Смяна на скоростна кутия
Модератор: Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна на скоростна кутия
Ще ми се повиши ли максималната скорост на колата M20B20 ако сменя само скоростната кутия? Колата ми сега е 2,5 inj 175 коня и не съм сменял скоростна кутия и диференциал.
Ще се повиши ли максималната скорост ако не сменям скоростна кутия и деференциал?
Ще се повиши ли максималната скорост ако не сменям скоростна кутия и деференциал?
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Re: Смяна на скоростна кутия
power написа:Ще ми се повиши ли максималната скорост на колата M20B20 ако сменя само скоростната кутия? Колата ми сега е 2,5 inj 175 коня и не съм сменял скоростна кутия и диференциал.
Да.. трябва да си вземеш диф с по ниско предавателно число.. сега колко ти е предавателното число и колко ти е максималната скорост?
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
power написа:сега предавателното ми число на дифа е 4,27 нещо такова.
максималната скорост на 5 незнам но с 2000 оборота съм с 78 и мисля че с 6000 пб. ще съм 232 но незнам дали така се пресмята скороста.
Как го смяташ това?
- Дилян Пенчев
-
E30 Fanatic!
-
- Кара: Е36 328g
- Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo
Дай си размера на гумите и ще ти кажа при 6500 оборота с колко ще си .. ако можеш да стигнеш до 6500 оборота 

Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече

- dizelboy
- старши ентусиаст
-
power написа:195 на 65 на 15цола
ако си решил да караш с висока скорост смени си и гумите 4е стия ще се утепаш некаде

- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
dizelboy написа:power написа:195 на 65 на 15цола
ако си решил да караш с висока скорост смени си и гумите 4е стия ще се утепаш некаде
Абе ти пак се изказа неподготвен. Размерът няма значение(поне при гумите). Има си скоростен индекс, това трябва да гледа.

- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Щом като не си сменил нищо по силовото предаване,скороста ти ще е идентична с тази на по-слабия мотор
Аз при 2000 мин-1 съм на около 90км/ч,та така както казваш вероятно толкова ще развие при около 6500 мин-1
Двигателя ти леко ли влезе на мястото на 2 литровия - имаше ли преправки или не ?
Георги Пенчев

Двигателя ти леко ли влезе на мястото на 2 литровия - имаше ли преправки или не ?
Георги Пенчев
- dizelboy
- старши ентусиаст
-
TheBoss написа:dizelboy написа:power написа:195 на 65 на 15цола
Абе ти пак се изказа неподготвен. Размерът няма значение(поне при гумите). Има си скоростен индекс, това трябва да гледа.

бате нети достигат конете да знаеш кои е подготвен и кои не ако толко аз сам неподготвен открехни ме защо си сложи 225 ци заради скорстния индекс или заради това да е по стабилна и при висока скорост да се лепи по добре на пътя

- JohnnyBlack
- младши ентусиаст
-
Според моите сметки при 6500 оборота v=223km/h.
5-та не знам колко ти е точно и я приех за 0,81
с диф 4,27 и периметър на гумата 1,98м. Друг е въпросът дали можеш да достигнеш тези обороти 

5-та не знам колко ти е точно и я приех за 0,81

24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2