„Бъгната” кола след миене на двигател + решение
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
„Бъгната” кола след миене на двигател + решение
Здравейте,
Искам да споделя с вас какво ми се случи. От скоро имам 320д, 136кс. Взех си ваучер за пране на салон + миене на двигател и реших да го използвам. Тъй като не съм много наясно с нещата из двигателя, казах на момчетата да не пръскат много, а само леко да отмият мръсотията. Видях, че горе в ляво (пред пасажерската седалка) има нещо със излизащи от него кабели. В последствие разбрах, че това е дизеловата печка. Казах им да не пръскат там, защото незнам какво е това и да го пазят.
Като си взех колата установих следните проблеми – климатроника не работи, на таблото не светеха индикаторите за мигачи, дълги, халогени, стопове за мъгла, отворена врата, на мулти-волана не работеха копчетата за управление на музиката (круиз-конторла работеше). Също така алармата се включваше без причина.
Реших да почна първо с климатроника, че е голям мор без него. Обадих се на колегата Oci, разказах му за проблема и неговите думи бяха: „Отваряш капака, горе ляво – откачаш 2те букси и караш
Печката ти е заминала, защото на мивката са мързели и не са сложили найлон, да не наморкят печката. Тя е дала накъсо, от там се товари шината и колата почва да се дръжи странно.”
Направих каквото ми каза колеагата и всичко работи!!! Просто печката се оказа, че е изгоряла. Сега ще се разправям с тях, да видим какво ще направят и дали ще поемат ремонта. Просто съм бесен, че ги предупредих да внимават с тази част, а те са я прецакали. И ми казват, че като се мие двигател, не носят отговорност. Да, ама колата ми пали, работи, а те са пипали където не трябва и им казах да не пипат...
Хиляди благодарности на колегата OCI, който само по телефона ми каза как да си я оправя. А не почна като повечето „майстори” – ти я докарай, пък ще я видим. А OCI беше извън София, на почивка и пак ми съдейства!!! Просто нямам думи...
Искам да споделя с вас какво ми се случи. От скоро имам 320д, 136кс. Взех си ваучер за пране на салон + миене на двигател и реших да го използвам. Тъй като не съм много наясно с нещата из двигателя, казах на момчетата да не пръскат много, а само леко да отмият мръсотията. Видях, че горе в ляво (пред пасажерската седалка) има нещо със излизащи от него кабели. В последствие разбрах, че това е дизеловата печка. Казах им да не пръскат там, защото незнам какво е това и да го пазят.
Като си взех колата установих следните проблеми – климатроника не работи, на таблото не светеха индикаторите за мигачи, дълги, халогени, стопове за мъгла, отворена врата, на мулти-волана не работеха копчетата за управление на музиката (круиз-конторла работеше). Също така алармата се включваше без причина.
Реших да почна първо с климатроника, че е голям мор без него. Обадих се на колегата Oci, разказах му за проблема и неговите думи бяха: „Отваряш капака, горе ляво – откачаш 2те букси и караш

Направих каквото ми каза колеагата и всичко работи!!! Просто печката се оказа, че е изгоряла. Сега ще се разправям с тях, да видим какво ще направят и дали ще поемат ремонта. Просто съм бесен, че ги предупредих да внимават с тази част, а те са я прецакали. И ми казват, че като се мие двигател, не носят отговорност. Да, ама колата ми пали, работи, а те са пипали където не трябва и им казах да не пипат...
Хиляди благодарности на колегата OCI, който само по телефона ми каза как да си я оправя. А не почна като повечето „майстори” – ти я докарай, пък ще я видим. А OCI беше извън София, на почивка и пак ми съдейства!!! Просто нямам думи...
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
Re: „Бъгната” кола след миене на двигател + решение
dzvonko написа:Здравейте,
Искам да споделя с вас какво ми се случи. От скоро имам 320д, 136кс. Взех си ваучер за пране на салон + миене на двигател и реших да го използвам. Тъй като не съм много наясно с нещата из двигателя, казах на момчетата да не пръскат много, а само леко да отмият мръсотията........ И ми казват, че като се мие двигател, не носят отговорност. Да, ама колата ми пали, работи, а те са пипали където не трябва и им казах да не пипат...
Не знам какво си очаквал като си взел ваучер за миене на двигател за 5 лв.!

Двигател се мие само когато има нужда за някакъв ремонт.
Всичко друго може да доведе само до главоболия, заради някой, който иска да му е лъскаво.
Колегата сам се е вкарал между шамарите.
И браво на колегата оци, който е помогнал за разрешаването (заобикалянето) на проблема
Всичко друго може да доведе само до главоболия, заради някой, който иска да му е лъскаво.
Колегата сам се е вкарал между шамарите.
И браво на колегата оци, който е помогнал за разрешаването (заобикалянето) на проблема

Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
JTD написа:Двигател се мие само когато има нужда за някакъв ремонт.
Или след някакъв доста цапащ ремонт

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
аз пък моя двигател си го мия всяка пролет да падне солта въпреки, че имам кора под мотора и пази доста.
И моя двигател е бензинов където е доста по страшно, но не е страшно да се измие мотора важното е да знаеш какво правиш, докато по мивките повечето са мързели знаят само да пръскат с водоструйката, на мен на една кола ми бяха свалили боята от праговете и ми бяха откъртили огледалото за обратно виждане с част от стъклото
И моя двигател е бензинов където е доста по страшно, но не е страшно да се измие мотора важното е да знаеш какво правиш, докато по мивките повечето са мързели знаят само да пръскат с водоструйката, на мен на една кола ми бяха свалили боята от праговете и ми бяха откъртили огледалото за обратно виждане с част от стъклото

oci написа:аз пък моя двигател си го мия всяка пролет да падне солта въпреки, че имам кора под мотора и пази доста.
По принцип не е проблем да си измиеш и таблото от вътре с водоструйката и пак ще работи. Лично съм присъствал на такова измиване. Не само на таблото а абсолютно всичко.
Това не означава, че е полезно и няма шанс да стане нещо. За това по-добре да ти е мирна главата от колкото да си миеш двигателя.
Всеки си решава за себе си.
Аз само не мога да схвана защо ви е толкова важно двигателя да ви е лъскав? Рискувате да имате някакъв проблем за сметка на липсата на прах. За мен това не е логично действие.
А аз ако трябва да купувам кола и видя чист (измит) двигател, това за мен е един от камъните, които накланят везната в отрицателна посока.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
JTD написа:oci написа:аз пък моя двигател си го мия всяка пролет да падне солта въпреки, че имам кора под мотора и пази доста.
По принцип не е проблем да си измиеш и таблото от вътре с водоструйката и пак ще работи. Лично съм присъствал на такова измиване. Не само на таблото а абсолютно всичко.
Това не означава, че е полезно и няма шанс да стане нещо. За това по-добре да ти е мирна главата от колкото да си миеш двигателя.
Аз само не мога да схвана защо ви е толкова важно двигателя да ви е лъскав? Рискувате да имате някакъв проблем за сметка на липсата на прах. За мен това не е логично действие.
А аз ако трябва да купувам кола и видя чист (измит) двигател, това за мен е един от камъните, които накланят везната в отрицателна посока.
Аз също като колегата oci си мия двигателя поне един път в годината моята също е бензинова и се мие много внимателно като поне 10-20 минути отделям само за да облепя и покрия доста датчици, кабели и т.н

- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
JTD написа:По принцип не е проблем да си измиеш и таблото от вътре с водоструйката и пак ще работи. Лично съм присъствал на такова измиване. Не само на таблото а абсолютно всичко.
http://vbox7.com/play:9e3e05e292 -

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
бах мамаму , аз го имам същия проблем . За сега поръчах табло да проверя дали не е от него. Обаче аз печка нямам . Или по-точно е от по-новите - електрическите
реално всеки един модул по шината като се бъгне може да се получи това
Сега ако се окаже че не е от таблото , ще гася един по един модулите да видя дали няма да се покаже по някое време нещо. Претеснява ме само проблема да не е точно в А1 Generale Module .
dzvonko ти прави ли теста на таблото ??? тест 2 ? аз - да , и индикациите за вратите не светеха та за това се насочих към друго табло .

dzvonko ти прави ли теста на таблото ??? тест 2 ? аз - да , и индикациите за вратите не светеха та за това се насочих към друго табло .

- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
mitrax написа:бах мамаму , аз го имам същия проблем . За сега поръчах табло да проверя дали не е от него. Обаче аз печка нямам . Или по-точно е от по-новите - електрическитереално всеки един модул по шината като се бъгне може да се получи това
Сега ако се окаже че не е от таблото , ще гася един по един модулите да видя дали няма да се покаже по някое време нещо. Претеснява ме само проблема да не е точно в А1 Generale Module .
Test 2 го направих и таблото си светеше като коледна елха - всичко му беше изправно.
Относно мерцедеса мога само да ви кажа ДОБРЕ ДОШЛИ В ИТАЛИЯ
тука са изрод за тях къквато и кола да е за 100евро или за 100 000евро за тях колата е само един предмет метод за предвижване .копуват коли чисто нови и ги мият за първи път след 1год не че е мръсна защото ще ходят на сватба или нещо от този род
тука са изрод за тях къквато и кола да е за 100евро или за 100 000евро за тях колата е само един предмет метод за предвижване .копуват коли чисто нови и ги мият за първи път след 1год не че е мръсна защото ще ходят на сватба или нещо от този род
- mitrax
- ентусиаст
-
тея от клипчето некви сърби ли бяха , македонци ли .. Тоя Mercedes за застраховка май го измиха 

- oci
- старши ентусиаст
-
mitrax написа:бах мамаму , аз го имам същия проблем . За сега поръчах табло да проверя дали не е от него. Обаче аз печка нямам . Или по-точно е от по-новите - електрическитереално всеки един модул по шината като се бъгне може да се получи това
Колега щом нямаш индикация на борда проблема по скоро е в ГМ модула а не в таблото.
Виж от опит мога да ти кажа, че ако откачиш модулите и проблема остане може да е кабелен проблема при мен на една кола к-буса от СД-то беше се оголил и опрял на маса а по него тече около 10.45 волта и това товареше шината, но дакото го открия два дни ми се разказа изграта има и друг начин но той е по кофти но пък на 100 процента ще откриеш проблема без да сменяш напразно здрави части, а именно зад жабката където са бушониет от горе на тях шината се събира и там режеш всички кабели на шината и почваш да ги връзваш един по един и там където се появи проблема този модул или кабела до него е проблема.
- mitrax
- ентусиаст
-
разбирам те за какво ми говориш , и аз си падам малко електричар . Насочих се към таблото защото на тест 2 , нямаше индикацията с вратите и още някои други работи . Днес дойде таблото , и с него всичко е ОК , с изключение на точката за намесата де
.. а и май борд компа не работи .. явно трябва да го активирам ..
Не опитах друго нещо обаче , по рано споменах с ГТ1 хващам само двигателя през ОБД буксата (друга няма) , не стигнах да видя дали това табло не ми е запушвало шината , тоест със самоделката от ВАГ-КОМ дали ще прочета всичко . И дали ще мога да накарам новото табло да си вземе реалните километри и ВИН и да изгасне точката за намеса ..
В оригиналното табло има бая окис .. пипнала го е някаква влага . Още по него не работеше "цъкалката" за мигачите , лампите за мигачите

Не опитах друго нещо обаче , по рано споменах с ГТ1 хващам само двигателя през ОБД буксата (друга няма) , не стигнах да видя дали това табло не ми е запушвало шината , тоест със самоделката от ВАГ-КОМ дали ще прочета всичко . И дали ще мога да накарам новото табло да си вземе реалните километри и ВИН и да изгасне точката за намеса ..
В оригиналното табло има бая окис .. пипнала го е някаква влага . Още по него не работеше "цъкалката" за мигачите , лампите за мигачите

- oci
- старши ентусиаст
-
mitrax написа:разбирам те за какво ми говориш , и аз си падам малко електричар . Насочих се към таблото защото на тест 2 , нямаше индикацията с вратите и още някои други работи . Днес дойде таблото , и с него всичко е ОК , с изключение на точката за намесата де.. а и май борд компа не работи .. явно трябва да го активирам ..
е щом и мигачите на са чъкали значи и лаппата за фаровете и халогените не ти е светила и сто процента таблото ти е товарило шината а относно точката след км нея ще я коригираш само с БМВ скенер освен ако таблото не е с новия чип който се манипулира на програматор.
Коя година ти е колата и с кой мотор

Прочети таблото с каквото можеш да речем с инпа и метни един скрин шот сама на индентификация на таблото и ще ти кажа с какво да си промениш вина и километрите.
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2