Тресенен ан волана при натискане на спирачка.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i , 143hp
- Детайли за колата: е46
Тресенен ан волана при натискане на спирачка.
Здравейте, колеги!
Обръщам се към вас с един въпрос. А именно, при натискане на спирачка когато съм с по-висока скорост от 60 км/ч се усеща едно тресене във волана. При други условия такова не се усеща. Проблема е, че като я купих колата го усетих това тресене и си смених дисковете с накладките, след това мисля , че изчезна тресенето. Когато смених дисковете ми пробутаха някакви големи ментета... Има ли възможност пак да са се изкривили или причината може да се корени и другаде. Карам само градско и не ми се вярва да съм ги прегрял... ,а и колата не е мн мощна (е 46 318и 143 коня). Едно пояснение, джантите са ок , гумите са чисто нови Мишелин (205/55/16).
Предварително Ви благодаря за отговорите!
Обръщам се към вас с един въпрос. А именно, при натискане на спирачка когато съм с по-висока скорост от 60 км/ч се усеща едно тресене във волана. При други условия такова не се усеща. Проблема е, че като я купих колата го усетих това тресене и си смених дисковете с накладките, след това мисля , че изчезна тресенето. Когато смених дисковете ми пробутаха някакви големи ментета... Има ли възможност пак да са се изкривили или причината може да се корени и другаде. Карам само градско и не ми се вярва да съм ги прегрял... ,а и колата не е мн мощна (е 46 318и 143 коня). Едно пояснение, джантите са ок , гумите са чисто нови Мишелин (205/55/16).
Последна промяна jonybravo_bg на 23 Юни 2012, 22:49, променена общо 2 пъти
Re: Тресенен ан волана при натискане на спирачка.
Ако дисковете са наред, виж си тампоните на носачите. 

- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Криви джанти,гуми или дискове.
новият ми номер: 0877787835
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
marto853. написа:Криви джанти,гуми или дискове.

Si non confectus, non reficiat.
Zagy написа:marto853. написа:Криви джанти,гуми или дискове.
Винаги е едно от трите - няма начин да е нещо друго.
има
- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
Този дефект, който ми се проявява го забелязах по пътя към морето. След като се прибрах направих същия тест по булевардите из София и не можах да забележа въпросното тресене. За сега ще отдам феномена на неравна магистрала, но ще продължа да пробвам колата.
- basko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2004/330xd автомат
- Мечтае да кара: bumer ...
- Детайли за колата: ноо яка
Не знам дали ще ти е от полза, но преди време карах един Кадет и като му блокираше буталото на спирачките /това е редовен номер за този модел/ ми тресеше много яко волана при натискане на спирачката. Верно Опел, но все пак автомобил?!?!?! 

Не съм претенциозен, ... най-доброто ми е предостатъчно!!!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
щом изчесва проблема, най вероятно е или от тампон на носача, който нее качествено доразбит или от неравен път, и аз се бях вкарал във филма докато не се замислих че ми прави мизерията само на определена отсечка на пътя
- jumjumski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 04' 330ci M-sport 2
dimodi написа:Ако дисковете са наред, виж си тампоните на носачите.

- wishbone
- Потребител
-
- Кара: E46 330d Touring
- Мечтае да кара: i8
jonybravo_bg написа:Здравейте, колеги!
По всяка вероятност са дискове. Аз си сложих TRW (уж качествени) и след 10K км. се изкривиха зловещо въпреки, че никога не съм ги загрявал здраво. Смениха ми ги гаранционно.

- jonybravo_bg
- кандидат ентусиаст
-
Днес си направих баланс на гумите. Оказа се , че в "Диана" като ми монтираха чисто новите летни гуми не са ми ги балансирали добре. Четирите гуми бяха пребалансирани, защото ми даваха отклонение от 15 до 40 гр. Мисля че волана не трепери трепери , но пак има това биене и ми се струва, че са се изкривили дисковете. Когато имам време ще ги сваля и ще ги занеса на струг да ги проверя.
- Achkata_ci
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530XI
- Мечтае да кара: M5 f10
извини за спама,имам подобен проблем,но освен при спирачка има и леко тресене между 80 и 110 км. винаги в тоя диапазон както и на мн голяма скорост. колата си върви направо и е от гумите..
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
За изкривяването на дисковете мисля е редно да се добави, че може да се получи и от стоене на спирачка на място, след като колата е карана интензивно. Доста хора не се замислят за това, и се случва да карат яко и след това на светофара да стоят с натисната спирачка 1 мин. Колегата добре се е насочил да занесе дисковете на стругар. Веднага ще си проличи дали са били криви. Ако има подобрение да си купи едни добри дискове. Тая работа със струга съм чувал, че често се оказва с временен ефект.
- tedier
- Потребител
-
- Кара: 316I 1999 E46
- Мечтае да кара: всяка М5
Провери тампоните ПЪРВО!
- Rubik777
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i 00'
- Мечтае да кара: M5
Колега вчера излязох от бокса, имах същите оплаквания като теб, гумите и джантите си бяха наред, но при спирачка вибрираше доста. Оказа се че имам 2 носача с 2 нови втулки и 2 тампона на носачите за смяна. Смених всичко и се оправи напълно. Не знам как не съм ги усетил-нито хлопаха, нито тропаха. Но наистина виж тези тампони, за които ти казаха колегите
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2