компакт или купе
Модератор: Общи модератори
Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение!
Понеже карам КОМПАКТ и съм карал КУПЕ ...искам да кажа първо, че всички думи против КОМПАКТА идват от хора които съм сигурен че не са се качвали в такава кола, нека подкарат една такава за малко и после да обсъждат....
Аз лично съм за КОМПАКТА по свои причини, не защото аз карам такава, но просто има предимства които другите нямат.... кефя се и на купетата много
!!!!!!
Понеже карам КОМПАКТ и съм карал КУПЕ ...искам да кажа първо, че всички думи против КОМПАКТА идват от хора които съм сигурен че не са се качвали в такава кола, нека подкарат една такава за малко и после да обсъждат....
Аз лично съм за КОМПАКТА по свои причини, не защото аз карам такава, но просто има предимства които другите нямат.... кефя се и на купетата много

- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
И 2-те си имат предимства и недостатъци
Както каза някой - компакта е по-добър за градски условия от купето
Аз лично предпочитам Купе (що ли
) Много повече ми харесва като визия (много по-агресивно е) , по преспективно е за аптичен тунинг , по-широко е (аз съм 2 метра , возил съм се бая пъти на компакт - не знам , дали е до нагласа , следствие на визуалната представа за колата или наистина е така - но вътре ми е доста тесничко) Купето типично за класа си - има огромен багажник
Когато бутна предните седалки максимално напред и им дигна облегалките...отзад си става перфектно за 2-ма
И на мене , както на други , мнението ми е , че Компакта повече би отивал на момиче
И другото нещо - знаете ли как наричат Компактите в Германия
"Пур Кар" (колата на бедните) 

Аз лично предпочитам Купе (що ли

И другото нещо - знаете ли как наричат Компактите в Германия

Подписът не служи за рекламно пано. Иво.

Всичко е въпрос на вкус. Тези определения за "женска кола" някак си не ми допадат. Докато не видя поставка за червило няма да се съглася, че колата е дамска. Чувствам се леко засегнат от такава напълно излишна "кретенска" анкета (моля авторът да не обижда) и последващите отговори, като - грозна, малка, никак не е мощна и т.н.. Аз пък се чудех как така БМВ се излага с производството на такива коли. Сега разбрах - разни хора, разни идеали.
П.П. Нямам нищо против анкетата. Просто някои постове са доста високомерни и лееко разминаващи се с реалността.
П.П. Нямам нищо против анкетата. Просто някои постове са доста високомерни и лееко разминаващи се с реалността.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
Без да се обиждат колегите с компактите,ама това си е кола на която няма предимство пред купето,напротив липсват няколко качества ,макар и не чак толкова важни.....първо двигателите са едни и същи и тежат почти еднакво (тоест вървят почти еднакво и харчат еднакво).....компакта е по-къс с около 20 см,но това предимство го има само ако колата се паркира такаче да зависи колко е дълга задницата (между осието е еднакво на купето,седна,комбито и компакта).....маневреността също е еднаква,както и стабилностата предполагам (макар да имат раззлика в задния мост ).....обаче в компакта отзад е по-тясно,багажника е по малък и зада се качиш отзад е по-трудничко....
пс:това е за Е36-ците ,другите не съм тествал

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Малко са хората, които смятат компакта за красив
От практична гледна точка не знам как е. Но много пъти съм казвал аууу супер Е36 и после ме подминава и гледам компакт

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- Memphys
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Е30-ски
- C S L
- кандидат ентусиаст
-
///M Power написа:Без да се обиждат колегите с компактите,ама това си е кола на която няма предимство пред купето,напротив липсват няколко качества ,макар и не чак толкова важни.....първо двигателите са едни и същи и тежат почти еднакво (тоест вървят почти еднакво и харчат еднакво).....компакта е по-къс с около 20 см,но това предимство го има само ако колата се паркира такаче да зависи колко е дълга задницата (между осието е еднакво на купето,седна,комбито и компакта).....маневреността също е еднаква,както и стабилностата предполагам (макар да имат раззлика в задния мост ).....обаче в компакта отзад е по-тясно,багажника е по малък и зада се качиш отзад е по-трудничко....
За да се качиш отзад не е трудничко, а изисква специални атлетически възможности (правя го всеки ден)

Окачването сам чул че е на е30

Задните седалки са си направо декоративни

За багажника без коментар (той и газова уредба не сабира

И при положение че харчи и варви колкото НОРМАЛНО Е36, става ясно, че БМВ трябва да си го пазат в дълбока тайна

...оставете за момент маркетинговия фактор

"Красотата е вид гениалност, дори по възвишена, защото няма нужда от обяснения"
Оскар Уайлд
Оскар Уайлд
C S L написа:///M Power написа:Без да се обиждат колегите с компактите,ама това си е кола на която няма предимство пред купето,напротив липсват няколко качества ,макар и не чак толкова важни.....първо двигателите са едни и същи и тежат почти еднакво (тоест вървят почти еднакво и харчат еднакво).....компакта е по-къс с около 20 см,но това предимство го има само ако колата се паркира такаче да зависи колко е дълга задницата (между осието е еднакво на купето,седна,комбито и компакта).....маневреността също е еднаква,както и стабилностата предполагам (макар да имат раззлика в задния мост ).....обаче в компакта отзад е по-тясно,багажника е по малък и зада се качиш отзад е по-трудничко....
За да се качиш отзад не е трудничко, а изисква специални атлетически възможности (правя го всеки ден)![]()
Окачването сам чул че е на е30(това ми напомня за НЕДОМИСЛИЦАТА X3, на който генерален спонсор е Е46)
Задните седалки са си направо декоративни(ако някои не е съгласен с мен, да пропатува 100км седейки отзад)
За багажника без коментар (той и газова уредба не сабира)
И при положение че харчи и варви колкото НОРМАЛНО Е36, става ясно, че БМВ трябва да си го пазат в дълбока тайна![]()
...оставете за момент маркетинговия фактор
Aдмирации за Х3-ката...много добра машина, красива ама отзаде си е е..ло фара..... но е малко по добре от компакта....
Само ръчните скорости и хубавите жени ще ни избавят от педерастията!!!!!!