Проблем със запалването.Помощ!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- RadilKirov
- Потребител
-
- Кара: 320d e46 2001г.
- Мечтае да кара: Совалка
Здравейте колеги,
Днес на тръгване за работа се качих в колата (е46 320д 2001г. 136к.с.) дадох на контакт изчаках продгревателните свещи и когато
завъртях ключа,всички лами по таблото изгаснаха, колата вече дори не можеше да се заключи централно с копчетата на ключа, радио фарове нищо не работеше.Опитах още няколко пъти да запаля, но след първия опит дори и таблото не светваше.
Бързах за работа и не съм проверявал клемите на акумулатора
Имали ли сте подобен проблем и как сте го решили?
Днес на тръгване за работа се качих в колата (е46 320д 2001г. 136к.с.) дадох на контакт изчаках продгревателните свещи и когато
завъртях ключа,всички лами по таблото изгаснаха, колата вече дори не можеше да се заключи централно с копчетата на ключа, радио фарове нищо не работеше.Опитах още няколко пъти да запаля, но след първия опит дори и таблото не светваше.
Бързах за работа и не съм проверявал клемите на акумулатора
Имали ли сте подобен проблем и как сте го решили?
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Проблем със запалването.Помощ!!
Колега, първо си провери акумулатора. Като за начало всеки това би ти казал.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Кажи 2-3 думи за акумулатора...Вероятно там е проблема. Някой консуматор да си забравил?
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- RadilKirov
- Потребител
-
Колата не беше карана и палена 2 годнини и е със същия акумулатор, но са го мериха и казаха че е добре все още дъжи и особено лятото не би трябвало да създаде каквито и да е проблеми.
Не съм забравил консуматори.
не успях да проверя дали клемите са разхлабени защото багажника не можеше да се отвори и трябва да се завирам през задните седалки, а бързах за работа.
Не съм забравил консуматори.
не успях да проверя дали клемите са разхлабени защото багажника не можеше да се отвори и трябва да се завирам през задните седалки, а бързах за работа.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Колега, за да не пишем само излишни постове, вложи елементарни познания на автомобилен шофьор. Ако се окаже, че не е от акумулатора, тогава ще го мислим и ще помагаме.
Пробвай като начало с друг акумулатор.
Пробвай като начало с друг акумулатор.
- RadilKirov
- Потребител
-
Написах темата защото ми се струва адски странно,че нищо не светваше по таблото при повторни опити.(което ме кара да се съмнявам че проблема е от акумулатора)
Днес вечерта ще проверя и ще пиша отново.
Благодаря за бързите отговори.
- pepi_grafa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320D 99г.
RadilKirov написа:Написах темата защото ми се струва адски странно,че нищо не светваше по таблото при повторни опити.(което ме кара да се съмнявам че проблема е от акумулатора)
Колега,поне до колкото аз разбрах от постовете ти ти тая кола не си я пипал от 2 години,нали така?Значи ако е така бъди на 99%,4е проблема идва от акумулатора....

