Огледала от седан стават ли на купе

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E91 320D
Мечтае да кара: на сняг

Огледала от седан стават ли на купе

Мнение от Nistel » 13 Юни 2012, 11:53

Колеги счупиха ми лявото огледало. Въпроса ми е съвместими ли са огледалата от седан и купе? Има ли значение дали ще взема от фейсова или преди фейс? Моите не се прибират дори и ръчно доколкото знам на седаните се прибират на ръка. Също последен въпрос понеже ми предлагат огледало от седан със свалено стъкло дали ще стане стъклото от моето купе-шко?

Евентуално ако някой на ЛС може да ми предложи вариант ще съм благодарен - във форума всички огледала от обявите на колегите са продадени :)

Благодаря предварително.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Re: Огледала от седан стават ли на купе

Мнение от 100imenov » 13 Юни 2012, 12:23

Огледалата на купе са съвместими с тези на Е65,но не и на седаново е46,от тук следва,че и стъклата се различават,но поне няма разлика преди или след фейс.Относно прибирането,няма как да не се прибират,просто се вдигат нагоре,а не се бутат навътре както обиконвенно.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nistel » 13 Юни 2012, 17:37

Предлагат ми сега от една морга неоригинални М3 за Е46 нови грундирани готови за боядисване на апетитна цена, че им били застояла стока. Има ли опасност да не могат да станат на моето купе? Също питах дали имат подгрев и отговора беше "ами сигурно" и последен въпрос колко горе долу биха ми взели за боядисване ако се спра на М-ковите?

Относно прибирането сега видях наистина, че има снимки с вдигнати нагоре и ще пробвам да вдигна дясното след малко ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nistel » 07 Юли 2012, 11:10

Повдигам пак темата понеже проблема още не е решен. Оказва се, че е невъзможно да се намери огледало. Вече повече от месец звъня по морги и по магазини и единственото, което ми предлагат са М-кови, какавито за съжаление ще съм принуден да сложа.

Все пак от една морга ми предложиха ляво огледало от кола с десен волан, но човека ми каза, че щяло да се гледа малко кофти. Какво точно означава това? Понеже имам стъклото от оригиналното си огледало мога ли да сменя само него и работата да заспи?

Надявам се да получа отговор поне на последния въпрос :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 07 Юли 2012, 16:49

Не няма да стане.

Аз съм с огледало от англичанка. Проблемът е в ябълката, която върти стъклото. Вече 2 години карам с него и вече не ми прави впечатление, но определено си е най-добре с оригиналното. Аз реших да си правя ъпгрейд към огледала с ел. прибиране и сигурно ще го разкарвам и като ви взема ще ти кажа как се чувства разликата обратно, но определено не е болка за умиране.

Иначе знам проблема с намирането на огледала, отне ми 3 месеца преди 2 години да си намера. Определено от купе са рядкост, особенно ако си фейслифт като моята.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 04' 330ci M-sport 2

Мнение от jumjumski » 07 Юли 2012, 16:51

Назад към E46