Климатикът не работи на празен ход

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Климатикът не работи на празен ход

Мнение от Teogop » 25 Юни 2012, 21:56

Колеги, имам проблем с климатроника. На празен ход около 700 оборота/мин. климатикът не работи. Като вдигна оборотите работи нормално. Т.е. в градски условия е доста неприятно. Извънградско нямам проблем, духа си достатъчно студено.
Какъв може да е проблемът?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Re: Климатикът не работи на празен ход

Мнение от Stanchev » 25 Юни 2012, 22:00

липса на 1-ва степен на перката на вентилатора и/или задръстени радиатори, както и механични проблеми по компресора и отклонение на ниското налягане в следствие на запушване и т.н.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39

Мнение от wladio » 26 Юни 2012, 17:54

да използвам темата,при мене пък се появи следния проблем-като искам да задам дадена тепература само в краката и за стъклото се получава избраният градус.по средните духалки си духа само студено,става въпрос когато е пуснат климатроника.колата е е 39.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 26 Юни 2012, 18:28

Абе я си виж първо бушон 75 и не се вкарвай във холивуд

ПС: Към колегата станчев, дори и да не му работи първа степен на перката, климатик в града и на място трябва да има. Втората степен захапва когато си трябва ако има ток до релето :lol:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 26 Юни 2012, 18:44

Ако не му работи перката, компресора не би ли трябвало да изключи заради повишеното налягане? На мен ми се струва че не случайно са я направили тази първа степен :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 27 Юни 2012, 7:23

ако не му работи 1-ва степен при повишено налягане на фреона ще сработи втора степен на перката и компресора ще продължи да работи. просто на място ще духа леко хладно...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 27 Юни 2012, 18:47

Доказано климатроника работи без проблеми дори и да не работи никаква степен на перката - на място и в движение. Колегата да търси проблема другаде.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 27 Юни 2012, 19:20

:shock: E как ще работи колега? Доказано при мен не работеше без перката. Работеше само в движение, на по висока скорост иначе на място духаше почти топло. Все едно да кажеш че домашен климатик работи и без перката, това е несериозно. А и когато загрее радиатора на климата, налягането се вдига и ако не работи клапана, може да избие някъде фреона и ще последва и ремонт.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 27 Юни 2012, 21:19

Аз пък си мисля,че системата няма достатъчно фреон(за колата на автора говоря)
Нужни са по-високи обороти,за да постигне по-добро налягане
ИзображениеИзображение

Uploaded with ImageShack.us

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от wladio » 27 Юни 2012, 22:40

wladio написа:да използвам темата,при мене пък се появи следния проблем-като искам да задам дадена тепература само в краката и за стъклото се получава избраният градус.по средните духалки си духа само студено,става въпрос когато е пуснат климатроника.колата е е 39.

а нещо за моя проблем колеги?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ivo_Borisov » 27 Юни 2012, 22:42

Колега няколко пъти ти прочетох поста и не можах да разбера какво точно питаш. Опиши по подробно какъв е проблема!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: комбайн в парламента

Мнение от LUBO 555 » 27 Юни 2012, 22:48

wladio написа:
wladio написа:да използвам темата,при мене пък се появи следния проблем-като искам да задам дадена тепература само в краката и за стъклото се получава избраният градус.по средните духалки си духа само студено,става въпрос когато е пуснат климатроника.колата е е 39.

И аз не разбирам какво точно му е на твоя климатик.Описаното от теб прилича на автоматично (комфорт) постигане на градусите в купето.
Или дори и на 30ºC да е заложен,пак духа само студено от централните отвори?
ИзображениеИзображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от wladio » 28 Юни 2012, 16:28

LUBO 555 написа:
wladio написа:

И аз не разбирам какво точно му е на твоя климатик.Описаното от теб прилича на автоматично (комфорт) постигане на градусите в купето.

извинявам се за неразбраният въпрос.като му задам на климатроника примерно 22 градуса,при включен климатик, не трябва ли да духа не толко студено,леко хладно може би?на централните отвори си духа постоянно яко студ, независимо от зададените градуси,докато в краката и към предно стъкло духа според зададени градуси,задаваш 22 и духа хладно,задаваш 16, духа здраво студено,задаваш 27 почва дори топло.само на централните отвори си духа еднакво независимо от зададени градуси-само студено.
надявам се да съм по разбран сега.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 28 Юни 2012, 17:20

А врътката на средните духалки в какво положение е? Пробвай да я врътнеш по към червените точки и ще почне да духа топло.

П.П. И при мен климатика духа студено на място и без да работи перката отпред. Другата седмица ще сменя пресостата, да видим дали ще почне да се върти.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от wladio » 28 Юни 2012, 18:47

M5 написа:А врътката на средните духалки в какво положение е? Пробвай да я врътнеш по към червените точки и ще почне да духа топло.

П.П. И при мен климатика духа студено на място и без да работи перката отпред. Другата седмица ще сменя пресостата, да видим дали ще почне да се върти.

нали климатика е двузонов,и врътката я слагам на 1 в син цвят.незнам дали е нормално или не средните духалки да си духат постоянно студено,независимо какви градуси съм подал-при климатик разбира се.

Следваща

Назад към E39