странното, че и аз от вчера имам същия проблем, колата е е46, 2002 г., дизел, 150 коня
Значи завъртам ключа до крайното положение преди запалване и не светва нищо по таблото, освен краткотрайно еднократно присветване на ABS.
След това пробвам с ключа отново и след няколко опита, всичко е нормално, успявам да запаля. Но след като запаля, след 2 секунди колата сама изгасва, при повторно запалване вече си работи добре...
По принцип знам, че свещите са за смяна, но сякаш не е от тях...
Дайте мнения!
Значи завъртам ключа до крайното положение преди запалване и не светва нищо по таблото, освен краткотрайно еднократно присветване на ABS.
След това пробвам с ключа отново и след няколко опита, всичко е нормално, успявам да запаля. Но след като запаля, след 2 секунди колата сама изгасва, при повторно запалване вече си работи добре...
По принцип знам, че свещите са за смяна, но сякаш не е от тях...
Дайте мнения!
- RadilKirov
- Потребител
-
Вечерта колата запали.Имаше ток и всичко й беше ОК.
Влязох в колата като я отжорих с ключа(централното не работеше)включи се заводската аларма пищя пред блока 5 мин.(мисля си има ток значи).При завъртане на ключа отново нищо по таблото не светна, след малко псувни и трескаво натискане на копчета по ключа, колата запали.
Възможно ли е проблема да е от ключа и имобилайзер?
Ако батерията на ключа ми е приключила живота си може ли да се получи нещо такова и след като ключа е бил в патрона на колата да се е заредил и затова да е сработил имобилайзера.
И нещо друго след като запали часовника ми беше занулен??Само когато няма ток ли се случва това или има и други вариянти.
Влязох в колата като я отжорих с ключа(централното не работеше)включи се заводската аларма пищя пред блока 5 мин.(мисля си има ток значи).При завъртане на ключа отново нищо по таблото не светна, след малко псувни и трескаво натискане на копчета по ключа, колата запали.
Възможно ли е проблема да е от ключа и имобилайзер?
Ако батерията на ключа ми е приключила живота си може ли да се получи нещо такова и след като ключа е бил в патрона на колата да се е заредил и затова да е сработил имобилайзера.
И нещо друго след като запали часовника ми беше занулен??Само когато няма ток ли се случва това или има и други вариянти.
- e 46 maniq
- royal jester
-
- Кара: ше Е46 на дизел
- Мечтае да кара: X5 (E70) M 4.4 (555Hp)
- Детайли за колата: " Колкото по- проходим джип караш, толкова по-далеч ходиш за трактор. "
Пробвай с друг акумолатор колега,мисля и колеги от по горен пост са ти казали.
Та след това,виж къкви са симптомите и колата пак ли се държи по тоя начин.
Та след това,виж къкви са симптомите и колата пак ли се държи по тоя начин.

!!! ВНИМАНИЕ !!! 
Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!

Коню ми е шашав! Рита апе и налата на бой !!!
- RadilKirov
- Потребител
-
Защо да сменям акумулатора при положение че с този запали и нямаше проблем.
А и когато на таблото нищо не светеше, алармата беше включена и пищеше(тоест ток си има и акумулатора работи)
Според мен не ми разпознава ключа или нещо подобно.
А и когато на таблото нищо не светеше, алармата беше включена и пищеше(тоест ток си има и акумулатора работи)
Според мен не ми разпознава ключа или нещо подобно.
- lexxel
- Потребител
-
- Кара: 2002 E46 330xi Touring
- Мечтае да кара: X6
Здравейте,
Аз имах същия проблем преди време и се оказаха клемите на акумулатора.
По същия начин всичко изгасна, нямаше сила да завърти стартера, нито да заключи алармата, лампите в купето също не светеха...
с един комшия тръгнахме ток да ми дава, завирах се като маймуна през задните седалки и докато намествах челюстите на кабелите върху клемите, изведнъж всичко светна и колата си запали от раз...
проблема при мен беше в клемите.
Успех!
Аз имах същия проблем преди време и се оказаха клемите на акумулатора.
По същия начин всичко изгасна, нямаше сила да завърти стартера, нито да заключи алармата, лампите в купето също не светеха...
с един комшия тръгнахме ток да ми дава, завирах се като маймуна през задните седалки и докато намествах челюстите на кабелите върху клемите, изведнъж всичко светна и колата си запали от раз...
проблема при мен беше в клемите.
Успех!
- RadilKirov
- Потребител
-
Днес пак ми направи същия номер, Ще проверя я мъча пак:)
- MonsteR
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: SR-71 Blackbird
Колега няколко пъти ти казаха хората... провери си акумолатора, ти продължаваш да си играе с ключовете....

- RadilKirov
- Потребител
-
Беше ми разхлабена едната клема, прредишния път когато проверявах незнам защо съм спал и съм бил адски нервен и не съм видял.Затегнах я и за момента работи.

15 мнения
• Страница 1 от 1