Инсталация безжичен телефон Siemens Bit II
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Инсталация безжичен телефон Siemens Bit II
Някой има ли представа инстлацията на захранващата букса на безжичния телефон за какво са точно по разцветка кабелите
1-лилав с бяла лента
2-бял с кафява лента
3-черен с кафява лента (предполагам за говорители)
4-черен с бяла лента (и той за говорители)
5-бял с зелена лента
6-сив с червена лента (осветление)
7-кафяв с черна лента (минус)
8-червен с жълта лента (захранване,ама какво точно )
Кой от кабелите прави връзката слушалка с база(централа) ,че само ми изписва че търси централата,и не я намира!А на монитора като съкна "телефон" и забива и нищо не се случва!
Диода на монитора кога трябва да свети/мига
Поздрави

1-лилав с бяла лента
2-бял с кафява лента
3-черен с кафява лента (предполагам за говорители)
4-черен с бяла лента (и той за говорители)
5-бял с зелена лента
6-сив с червена лента (осветление)
7-кафяв с черна лента (минус)
8-червен с жълта лента (захранване,ама какво точно )
Кой от кабелите прави връзката слушалка с база(централа) ,че само ми изписва че търси централата,и не я намира!А на монитора като съкна "телефон" и забива и нищо не се случва!
Диода на монитора кога трябва да свети/мига
Поздрави
Последна промяна meha на 03 Авг 2012, 11:20, променена общо 2 пъти
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
Re: Инсталация безжичен телефон Siemens Bit II
да ти кажа при мен как са диодите ,
телефона изключен - диодите не светят
тел. иска пин код - червения диод мига
тел. има пин код и е в момент на свързване с оператора - червения диод свети непрекъснато
тел. свързан с оператора и готов за разговор - жълтия диод свети непрекъснато
тел. провежда разговор - зеления диод свети непрекъснато
телефона изключен - диодите не светят
тел. иска пин код - червения диод мига
тел. има пин код и е в момент на свързване с оператора - червения диод свети непрекъснато
тел. свързан с оператора и готов за разговор - жълтия диод свети непрекъснато
тел. провежда разговор - зеления диод свети непрекъснато
Нещо за цветовете на кабелите,или поне да ми дадете линк от WDS,където да ги намеря,че не успявам 

- svetlio122
- Потребител
-
- Кара: E39 M57D30 ''00
- Мечтае да кара: X5
Колега, ако не са рязани кабелите и преправяни буксите много малка е вероятността проблема да е там. Опитай да ресетнеш телефона по следния начин, има го коментиран по доста форуми на коли със същия проблем:
1 : Cordless phone unit on and out of eject-box , and switch in buttom of
eject-box in pos. I ( on )
2 : Ignition key in pos. 1 for excaxtly 15 sec.
3 : Ignition off for 8 sec.
4 : Switch in ejext-box in pos. 0 (off ) for 2 sec. and then on again
5 : Ignition key in pos. 1 , and now put in the unit code for the cordless
phone , unit code : " 0 0 0 0 " and then accept ( ok )
!!! Be please be awer that the times must be excaktly 15/8/2 sec. , use a
stopwatch or something a`like. !!!!
1 : Cordless phone unit on and out of eject-box , and switch in buttom of
eject-box in pos. I ( on )
2 : Ignition key in pos. 1 for excaxtly 15 sec.
3 : Ignition off for 8 sec.
4 : Switch in ejext-box in pos. 0 (off ) for 2 sec. and then on again
5 : Ignition key in pos. 1 , and now put in the unit code for the cordless
phone , unit code : " 0 0 0 0 " and then accept ( ok )
!!! Be please be awer that the times must be excaktly 15/8/2 sec. , use a
stopwatch or something a`like. !!!!
- qwertyu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 523IA
- Мечтае да кара: Чисто ново БМВ
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Едва ли ти е от кабелите проблема, по-скоро ти е от слушалката. Я пробвай да изключиш слушалката (махни и батерията). Предполагам няма да говориш през тази слушалка, а и тези точно слушалки си правят редовно проблеми.
На кой оператор ти е картата и къде си я вкарал? Пробвай да извадиш и сим картата, да видиш от кое ти забива.
На кой оператор ти е картата и къде си я вкарал? Пробвай да извадиш и сим картата, да видиш от кое ти забива.

Извинявам се много ,но съм забравил да упомена нещо важно,сега в момента монтирам телефона!
Слушалката и централата са ми от Илко,взех цялата инсталация от колега от форума,лично я свалихме с него без рязане!
Купих нови батерии на слушалката,че старите бяха сдали багажа както ми каза Илко още преди да ми ги прати! Телефона свети,даже и поздрав отправя

Вързал съм единствено захранването и I busa,на монитора се изписа надпис Телефон,но като го натисна зацикля! Може би защото просто няма връзка със самата централа,знам ли.....затова искам да питам тази бялата букса отзад на която съм посочил кабелите,някой да каже как да ги вържа!
И още нещо-не съм пробвал да сложа карта в подлакътника и да пробвам

Диод никога не е мигал на монитора!
Признавам,че съм доста бос в областта с телефоните,дори след доста четене

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
Бял с кафяво и бял със зелено са Tel.on и Tel.mute. Тези кабели влизат в радио модула, според зависи BM24 или ВМ54 са на различни пинове. Лилавия кабел ти е аксесоарния плюс (+ при първо положение на ключа).
Трябва само да видиш във WDS-а на кои пинове да ги вържеш.
Трябва само да видиш във WDS-а на кои пинове да ги вържеш.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Ето това са кабелите на 54-пиновата букса на централата:

Retrofit написа:Ето това са кабелите на 54-пиновата букса на централата
Благодаря,определено имам какво да науча от таблицата,но има още една букса,бяла с кръгли пинове,там ми е проблема къде да навържа нещата,но предполагам че цветовете се дублират с 54-пиновата,до колкото виждам

- mad_presley
- старши ентусиаст
-
На теб по скоро ти трябва распиновката на радио модула. С какво радио си?
Sent from my GT-P6800 using Tapatalk 2
Sent from my GT-P6800 using Tapatalk 2
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Предполагам за тази букса говориш:

По принцип инсталацията за телефон е с две бели букси, мъжка и женска, едната се закача към инсталацията от колата, а за другата се закача инсталацията за радио/навигация. Белите букси от телефона се падат междинни.
Може директно да навържеш кабелите по цветове от бялата букса към буксата на радио модула, но както Преслав каза, важно е с кой радио модул си, ако си с BM24, кабелите за звука(черен/кафяв и черен/бял) от централа отиват директно към втора намотка на говорителите в предните врати, а ако си с BM54, от централата влизат в радио модула и от него по кабелите за музиката до предните говорители които са с една намотка.
Прикачам ти един файл, дано ти е от полза.

По принцип инсталацията за телефон е с две бели букси, мъжка и женска, едната се закача към инсталацията от колата, а за другата се закача инсталацията за радио/навигация. Белите букси от телефона се падат междинни.
Може директно да навържеш кабелите по цветове от бялата букса към буксата на радио модула, но както Преслав каза, важно е с кой радио модул си, ако си с BM24, кабелите за звука(черен/кафяв и черен/бял) от централа отиват директно към втора намотка на говорителите в предните врати, а ако си с BM54, от централата влизат в радио модула и от него по кабелите за музиката до предните говорители които са с една намотка.
Прикачам ти един файл, дано ти е от полза.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Да,точно за тази бяла букса говоря!
С БМ24 съм + Hi усилвател! Мислех си да се вържат говорителите точно по метода на БМ54-ката,направо към радио модула,за да не прекарвам кабели до колонките,а и мойте колонки са с 2 букси(за без телефон)
Супер инфо за ретрофита,откъде го измъкна да разгледам и за други неща
Значи до момента както споменах съм вързал само:
-дебелия червен кабел със жълта нишка
-кафяв/черен
- I bus ( незнам защо го пишат K bus)
Според логиката ,оостаналите кабели трябва да вържа и всичко би следвало да проработи
-лилав/бял ,който разбрах,че е за + на първи контакт (има такив отзад вляво около модулите,на някоя букса)
-черен/бял и черен/кафяв къде да ги вържа,по принцип ако съм с BM54 разбрах,че трябва да ги закарам направо на говорителите отпред,но аз съм с БМ24,и сега накъде
Как да направя връзката направо на радио модула
-бял /кафяв (mute) според схемата отива на пин 10 на радио модула (ама дали са еднакви БМ 24 и 54
)
-бял/зелен на пин 11 на радио модула
С БМ24 съм + Hi усилвател! Мислех си да се вържат говорителите точно по метода на БМ54-ката,направо към радио модула,за да не прекарвам кабели до колонките,а и мойте колонки са с 2 букси(за без телефон)
Супер инфо за ретрофита,откъде го измъкна да разгледам и за други неща

Значи до момента както споменах съм вързал само:
-дебелия червен кабел със жълта нишка
-кафяв/черен
- I bus ( незнам защо го пишат K bus)
Според логиката ,оостаналите кабели трябва да вържа и всичко би следвало да проработи

-лилав/бял ,който разбрах,че е за + на първи контакт (има такив отзад вляво около модулите,на някоя букса)
-черен/бял и черен/кафяв къде да ги вържа,по принцип ако съм с BM54 разбрах,че трябва да ги закарам направо на говорителите отпред,но аз съм с БМ24,и сега накъде

-бял /кафяв (mute) според схемата отива на пин 10 на радио модула (ама дали са еднакви БМ 24 и 54

-бял/зелен на пин 11 на радио модула
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Работата става сложна, трябва да се знае с какво оборудване си точно, BM24/HiFi/Top HiFi-DSP усилвател.
При всеки вариант има разлика в окабеляването, BM24 няма аудио вход за телефон(макар че по схемите пише че има), кабелите за звука на телефона отиват от централата до двунамотковите предни говорители, ако беше с BM54, той има вход за телефон и се връзват директно черен/кафяв и черен/бял към едната 12-пинова букса, от там сигнала се усилва и се праща до предните говорители по стандартните кабели.
За да тръгне системата, трябва да пуснеш и плюса през контакт който е.
бял/кафяв(MUTE) отива до BM24 на пин 4
бял/зелен(TELON) отива до BM24 на пин 10, но май когато си с HiFi усилвател, този кабел не се ползва.
черен/кафяв и черен/бял може да ги закачиш на някакъв малък говорител(~5W) за да тестваш дали ще тръгне звука и после да ги мислиш къде ще ги прекарваш.

При всеки вариант има разлика в окабеляването, BM24 няма аудио вход за телефон(макар че по схемите пише че има), кабелите за звука на телефона отиват от централата до двунамотковите предни говорители, ако беше с BM54, той има вход за телефон и се връзват директно черен/кафяв и черен/бял към едната 12-пинова букса, от там сигнала се усилва и се праща до предните говорители по стандартните кабели.
За да тръгне системата, трябва да пуснеш и плюса през контакт който е.
бял/кафяв(MUTE) отива до BM24 на пин 4
бял/зелен(TELON) отива до BM24 на пин 10, но май когато си с HiFi усилвател, този кабел не се ползва.
черен/кафяв и черен/бял може да ги закачиш на някакъв малък говорител(~5W) за да тестваш дали ще тръгне звука и после да ги мислиш къде ще ги прекарваш.

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2