Лек теч в охладителната система

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Лек теч в охладителната система

Мнение от Zagy » 20 Юни 2012, 23:39

shark1986 написа:Но днес ми се случи нещо много странно както си карах колата със включен климатик и спрях на светофар се чу едно много странно и силно бучене със последващо леко тресене и това при всяко намаляне или спиране след което спрях климатика и проблема изчезна после я оставих за половин час и след повторно палене и включване на климатроника нямаше никакъв проблем!На какво може да се дължи това възможно ли да е от компресора да бучи и да кара да тресе?

Много е вероятно да е от електромеханичния съединител на ролката на компресора (май така се казваше)...
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д Е46 136к.с
Мечтае да кара: BMW F10

Re: Лек теч в охладителната система

Мнение от shark1986 » 28 Фев 2016, 16:28

Zagy написа:
shark1986 написа:Но днес ми се случи нещо много странно както си карах колата със включен климатик и спрях на светофар се чу едно много странно и силно бучене със последващо леко тресене и това при всяко намаляне или спиране след което спрях климатика и проблема изчезна после я оставих за половин час и след повторно палене и включване на климатроника нямаше никакъв проблем!На какво може да се дължи това възможно ли да е от компресора да бучи и да кара да тресе?

Много е вероятно да е от електромеханичния съединител на ролката на компресора (май така се казваше)...

От тогава това нещо не се повтори :conf: Днес се опитах да обезвъздуша охладителната система но от тая пробка за обезвъздушаване отначало излезе малко течност и после спря.Трябва да изчакам да потече пак и тогава ли да затворя пробката?И от трите ли пробки трябва задължително да се обезвъздуши? По добре някой по наясно със нещата да ми обясни стъпка по стъпка как стават нещата.

Предишна

Назад към E46