Чистачката пред мен стърже, дори след смяна на перата???

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 99' Е39 520i M52B20TU

Чистачката пред мен стърже, дори след смяна на перата???

Мнение от thunderl » 12 Юни 2012, 21:59

Тъй като перата на чистачките ми бяха станали на трохи и стържеха често, оставяйки вода след себе си, отидох днес и си купих оригинални пера Шампион от вносител. Сложих ги и за моя изненада шофьорската чистачка (дългата) продължи да стърже... След като пръсна с пръскалките, второто минаване винаги е стъргане и водата си остава - после се оправя и край...

Пробвах - въртях перата всякак, напред, назад, суках ги с извивката навън, навътре, но ефект няма... Трябва да е нещо друго! Дайте идея какво може да е - дали стъклото може да е станало чак толкова неравно с времето (има едни фини черти), или самият механизъм, дето държи перото, може да се е изморил и трябва да си намеря нова чистачка?

Сигурен съм, че някой се е борил с тая щуротия :help:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Чистачката пред мен стърже, дори след смяна на перата???

Мнение от takshara » 14 Юни 2012, 17:04

Колега,все едно описваш моята кола,мисля да усуча рамото дето държи чистачката,може да се оправи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 14 Юни 2012, 17:23

Имай предвид, че гуменото перо трябва да е свободно в самата основа на чистачката. Само от единия край се фиксира, за да не излезне, на всички други рамена, трябва да се движи свободно.
А стъклата на е39-ките са нещо кекави, на повечето са надраскани от чистачките.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525d

Мнение от kikko » 15 Юни 2012, 11:32

thunderl написа:Тъй като перата на чистачките ми бяха станали на трохи и стържеха често, оставяйки вода след себе си, отидох днес и си купих оригинални пера Шампион от вносител. Сложих ги и за моя изненада шофьорската чистачка (дългата) продължи да стърже... След като пръсна с пръскалките, второто минаване винаги е стъргане и водата си остава - после се оправя и край...

Пробвах - въртях перата всякак, напред, назад, суках ги с извивката навън, навътре, но ефект няма... Трябва да е нещо друго! Дайте идея какво може да е - дали стъклото може да е станало чак толкова неравно с времето (има едни фини черти), или самият механизъм, дето държи перото, може да се е изморил и трябва да си намеря нова чистачка?

Сигурен съм, че някой се е борил с тая щуротия :help:

Аз съм с Е34 и проблема ми е същия.Всякакви варианти пробвах,но ефект няма. :dunno:
E60 M57TUD25 Sedan Silbergrau metallic
E87 M47D20 Hatch Sparkling Graphite metallic
E65 M67TUD44 Sedan Black Sapphire metallic
E34 M50B20 Sedan Calypsorot metallic

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mfandakov » 22 Юни 2012, 13:32

А моята чистачка даже леко е захабила стъклото горе в ляво,и си мисля че самите стъкла с времето им се разказва играта
В града човек експлоатира човека,а в селото е точно обратното!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 22 Юни 2012, 15:20

^ Не е само твоята чистачка. Стъклото можеш да си го полираш и ще стане добре, зависи от дълбочината на деругите.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Потребител
Аватар

Мнение от the_feature » 22 Юни 2012, 17:36

износена ви е прожината на рамото и има голям натиск на стъклото. мойте чистачки и те бяха така обаче си купих други рамена от една морга и вече нямам проблем с това

Аватар

Мнение от Хаос » 22 Юни 2012, 20:52

пружините не се износват, а се "разтягат"
ако не искате да ви скърцат новите чистачки, били те и BOSCH, си направете ревизия на механизма на чистачките
работата не е лесна, но пък резултата е много добър, в Е34 раздела ни е доста чест проблем
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Назад към E39