До колко грама Фреон може да липсва в системата на климатика
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
До колко грама Фреон може да липсва в системата на климатика
До колко грама Фреон може да липсва в системата на климатика и да работи но не с тази интензивност? специално за е46 320 дизел 136 коня?
Re: До колко грама Фреон може да липсва в системата на клима
700 мисля е цялата система
предполагам не повече от 300-400 ще ти липсват, но е хубаво най-вещия в тази област да изкаже мнение :-)
предполагам не повече от 300-400 ще ти липсват, но е хубаво най-вещия в тази област да изкаже мнение :-)
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Въпроса ми се струва мааалко странен понеже досега не съм видял срещнал и прочел такъв параметър по климатик .Нещо от типа ...количество на фреон R134A 0.900 кг но може да работи и с 0.450 кг но малко по слабо.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Jordana написа:Въпроса ми се струва мааалко странен понеже досега не съм видял срещнал и прочел такъв параметър по климатик .Нещо от типа ...количество на фреон R134A 0.900 кг но може да работи и с 0.450 кг но малко по слабо.
С по-малко фреон работи по-слабо.Не може да охлади толкова добре както с пълен капацитет но си охлажда.При мен минус 200гр се усещаше,че нещо не студи хубаво.Затова има и термин допълване.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тва е термин от тия на "баш майсторите".Какво допълва като не знае колко има вътре само на "майстора" му е ясно.А има една друга категория дето нито знаят колко трябва да има нито знаят колко допълват зареждат на "манометри" един вид на око.А има и клиенти които сами го търсят "баш майстора " с култови лафове " аве хубаво го натъпчи с фреон да изстудява здраво че голяма жега"

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
nikolae написа:700 мисля е цялата система
Да колега толкова е максималното количество дето му дават но предполагам може и още. днес го допълних липсваха 120 грама и след напълването се осети разликата.Майстора каза че за една година било нормално да се изгуби това количество фреон, а всъщност нормално ли е ? как се изгубва самият фреон?

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Системата работи с 680 гр. (това за 150 к.с. дизела, но едва ли е различно), при мен с 390 работеше и охлаждаше, но бавно. Като допълних нещата се оправиха, но имам да чистя радиатор, така че обърни внимание и на тази част.
Never mistake motion for action...
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Има си точни параметри - мин. и макс. с допустима норма. Трябва да ги има дори някъде написани на табелка като се вдигне предния капак.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
Leon написа:Системата работи с 680 гр. (това за 150 к.с. дизела, но едва ли е различно), при мен с 390 работеше и охлаждаше, но бавно. Като допълних нещата се оправиха, но имам да чистя радиатор, така че обърни внимание и на тази част.
кой радиатор точно?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Мислех, че темата е за климатик 

Never mistake motion for action...
- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
При мен имаше само 340 от 780 грама (318-ка с М43) и пак си духаше студено...преди 2 дена го допълних, но още не ми се е налагало да ги пускам, за да видя дали има голяма разлика...
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
колеги това е абсурдна тема съжалявам ако обиждам автора, но това е все едно да пусна тема колко масло може да липсва от двигателя и той да работи.
Системата на всеки климатик, без значение дали е автоклиматик или друга климатична система или хладилна е точно оразмерена и тя е с много точни граници не случайно при е46 за дизелите е 680+-10 гр а за бензиновите 740+-25 гр това е точното количество то също така е оразмерено и за точното количество на масло в системата.
и при тези грамове температурата на изпарение на фреона е точна спямо налягането на системата.
Иначе компресора почва да включва при 100-150 гр в зависимост от външната температура, но няма да духа въобще студено защото температурата на изпарение ще е доста висока.
От тук нататък който какво и да напише и с колко грама да има няма никакво значение то трябва да е точно количество колкото си е за определения климатик.
Иначе загубата на фреон до 100-150 гр на автомобил на 10-12 години е повече от допустима поради остаряване на уплътненията и все пак компресора има семеринг който уплътнява на вала и нали се сещате, че на 12 години този семеринг няма как да уплътни налягане от 16 бара, така както като е бил чисто нов.
То и сегментите на двигателя горят масло и си има допуск на определен пробег който е нормален като разходна норма.
Това, че системата е херметична е така, но може да се каже че е херметична на 99 процента при хладилниците и донякъде при домашните климатици защото там повечето връзки са на заварка докато при автомобила всички връзки са О-пръстени и семеринг на компресора а те няма как да не изпускат и грам фреон особено при въртрящ момент и 16 бара налягане.
Опитвам се по просто да го обясня за да ме разберете и да не се вкарвате в излишни разходи за 100 грама загуба на година.
За пример и моята кола губи 100 грмама годишно и го смятам за нормално и оцветител съм вкарал както на всичко които съм заредил до сега и никъде не ми показва пропуск и даже с детектора не го хваща.
Системата на всеки климатик, без значение дали е автоклиматик или друга климатична система или хладилна е точно оразмерена и тя е с много точни граници не случайно при е46 за дизелите е 680+-10 гр а за бензиновите 740+-25 гр това е точното количество то също така е оразмерено и за точното количество на масло в системата.
и при тези грамове температурата на изпарение на фреона е точна спямо налягането на системата.
Иначе компресора почва да включва при 100-150 гр в зависимост от външната температура, но няма да духа въобще студено защото температурата на изпарение ще е доста висока.
От тук нататък който какво и да напише и с колко грама да има няма никакво значение то трябва да е точно количество колкото си е за определения климатик.
Иначе загубата на фреон до 100-150 гр на автомобил на 10-12 години е повече от допустима поради остаряване на уплътненията и все пак компресора има семеринг който уплътнява на вала и нали се сещате, че на 12 години този семеринг няма как да уплътни налягане от 16 бара, така както като е бил чисто нов.
То и сегментите на двигателя горят масло и си има допуск на определен пробег който е нормален като разходна норма.
Това, че системата е херметична е така, но може да се каже че е херметична на 99 процента при хладилниците и донякъде при домашните климатици защото там повечето връзки са на заварка докато при автомобила всички връзки са О-пръстени и семеринг на компресора а те няма как да не изпускат и грам фреон особено при въртрящ момент и 16 бара налягане.
Опитвам се по просто да го обясня за да ме разберете и да не се вкарвате в излишни разходи за 100 грама загуба на година.
За пример и моята кола губи 100 грмама годишно и го смятам за нормално и оцветител съм вкарал както на всичко които съм заредил до сега и никъде не ми показва пропуск и даже с детектора не го хваща.
12 мнения
• Страница 1 от 1