Неприятни шумове, Колеги Помогнете.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: в лявата лента.
- Мечтае да кара: Черна е46 М3 :)
- Детайли за колата: DIESEL POWER
Неприятни шумове, Колеги Помогнете.
Здравейте колеги, да ви помоля за съвет.Колата е е46 320д 99г. а проблемът е следния: Значи появи се по време на обиколка в България навъртях 2080км. и се получи от начало един звук като на скърцящ ремък,а след това премина във ФрррФррр само когато подавам газ, когато отнема кракът от газта го няма, и сега постояяноо го има не много силен но не е приятен, по лошото е че сега се появи допълнително още едни звук който прилича на свирещ или на триене на метал в метал все едно като се работи на струг, пак когато се подаде газ го има, интересно е че втория звук който е на метал отначало се появи от 3 скорост и нагоре между 2000 и 2500 оборота тоест към 2200-2300 оборота, а сега по начесто даже и преди 2000 оборота.Първия звук(Фррррр) си го има постояяноо не е много шумен , но се чува а втория(на метал) на определени моменти но често. ходих на майстор но не можа да разбере от къде идва звука.някъде близко до таблото. Ако знаете нещо по въпроса помогнете ми колеги Моля . Иначе колата няма Никакъв проблем във вървежа.
По ме дразнят "боклуците" които хвърлят боклуците си по Земята!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Неприятни шумове, Колеги Помогнете.
Ролки, ремъци, може и шайбата на климатика да е... Без един преглед в сервиз само ще си гадаем.
Si non confectus, non reficiat.
- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
Zagy написа:Ролки, ремъци, може и шайбата на климатика да е... Без един преглед в сервиз само ще си гадаем.
Между другото и климатика ми взе да си взима отпуска, явно перката ми е заминала, но това е друг проблем. Да сервиз определено ще минавам,но може някой да е имал такъв проблем и да каже. Бях в сервиз, и майстора ми каза 2 дена трябва да я оставя, пък имам само 1 свободен ден,а колата всеки ден я карам до работа извън града. Заги мерси за отзивчивоста

- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Ах от кога си се питам и аз къкво е?
Страдам и аз от подобен проблем, то не бе съмнения за дЮза,мека връзка смених,и нищо
.Имам чувството че даже някой път таблото ще ми падне
.и след обстоен преглед си видях че на стойката ми на компресора на климатика,която се държи с 3-болта,единият от които ми е скъсан
и самия компресор вибрира(било то дали работи или не)и явно предава и се получава този много приятен саунд.Остана ми да изтегля фреона и да сваля компресора,да се мъча тоя болт да се разпробие и обратно.Пък да видим тоя така наречен ПОЛТЪРГАЙС от мен изЧезне 

!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!
- marto853.
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 coupe 323ci
- Детайли за колата: Някво купе 2.5
Свали ремъка и почвай да въртиш едно по едно: ролки ,водна помпа(виж дали има луфт),хидравлична помпа,алтернатор.Ако всичко е на ред и няма шумове смени ремъка ,ако не се оправи или свира само на ниски смени обтегача. Успех аз вече минах по този път. 

новият ми номер: 0877787835
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
marto853. написа:Свали ремъка и почвай да въртиш едно по едно: ролки ,водна помпа(виж дали има луфт),хидравлична помпа,алтернатор.Ако всичко е на ред и няма шумове смени ремъка ,ако не се оправи или свира само на ниски смени обтегача. Успех аз вече минах по този път.
взе ми думата от устата, по принцип този звук на метал може и водна помпа да означава, но една профилактика на ролките и звената ще ти отговори, както и ламаринките около тръбите за газовете под колата, понякога се откачат и почват да тропат
- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви колеги
ще, ги видим тези неща с майстора,пък после и аз ще напиша какво е било, та и на други да е от помощ информацията.

- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте отново колеги, значи проблема се задълбочи и почна 1 свиренеее понякога все едно самолет каца
сега определено си посвирва доста днес направих пресни клипове: единия е на скорост докато карам , а другия на свободна, звука се чува достатъчно надявам се някой да има идея къде е проблема за да търсим там.
http://www.youtube.com/watch?v=_-FB2gPV ... e=youtu.be този е на скорост.
http://www.youtube.com/watch?v=0OQCNEqZ ... e=youtu.be този е на свободна.
значи когато гледахме с майстора се чува този звук от зад по към шофьора, той предполага че може би е от колектора, ноо все нямам цял ден да я погледне, според мен изпуска от някъде въздух
предложения ?

http://www.youtube.com/watch?v=_-FB2gPV ... e=youtu.be този е на скорост.
http://www.youtube.com/watch?v=0OQCNEqZ ... e=youtu.be този е на свободна.
значи когато гледахме с майстора се чува този звук от зад по към шофьора, той предполага че може би е от колектора, ноо все нямам цял ден да я погледне, според мен изпуска от някъде въздух

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Единственото място по генерацията, от което може да свири, е меката връзка - може да е скъсана и оттам да се чува така. Гледам, че звука се мени с оборотите на двигателя, така че погледнете меката връзка.
Si non confectus, non reficiat.
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря ви за съветите Колеги
ще погледнем там за тази мека връзка, пък ще видим какво ще излезе. Ще напиша какво е излязло скоро ще имам време да я закарам любимата на лекар 

- Zheleznia
- кандидат ентусиаст
-
Колеги оправих си колата
и изчезнаха неприятните шумове
, оказа се нагар в турбото и неправилната му работа е довела до тези звуци, смениха ми и гарнитура на турбо и колектора и нещата заспаха. Все едно друга кола карам, бях свикнал с тези цвиления на коне
Може да се заключи темата

Може да се заключи темата

12 мнения
• Страница 1 от 1