Лек теч в охладителната система
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Лек теч в охладителната система
Здравейте,
имам следния проблем. Около двете скоби на маркуча, който тръгва от разширителния съд и свърша близо до двигателя, имам леки течове. Под леки разбирайте сълзене около скобите, но с времето се вижда оцветяване по казанчето и върху маркучите около двигателя. Миналата седмица сменях целия антифриз и сложих допълнителни скуби върху фабричните, явно това не дава голям резултат, защото състоянието е съвсем малко по-добро, а може и да се заблуждавам и да е същото. Моля за съвет с какво да срежа наличните фабрични скоби, но да не нараня маркуча?
имам следния проблем. Около двете скоби на маркуча, който тръгва от разширителния съд и свърша близо до двигателя, имам леки течове. Под леки разбирайте сълзене около скобите, но с времето се вижда оцветяване по казанчето и върху маркучите около двигателя. Миналата седмица сменях целия антифриз и сложих допълнителни скуби върху фабричните, явно това не дава голям резултат, защото състоянието е съвсем малко по-добро, а може и да се заблуждавам и да е същото. Моля за съвет с какво да срежа наличните фабрични скоби, но да не нараня маркуча?
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Re: Лек теч в охладителната система
Ако не могат да свалят нормално, с ножица за ламарина.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
NikVanov написа:Ако не могат да свалят нормално, с ножица за ламарина.
Само това не съм пробвал, но наистина не могат да се свалят, пробвах с остри клещи, но не помръднаха. Истината е, че фабричните скоби нямат опция за натягане, а за 8 години е съвсем възможно да са дали фира.
RaHzElChO написа:... пробвах с остри клещи, но не помръднаха. Истината е, че фабричните скоби нямат опция за натягане ...
Можеш да пробваш и със по-здрави клещи - секачи да свалиш скобата
Оригиналните скоби не могат да се стягат допълнително, но не могат и да се отпуснат. С времето се е смачкал се е маркуча под тях и скобата е станала широка. Ако има място изрежи деформираните части от маркуча, а ако няма го смени
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
И вариант за смяна съм предвидил, 130 лв.
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
RaHzElChO написа:И вариант за смяна съм предвидил, 130 лв.
Значи при мен, направо се беше разруши пластмасата м/у гривната и маркуча! Маркуча се беше откъснал и се вееше, като на дедо ми.

- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Ти си сменил маркуча или разширителния съд преди него?
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Номер 1 и 2, вървят ръка за ръка, заедно с болтчето за обезвъздушаване. Не се продавт отделно. Понеже гривните са кернирани за накрайниците и не се регулират. Моя маркуч, за бензин на 105,гр. беше 87лв. в Дарукар. Сменях го екстремно на околовръстното, зимата
При мен, не течеше, а се изпарявваше от налягането (върви и го хващай, само ми миришеше на антифриз). Микроскопични пукнатини от нацепена плстмаса на накрайниците. На година ми чезнеше по 300-400мл.

При мен, не течеше, а се изпарявваше от налягането (върви и го хващай, само ми миришеше на антифриз). Микроскопични пукнатини от нацепена плстмаса на накрайниците. На година ми чезнеше по 300-400мл.
- RaHzElChO
- младши ентусиаст
-
Днес го смених, бая дърпане беше, докато излезе от блока.
Sent from my Desire HD using Tapatalk
Sent from my Desire HD using Tapatalk
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Днес забелязах след запалването на колата,че свети лампата за охладителната течност отворих капачката и видях,че поплавъка е на дъното долях около 1л повече не искаше!Въпросът ми е от къде евентуално е изтекъл и при 1л.загуба светва ли лампата за антифриза и трябва ли някакво обезвъздушаване?
- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Доста вероятно е да имаш теч от О пръстените на маркучите, поне аз имах. Съветвам те да се погрижи скоро за тях и да обезвъдушиш хубаво системата. Аз го отлагах до последно, и сега сменям глава 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
При 1 литър светва. Колата пуши ли ти бяло? Някъде не хвана ли локвичка да има. Обезвъздушаване трябва да направиш.
Слагаш климатика на 32 градуса и на най-ниската степен на вентилация, естествено на работещ мотор. Отвиваш пробката до отвора за радиатора и чакаш, докато почне да тече вода/антифриз
Слагаш климатика на 32 градуса и на най-ниската степен на вентилация, естествено на работещ мотор. Отвиваш пробката до отвора за радиатора и чакаш, докато почне да тече вода/антифриз

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
outworld написа:При 1 литър светва. Колата пуши ли ти бяло? Някъде не хвана ли локвичка да има. Обезвъздушаване трябва да направиш.
Майстора ми каза,че щом съм долял 1л.не се нуждае от обезвъздушаване!

Но днес ми се случи нещо много странно както си карах колата със включен климатик и спрях на светофар се чу едно много странно и силно бучене със последващо леко тресене и това при всяко намаляне или спиране след което спрях климатика и проблема изчезна после я оставих за половин час и след повторно палене и включване на климатроника нямаше никакъв проблем!На какво може да се дължи това възможно ли да е от компресора да бучи и да кара да тресе?
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Не искам да ти обиждам майстора, но това за обезвъздушаването не е вярно (меко казано).
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
NikVanov написа:Не искам да ти обиждам майстора, но това за обезвъздушаването не е вярно (меко казано).

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2