компакт или купе

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

компакт или купе

компакт
41
13%
купе
278
87%

Общо гласове : 319
Потребител
Аватар

Мнение от BatRambo » 30 Юни 2006, 0:48

Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!

Понеже карам КОМПАКТ и съм карал КУПЕ ...искам да кажа първо, че всички думи против КОМПАКТА идват от хора които съм сигурен че не са се качвали в такава кола, нека подкарат една такава за малко и после да обсъждат....

Аз лично съм за КОМПАКТА по свои причини, не защото аз карам такава, но просто има предимства които другите нямат.... кефя се и на купетата много :) !!!!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: 2005 E61 525d
Мечтае да кара: просто да кара...
Детайли за колата: <3

Мнение от |`oTuH » 30 Юни 2006, 9:19

купе :mhihi:
4 8 15 16 23 42

Аватар

Мнение от mafia » 30 Юни 2006, 16:17

И 2-те си имат предимства и недостатъци ;) Както каза някой - компакта е по-добър за градски условия от купето ;)
Аз лично предпочитам Купе (що ли :mhihi: ) Много повече ми харесва като визия (много по-агресивно е) , по преспективно е за аптичен тунинг , по-широко е (аз съм 2 метра , возил съм се бая пъти на компакт - не знам , дали е до нагласа , следствие на визуалната представа за колата или наистина е така - но вътре ми е доста тесничко) Купето типично за класа си - има огромен багажник :idea: :mhihi: :mhihi: Когато бутна предните седалки максимално напред и им дигна облегалките...отзад си става перфектно за 2-ма :mhihi: :mhihi: :mhihi: И на мене , както на други , мнението ми е , че Компакта повече би отивал на момиче ;)
И другото нещо - знаете ли как наричат Компактите в Германия :?: :arrow: "Пур Кар" (колата на бедните) :mhihi:
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bluue » 30 Юни 2006, 17:01

Всичко е въпрос на вкус. Тези определения за "женска кола" някак си не ми допадат. Докато не видя поставка за червило няма да се съглася, че колата е дамска. Чувствам се леко засегнат от такава напълно излишна "кретенска" анкета (моля авторът да не обижда) и последващите отговори, като - грозна, малка, никак не е мощна и т.н.. Аз пък се чудех как така БМВ се излага с производството на такива коли. Сега разбрах - разни хора, разни идеали.
П.П. Нямам нищо против анкетата. Просто някои постове са доста високомерни и лееко разминаващи се с реалността.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 30 Юни 2006, 17:12

Без да се обиждат колегите с компактите,ама това си е кола на която няма предимство пред купето,напротив липсват няколко качества ,макар и не чак толкова важни.....първо двигателите са едни и същи и тежат почти еднакво (тоест вървят почти еднакво и харчат еднакво).....компакта е по-къс с около 20 см,но това предимство го има само ако колата се паркира такаче да зависи колко е дълга задницата (между осието е еднакво на купето,седна,комбито и компакта).....маневреността също е еднаква,както и стабилностата предполагам (макар да имат раззлика в задния мост ).....обаче в компакта отзад е по-тясно,багажника е по малък и зада се качиш отзад е по-трудничко....

пс:това е за Е36-ците ,другите не съм тествал ;)
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

Потребител
Аватар

Мнение от Idiot » 30 Юни 2006, 17:12

Kупе му е майката..... символ на спортна кола, компакта ми е грозен отзад.....сори, ако съм обидил някого.....
Само ръчните скорости и хубавите жени ще ни избавят от педерастията!!!!!!

