HiFi система за компакт

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

HiFi система за компакт

Мнение от iv4o9999 » 24 Юни 2012, 11:26

i2kleingu6.jpg
Здравейте колеги, от доста време се рова за HiFi саунд системата за компакт която се състои в допълнителни 4 колони за срените и преполагам буфер, за който не съм сигурен.

Въпроса е някой дали има такава система и да разясни как точно трябва да се върже,свири и най- вече качествена ли е и има ли смисъл и какви са и компонентите.Предполагам че тази система е подобна на Харман Кардана Следващият проблем е закрепването на колоните, в предните врати не съм сигурен дали може да се пробие кората или трябва да се сменя цялата кора на вратата, от зад предполагам с една бор корона ще може да се пробие дупка и да е закрепи, за буфера нямам идея каде стои даже.

Като цяло тази снимка и книшката на колата са ми източника на информация, от който виждам че има копче за изключване на буфер и допълнителни колонки, за съжаление компаците сме малко и съм сигурен че темата ще е интересна за всички :yes:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: HiFi система за компакт

Мнение от iv4o9999 » 24 Юни 2012, 23:16

явно никой няма инфо за въпроса, поне някой да каже как става схемата при седан, комби или купе, предполагам ще бъде аналогично, просто самите колони на вратите са по-бутикови

Потребител
Аватар
Кара: E46 325ti
Мечтае да кара: E90 M3 Sedan

Мнение от o3Mo » 25 Юни 2012, 2:47

Здрасти колега,

Аз съм с HiFi(проверено е в BMW Германия по вин) пакет в моя компакт, но копче за буфер нямам. Системата свири повече от прекрасно. Според мен само BMW Bussines-a я спъва малко.

Ако става дума за бутона (до ДСЦ/АСЦ) с колонката при Harman/Kardon, то той е за surround sound, а не за буфер. Не съм сигурен дали за компакт има H/K система, но предполагам, че ако се сравни от купе може и да пасне.

Не мога да помогна по въпроса с окабеляването, защото не съм свалял корите на моята. До колкото знам при БМВ, HiFi говорителите си имат собствена кутия с обем, специално за говорителите на вратите (за отзад нямам идея)

Ако те интересува нещо бих опитал да разглобя вратите :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 25 Юни 2012, 14:14

"Бууфер" няма със сигурност.
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Назад към E46