на челното стъкло. Поносима е! Но ми се струва че пукнатината се удължава и вероятно ще ми се наложи подмяна. Стъклото ми е със сезнор за дъжд и клима комфорта, от тези с големите огледала.
Модела:
Е6
Splintex
43R-00132
DOT 24-AS1-M45
От Бургас съм и се чудя какво да предприема. Вече не ми се наливат пари в колата, затова търся по-евтиното решение на проблема.
Въпросите са ми:
Да си намеря ли от форума стъкло или от магазин/морга?
Дали има смисъл да търся из моргите и трябва ли да е абсолютно същото стъкло?
Да купувам ли ново уплътнение за стъклото?
Къде в Бургас могат да ми го сменят качествено?
Евентуално някой колега да е правил тази интервенция напоследък? Ще се радвам да получа съвети и мнения, че се чудя какво да правя!

- E30_DK
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: S63, но не AMG, а B44tu
Re: Подмяна предно стъкло
Уплътнението според мен ще се разпадне при свалянето на стъклото т.е. ще ти трябва ново. Аз като сменях предното стъкло предпочетох да си взема втора ръка оригинално(от морга, във форума не намерих толкова спешно, колкото ми трябваше), отколкото чисто ново китайско - въпрос на лични предпочитания! Самото стъкло ще стане от всяко Е39, но кутийките, които покриват сензорите и самото им разположение от различните години на производство се различават малко. Моята е 99г. а взех стъкло от Е39 97г. и видях, че има тази разлика чак когато вече беше сложено стъклото и се наложи да режа малко кутийката, която покрива сензора и стойката на огледалото, да слагам една допълнителна черна лепенка между тях, защото на новото стъкло я няма... в крайна сметка сега всичко е ОК, но пак трябваше да се "побългарява"
Самият сензор на стъколото, което взех не тръгна(може би трябва да се кодира или нз точно...) и сложих оригиналния.
Сменяй го колкото може по-скоро, че пишат актове за спукано тъкло.

Сменяй го колкото може по-скоро, че пишат актове за спукано тъкло.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
обади се в Кобра, избериси стъкло, и ми се обади за да ти дам 30 % надолу от цената 

- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря за офертата, но реших да взема втора ръка оригинално!
Някой има ли представа дали англичанките имат разлика в стъклата? Дават ги с различен каталожен номер
Някой има ли представа дали англичанките имат разлика в стъклата? Дават ги с различен каталожен номер

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Нямат разлика, англичанка или не, все тая.
Най-добрия и евтин вариант е оригинално от морга, само гледай да не е много надраскано и начукано от камъчета, че това им е слабост.
Гледай да е с твоя тип сензор за дъжд, за да не преправяш, също си купи оригинално уплътнение, 50лв струва от дилър на BMW, в кобра мисля са по 30, но са си ментак и не лягат както трябва или се цепят по края.
Най-добрия и евтин вариант е оригинално от морга, само гледай да не е много надраскано и начукано от камъчета, че това им е слабост.
Гледай да е с твоя тип сензор за дъжд, за да не преправяш, също си купи оригинално уплътнение, 50лв струва от дилър на BMW, в кобра мисля са по 30, но са си ментак и не лягат както трябва или се цепят по края.
- G.D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
- Мечтае да кара: TVR SAGARIS
аз имам същия проблем и аз като колегата неискам да копувам чисто ново защото ще я продавам ,та въпросът ми е колко пари в бг е горе долу ?
живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.
- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
Гледам продават разни по 80-100 лв.
На Л.с. ми пращат оферти за по 140-180!
Каква е тази лакомия за стара част която е на 12+ години! Масово цифромани!
На Л.с. ми пращат оферти за по 140-180!
Каква е тази лакомия за стара част която е на 12+ години! Масово цифромани!
- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Колега, ти искаш оригинално и ако може да е без пари. Според мен 140 лв за хубаво оригинално стъкло не са никак много. В Дару е точно пет пъти по-скъпо:
Номенклатурен номер : 51318172407
Описание : ЧЕЛНО СТЪКЛО
Ед.цена (с ДДС) : 692.40 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Номенклатурен номер : 51318172407
Описание : ЧЕЛНО СТЪКЛО
Ед.цена (с ДДС) : 692.40 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
Колега , съмнявам се да платиш толкова пари на дару , за тази част. Отлично знаеш сам, че цените са им нереално високи. Не мисля че Дару са няква ценова база за сравнение.
Искам да попитам дали някой знае кое точно уплътнение ми трябва, защото по части излиза че се нарича "рамка" а не "уплътнение" ? И по сериен номер излизат 2 вида: 51318159784 и 51318172745 ? Каква е разликата ? И реално има ли голямо значение?
Искам да попитам дали някой знае кое точно уплътнение ми трябва, защото по части излиза че се нарича "рамка" а не "уплътнение" ? И по сериен номер излизат 2 вида: 51318159784 и 51318172745 ? Каква е разликата ? И реално има ли голямо значение?
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
То си пише бе колега, кое уплътнение за какво е, трябва ти това с номер: 51318159784 освен ако не си с бронирани стъкла
Ново стъкло за е39 почва от 80лв за китаец и стига до 600-700лв за атермично, някъде по средата е качествено ново стъкло от доказан производител.