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 30 Юни 2006, 18:05

Малко са хората, които смятат компакта за красив :) От практична гледна точка не знам как е. Но много пъти съм казвал аууу супер Е36 и после ме подминава и гледам компакт :shock: :(
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 30 Юни 2006, 18:13

SLY написа:комби :mhihi: :mhihi:

комби естествено :!: :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kal » 30 Юни 2006, 18:55

компакта е много красив когато е с М-пакет ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Е30-ски

Мнение от Memphys » 30 Юни 2006, 22:08

Малко късно ма и аз да се включа - естествено че гласувах за КУПЕТО!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pantata » 30 Юни 2006, 22:41

Тва е лесно взимаш купе и ставаш кисел газар

Потребител
Аватар

Мнение от Idiot » 30 Юни 2006, 23:14

Иво написа:Малко са хората, които смятат компакта за красив :) От практична гледна точка не знам как е. Но много пъти съм казвал аууу супер Е36 и после ме подминава и гледам компакт :shock: :(

100% пoдкрепа.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от C S L » 30 Юни 2006, 23:19

///M Power написа:Без да се обиждат колегите с компактите,ама това си е кола на която няма предимство пред купето,напротив липсват няколко качества ,макар и не чак толкова важни.....първо двигателите са едни и същи и тежат почти еднакво (тоест вървят почти еднакво и харчат еднакво).....компакта е по-къс с около 20 см,но това предимство го има само ако колата се паркира такаче да зависи колко е дълга задницата (между осието е еднакво на купето,седна,комбито и компакта).....маневреността също е еднаква,както и стабилностата предполагам (макар да имат раззлика в задния мост ).....обаче в компакта отзад е по-тясно,багажника е по малък и зада се качиш отзад е по-трудничко....

За да се качиш отзад не е трудничко, а изисква специални атлетически възможности (правя го всеки ден) :confused:
Окачването сам чул че е на е30 :?: (това ми напомня за НЕДОМИСЛИЦАТА X3, на който генерален спонсор е Е46)
Задните седалки са си направо декоративни :help: (ако някои не е съгласен с мен, да пропатува 100км седейки отзад)
За багажника без коментар (той и газова уредба не сабира :mhihi: )
И при положение че харчи и варви колкото НОРМАЛНО Е36, става ясно, че БМВ трябва да си го пазат в дълбока тайна ;)

...оставете за момент маркетинговия фактор ;)
"Красотата е вид гениалност, дори по възвишена, защото няма нужда от обяснения"
Оскар Уайлд

Потребител
Аватар

Мнение от Idiot » 30 Юни 2006, 23:34

C S L написа:
///M Power написа:Без да се обиждат колегите с компактите,ама това си е кола на която няма предимство пред купето,напротив липсват няколко качества ,макар и не чак толкова важни.....първо двигателите са едни и същи и тежат почти еднакво (тоест вървят почти еднакво и харчат еднакво).....компакта е по-къс с около 20 см,но това предимство го има само ако колата се паркира такаче да зависи колко е дълга задницата (между осието е еднакво на купето,седна,комбито и компакта).....маневреността също е еднаква,както и стабилностата предполагам (макар да имат раззлика в задния мост ).....обаче в компакта отзад е по-тясно,багажника е по малък и зада се качиш отзад е по-трудничко....

За да се качиш отзад не е трудничко, а изисква специални атлетически възможности (правя го всеки ден) :confused:
Окачването сам чул че е на е30 :?: (това ми напомня за НЕДОМИСЛИЦАТА X3, на който генерален спонсор е Е46)
Задните седалки са си направо декоративни :help: (ако някои не е съгласен с мен, да пропатува 100км седейки отзад)
За багажника без коментар (той и газова уредба не сабира :mhihi: )
И при положение че харчи и варви колкото НОРМАЛНО Е36, става ясно, че БМВ трябва да си го пазат в дълбока тайна ;)

...оставете за момент маркетинговия фактор ;)

Aдмирации за Х3-ката...много добра машина, красива ама отзаде си е е..ло фара..... но е малко по добре от компакта....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от falko » 01 Юли 2006, 0:02

естествено че и ас гласувах за КУПЕТО :)

но тази красавица нее за испускане 8)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение
S 54 SMG
:bowdown: :bowdown:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум