падане на акумолатора за 1 нощ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- lyuben69
- Потребител
-
- Кара: 320i
падане на акумолатора за 1 нощ
колеги някои да помогне ако знае !!!
в последно време 1-2 пати в месеца ми се случва колата на сутринта да не може да запали,защото и е паднал акумолаторът.Ходих на диагностика - всичко било добре но проблема продалжава.Колата е46 320и
в последно време 1-2 пати в месеца ми се случва колата на сутринта да не може да запали,защото и е паднал акумолаторът.Ходих на диагностика - всичко било добре но проблема продалжава.Колата е46 320и
- BAGRETO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46
Re: падане на акумолатора за 1 нощ
Колега или имаш оттечка някъде или акумулатора ти е за смяна.Но щом го прави толкова малко е трудно за хващане.При мен беше така докато един път влязъх в колата и вентилатора на парното работеше без ключа да е на таблото
.Така се пускаше когато си иска и ми падаше акумулатора ,смених ТАРАЛЕЖА и се оправи.

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Такааа...отиваш първо да ти замерят акумулатора и ако е добре след това при някой добър електричар,че така като гледам нещо ти гълта ток яко...ама пък щом е 1-2 пъти в месеца по скоро имаш консуматор 

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Ако акумулатора ти има тапи, отвърти ги и виж докъде е нивото на водата. При нужда налей, но не над нормата. Паднал ли ти е веднъж обаче няма как да се възстанови до максималния ти дебит.
Между другото ти не посочваш колко е стар този акумулатор, имаш ли някакви сериозни източници на консумация като големи усилватели примерно.
Отечката както казва колегата по-горе също е вероятна, но ако кажеш повечко подробности може да стесним кръга на проблема.
Между другото ти не посочваш колко е стар този акумулатор, имаш ли някакви сериозни източници на консумация като големи усилватели примерно.
Отечката както казва колегата по-горе също е вероятна, но ако кажеш повечко подробности може да стесним кръга на проблема.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Таралежа се ебава
- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Точно този симптом го имах на волгата ,която е дизел от 1972г.Оказа се че плюсовия кабел се е протрил и на едно място изолацията я нямаше и когато опира леко на маса е ясно какво става.Смених кабела от акумулатопра до стартера и проблема се реши.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Retrofit написа:Таралежа се ебава
+1
Si non confectus, non reficiat.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
провери пиропатрона на плусовата клема на акомулатора ако е гърмян и не е направен както трябва бута акомулатора,пипни го пари ли и ако да ......

- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Таралежа (от опит) 

- peshoiliev
- Потребител
-
- Кара: BMW 320CI M54B22
- Мечтае да кара: BMW X5
Колега първо отеди някаде да ти замерят акумолатора в какво състояние е, ако е добре си замери каква ти е постоянната консумация при затворени всички врати и капаци в зависимост каде ти се намира акумолатора отпред или отзат в багажника макаш крушката на съответния плафон след което изчакваш поне 30 сек до тогава компютара на колата си прави тестове и консомацията стига до 0,5А а след 30-40сек ще забележеш как трябва да падне на 0,03А което е нормалното ако нямаш допълнителни консуматори или отечка и чак тогава почваш да гадаеш от каде е като съвет ако ти се занимава на теб почваш да сваляш един по един предпазителите докато разбереш от кои токов кръг е.Успех 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
ако е от таралежа прати ми го мога да се опитам да го оправя.
- lyuben69
- Потребител
-
- Кара: 320i
колеги мерси за дадените предположения само да добавя :акумолаторът го замерваха и е здрав отечка има но е много малко над нормата,докато запамети настроиките 1,2 а после пада на 0,7,таралейа го смених преди 2месеца.Почвам да се замислям дали наистина не е като при волгата
- the_dentist
- Потребител
-
- Кара: 323ci
Здравйте колеги, тъй като и аз имам проблем с падането на акумулатора исках да ва питам за съвет. Оказва се, че когато оставя колата в рамките на 2-3 дена без да се пали пада акумулатора до такава степен, че радиото и климатика едвам се пускат (това при заключено положение). Реших да я оставя отключена, запалва веднага. Та въпроса ми е дали им нещо общо с фабричната аларма или е от друго? Ако някой има някакво предложение или се е натъквал на подобен проблем моля да сподели. Мерси предварително!
п.с акумулатор е нов и на диагностика се установи, че е в отлично състояние
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
the_dentist написа:Здравйте колеги, тъй като и аз имам проблем с падането на акумулатора исках да ва питам за съвет. Оказва се, че когато оставя колата в рамките на 2-3 дена без да се пали пада акумулатора до такава степен, че радиото и климатика едвам се пускат (това при заключено положение). Реших да я оставя отключена, запалва веднага. Та въпроса ми е дали им нещо общо с фабричната аларма или е от друго? Ако някой има някакво предложение или се е натъквал на подобен проблем моля да сподели. Мерси предварително!
Колега,провери(замери) си колата за "отечка".Нищо чудно и фабричната аларма да ти дърпа тока.Но щом казваш,че акумулатора ти е нов,а за 2-3 дена да падне толкова че да не може и радиото да се включи става въпрос за доста голяма консумация(отечка).В много случаи проблема е в така нареченият "таралеж".Поне при мен имаше такъв случаи,при изключен двигател даже заключена кола вентилатора на парното се включваше на макс и няма изключване по никакъв начин единственият беше да сваля клемите от акумулатора.Та провери да не е и при теб така.Но едно измерване ще те насочи.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
замерете първо акомуларора с товарна вилка,след това алтернатора дали зарежда достатъчно,след това проверете за утечка някъде

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2