Ново стъкло за е39 почва от 80лв за китаец и стига до 600-700лв за атермично, някъде по средата е качествено ново стъкло от доказан производител.
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Има и хора, които заличават пукнатини, ако не са прекалено големи.
- G.D
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw e39m57б30 е36 кабрио м52б28
- Мечтае да кара: TVR SAGARIS
благодаря ви колега за инфото значи ще и копувам китаец апък следващия собственик да му се радва
ама то цени със прозорци за сензор ли са?

живей бавно,умирай бързо,бъди красив труп.
- FragNatic
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря на колегата Ретрофит за помощта. Сега само дано намеря читаво стъкло на прилична цена!
- pricheska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 03`E39 530dA Exclusive; E34 520i
Колеги не се излагайте със стъкла втора употреба. Това е напълно грешна инвестиция. Ориентировачна цена на чисто ново стъкло в Кобра - около 130лв.
Знаете ли като се сваля здраво стъкло със струна колко лесно може да се образува шупла по ръба на стъклото и след температурни колебания да започне да се цепи. Тази шупла много лесно може да не се забележи при покупка на втора употреба стъкло. Да не говорим драскотините и дупчиците от камъчетата доста дразнят очите. Дори вие да не се втренчвате в тях и да не ги забелязвате, старите стъкла са много надрани и пречупват светлинните снопове по различен начин от ново стъкло. За оригинално стъкло също не получаваш гаранция. Разлика в здравината НЯМА почти никаква. Ако искаш да ти е вечно си вземи бронирано. Само дето трябва да си го поръчаш тъй като за Е39 не се предлага
Знаете ли като се сваля здраво стъкло със струна колко лесно може да се образува шупла по ръба на стъклото и след температурни колебания да започне да се цепи. Тази шупла много лесно може да не се забележи при покупка на втора употреба стъкло. Да не говорим драскотините и дупчиците от камъчетата доста дразнят очите. Дори вие да не се втренчвате в тях и да не ги забелязвате, старите стъкла са много надрани и пречупват светлинните снопове по различен начин от ново стъкло. За оригинално стъкло също не получаваш гаранция. Разлика в здравината НЯМА почти никаква. Ако искаш да ти е вечно си вземи бронирано. Само дето трябва да си го поръчаш тъй като за Е39 не се предлага

Бензин, а не кръв! Инжекцион, а не сърце! Бутала, а не мускули!.. Машина, а не човек !
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
само за протокола... Кобра имат и оригинални стъкла , ама струват доста над европейските и китайските.
освен това са монополисти за България и само те внасят стъкла, даже Дару и Камор копуват PILKINGTON от тях и ви ги слагат на колите с подходяща надценка. немога да разбера защо в поредната тема се дискутира какво да е стъклото......еми кво да е ? имаш кеш слагаш оригинално,.......нямаш! слагаш квот има като евтинджос.
освен това са монополисти за България и само те внасят стъкла, даже Дару и Камор копуват PILKINGTON от тях и ви ги слагат на колите с подходяща надценка. немога да разбера защо в поредната тема се дискутира какво да е стъклото......еми кво да е ? имаш кеш слагаш оригинално,.......нямаш! слагаш квот има като евтинджос.
15 мнения
• Страница 1 от 1