РЕСТАВРАЦИЯ - '73 2002 tii
Модератори: alpina-ma6inata, Технически модератори
- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
- ceco_mihailov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 2140t
Re: РЕСТАВРАЦИЯ - '73 2002 tii
Именно заради вас , драги мои фенове , се старая да снимам детайлно и поетапно , от уважение към вас и да задоволявам "глада" ви за ръждиви снимки
. В днешния рапорт , към края ще има доста ръждица
.
Предницата... готова
Чистене , грундиране , сглобяване , напасване с калници и ... няколко снимки онагледяващи случилото се:

И минавам на тавана... където се питам едно единствено нещо - защо в тая кола всичко трябва да е отвратително
...

И Митко е давал пари за тоя таван
... ти е** и оригиналните части , ако беше мое , щях да сложа таван от москвич на место тия ръжди
Следва чистене... което ще бъде изразено в две снимки и гледане от ваша страна за 10тина секунди.. а на мен ще ми се скафеняса един ден

Предницата... готова

Чистене , грундиране , сглобяване , напасване с калници и ... няколко снимки онагледяващи случилото се:

И минавам на тавана... където се питам едно единствено нещо - защо в тая кола всичко трябва да е отвратително

И Митко е давал пари за тоя таван

Следва чистене... което ще бъде изразено в две снимки и гледане от ваша страна за 10тина секунди.. а на мен ще ми се скафеняса един ден

- KriK4eTo
- младши ентусиаст
-
- Кара: л Е21, а сега Е28
- Детайли за колата: Ниски и бавни.
ceco_mihailov написа:.. ти е** и оригиналните части , ако беше мое , щях да сложа таван от москвич на место тия ръжди![]()
.....от ваша страна за 10тина секунди.. а на мен ще ми се скафеняса един ден
Добре че не е твое, но след като спомена Е21-та ми е с прагове от 8-мак

И не е важно кой колко и къде гледа, а важното е ти да си изпълнил своята мисия спрямо на Митко ръждите и себе си.

Тая работа човек да ти е фен не е лека задача. Едно 20см ръждиво парче от прага на 5-ка ми отне седмица рязане и заваряване след работа, но резултата бе задоволяващ.

KriK4eTo написа:Тая работа човек да ти е фен не е лека задача. Едно 20см ръждиво парче от прага на 5-ка ми отне седмица рязане и заваряване след работа, но резултата бе задоволяващ.
Мани, аз предницата на моята лада, цяла зима я заварявах по същата причина.
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
автора на темата да си приготви ножица и лепило, както и една голяма доза търпение, да принтира това http://www.darringer.com/carta/images/m ... w-2002.jpg и после да покаже резултата

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Ако не друго поне знам, че няма да ръждяса! 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-

сега загледах, че даже е 73ти набор като твойто

...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- UBAH5
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 320d; BMW E30 318i cabrio
Нека следващото мнение бъде на цецо 

When people ask you what car you drive and you say a BMW and they get all excited until they see it...
- ceco_mihailov
- кандидат ентусиаст
-
... така да бъде 
Таванското , почистено и грундирано , малко заварки и е готов за подмяна с досегашния... ама трябвало да ползвам някакви жокери и не го бързам , сякаш останалите неща ги бързам де

Това може би ще е интересно ... серийно производство на тапи.... е , само в 4 бройки (фактически 5 , но едната даде брак
)
Матрицата , поансона , хидравличния ми крик и рамката...

Процеса на формообразуване , първо изрязване на приблизителния кръг , за заготовката;

Щамповане на голямото вдлъбнато на "пресата" ми ;

Изправяне с чука на "къдравото" , което можеше да го няма , ако формите имаха мааалко по-дебели стени... ама все пак са си цилиндри от москвич 412 и колкото и да са преоразмерени , не са достатъчно дебели за случая

Оформяне на квадратчето... с въпросните сечива отляво , не съм снимал и чука , с който налагах плътния квадрат

Последния етап е оформяне на ушички , за захващане към дъното;

И монтирани на колата...

Последните 2 седмици съм го ударил на аграрен живот
, а и започнах да се нагласям психически да ремонтирам шофьорската врата... и там ще е интересно
.

Таванското , почистено и грундирано , малко заварки и е готов за подмяна с досегашния... ама трябвало да ползвам някакви жокери и не го бързам , сякаш останалите неща ги бързам де

Това може би ще е интересно ... серийно производство на тапи.... е , само в 4 бройки (фактически 5 , но едната даде брак

Матрицата , поансона , хидравличния ми крик и рамката...

Процеса на формообразуване , първо изрязване на приблизителния кръг , за заготовката;

Щамповане на голямото вдлъбнато на "пресата" ми ;

Изправяне с чука на "къдравото" , което можеше да го няма , ако формите имаха мааалко по-дебели стени... ама все пак са си цилиндри от москвич 412 и колкото и да са преоразмерени , не са достатъчно дебели за случая

Оформяне на квадратчето... с въпросните сечива отляво , не съм снимал и чука , с който налагах плътния квадрат

Последния етап е оформяне на ушички , за захващане към дъното;

И монтирани на колата...

Последните 2 седмици съм го ударил на аграрен живот

- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
Страхотна става колицата!
Поздравления за ентусиазма и вложените усилия!

Поздравления за ентусиазма и вложените усилия!

E следт тея тапи вече и аз съм ти фен
Впечатляващо търпение,мерак и изпипване.

- ceco_mihailov
- кандидат ентусиаст
-
Още малко снимки...
Снимка на новата ми джаджа... с нея придадох овал на ламарината , в долния край на лявата врата...

И каквото съм снимал по ремонта на вратите...

Пребих от бой и задния калник... противно на логиката - стана маалко по-добре от преди боя

Вижда се , че имаше какво да пипна и по дясната врата... смятам ги за завършени вратите... не остана много
Снимка на новата ми джаджа... с нея придадох овал на ламарината , в долния край на лявата врата...

И каквото съм снимал по ремонта на вратите...

Пребих от бой и задния калник... противно на логиката - стана маалко по-добре от преди боя

Вижда се , че имаше какво да пипна и по дясната врата... смятам ги за завършени вратите... не остана много

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Еми да й е честита 39-тата годишнина
Цецо, добри подаръци й правиш. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's

2x Alpine white E30's
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3