Въпрос за електрохроматични огледала.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- qwertyu
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 523IA
- Мечтае да кара: Чисто ново БМВ
Въпрос за електрохроматични огледала.
Здравейте колеги.
Дайте съвет как да си вържа затъмнението на страничните огледала.
От централното огледало нямам изводи за страничните,а и нямам интерес да ги връзвам към него,защото задното стъкло ми е с фолио.
Мисля да си го направя ръчно,но не знам на какъв принцип работят.Ако са + - ще сложа копче някъде,ако са на напрежение-едно потенциометърче,като за осветлението на таблото.
Дайте съвет как да си вържа затъмнението на страничните огледала.
От централното огледало нямам изводи за страничните,а и нямам интерес да ги връзвам към него,защото задното стъкло ми е с фолио.
Мисля да си го направя ръчно,но не знам на какъв принцип работят.Ако са + - ще сложа копче някъде,ако са на напрежение-едно потенциометърче,като за осветлението на таблото.
Re: Въпрос за електрохроматични огледала.
А как така става, че имаш странични хроматични огледала, без централното да ти е такова ??
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Какъв е смисъла да си побългаряваш колата, като може да си го направиш по приличния начин.
Купи си едно интериорно огледало със затъмнение и си пусни кабелите до вратите, дали ще пускаш кабели за бутон или за оригинално огледало, работата е почти една и съща.
А и се губи смисъла малко, да те заслепи, че да те подсети да цъкнеш копчето, после да цъкнеш да можеш да виждаш в огледалата... направи си го ОЕМ да се насладиш на екстрата.
Купи си едно интериорно огледало със затъмнение и си пусни кабелите до вратите, дали ще пускаш кабели за бутон или за оригинално огледало, работата е почти една и съща.
А и се губи смисъла малко, да те заслепи, че да те подсети да цъкнеш копчето, после да цъкнеш да можеш да виждаш в огледалата... направи си го ОЕМ да се насладиш на екстрата.
- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Аз съм със затъмнено задно стъкло и то доста сериозно и автоматичното затъмнение на огледалото си бачка перфектно. Много му се кефя.
Така че ако това ти е притеснението, че няма да реагира адекватно заради затъмненото задно стъкло - не се притеснявай! Направи си го като хората да му се кефиш. няма по грозно нещо от побългарено копче някъде по интериора.
Така че ако това ти е притеснението, че няма да реагира адекватно заради затъмненото задно стъкло - не се притеснявай! Направи си го като хората да му се кефиш. няма по грозно нещо от побългарено копче някъде по интериора.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- qwertyu
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,задното ми стъкло е затъмнено с фолио и по тази причина централното огледало не затъмнява достатъчно.Даже до скоро бях с нормално централно огледало(смених го заради алармата)и не ми се е случвало да ме заслепят.За това варианта,да ги вържа към централното не ми се струва удачен.
qwertyu написа:Колеги,задното ми стъкло е затъмнено с фолио и по тази причина централното огледало не затъмнява достатъчно.Даже до скоро бях с нормално централно огледало(смених го заради алармата)и не ми се е случвало да ме заслепят.За това варианта,да ги вържа към централното не ми се струва удачен.
Вземи малко от фолиото с което е затъмнено задното стъкло,колкото да покрие датчика от предната страна на централното огледало,така двата снопа светлина ще бъде изравнен и ще се затъмнява повече.
- vanioboy
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Z4 2.5 & E39 525
- Мечтае да кара: ///M6
Колеги подскажете за някоя темичка с описание и схеми евентуално как се свързват ел.хроматичните и сгъваеми огледала,че не ми излиза нищо адекватно на търсачката а ми предстой и това 

- qwertyu
- кандидат ентусиаст
-
vanioboy написа:Колеги подскажете за някоя темичка с описание и схеми евентуално как се свързват ел.хроматичните и сгъваеми огледала,че не ми излиза нищо адекватно на търсачката а ми предстой и това
Колега,питай на лс.ще ти отговоря,че съвсем на скоро го правих.
Pavlinius написа:А как така става, че имаш странични хроматични огледала, без централното да ти е такова ??
Колега може ли да отговориш на въпроса ми ?
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Като си купиш хроматични и подмениш обикновените колега, как по другояче...
Pavlinius написа:Pavlinius написа:А как така става, че имаш странични хроматични огледала, без централното да ти е такова ??
И централното му е хроматично, колега. Просто на задното стъкло има тъмно фолио и заради това цетралното огдедало не затъмнява достатъчно, а датчика който използват страничните огледала за да решат да затъмнят, е този на централното огледало.
- qwertyu
- кандидат ентусиаст
-
Pavlinius написа:Pavlinius написа:А как така става, че имаш странични хроматични огледала, без централното да ти е такова ??
Извинявай.Централното ми огледало също е електрохроматично,но си го купих само заради диода на алармата(преди около две седмици).Тогава се сетих,че много ме тормози заслепяването от страничните огледала и пуснах тема купува.При монтажа открих,че централното,което е от друга кола,няма изходи за страничните.Тук ми дадоха идея за фолио на датчика и когато имам време ще го пробвам.Въпреки това,понеже съм си любопитен,продължавам да търся информация на какъв принцип работят.
- qwertyu
- кандидат ентусиаст
-
И все пак,колеги,никой ли не знае на какъв принцип работят огледалата?
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Гела в огледалата се активира от ниско напрежение, от 1 до 2v.
Пробвай с 1.2 или 1.5v, 20-30-40mA и ще се затъмнят.
Пробвай с 1.2 или 1.5v, 20-30-40mA и ще се затъмнят.
- Speed_Am_All
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Колеги от скоро имам Е39 и още не съм ти с автомобила. Та проблема ми е, че и на мен не ми се затъмняват страничните огледала. Колата е купих с изтекло средно огледало. Преди да го сменя, пак не се затъмняваха страничните. Колата е 03.99г и е с по-новия тип огледало, но след като не можах за месец да открия същото, си сложих първия модел. Средното огледало вече си работи, а страничните пак не. Страничните огледала са от големите. Свалих на шофьорското огледало капачката и в него влизат 9 кабела. Нямам мемори пакет. Два кабела отиват за прибиране на огледалата. 3 кабела за преместването на ляво/дясно/горе/долу, 2 за подгряване и 2 за блендата. Та въпросите са ми, имали някой модул отговорен за управлението на огледалата или директно, чисто електрически, се командват от средното огледало? От къде минават кабелите от средното огледало го външните и кои цветове кабели да меря и следя. Има ли предпазители, свързани с това, на друго място, освен в жабката. Има ли някаква често среща причина на която да се дължи отказа на блендата на страничните огледала? Може ли причината да е че съм взел малко по-различно средно огледало и да е променено мястото на някой пин в буксата на огледалото?
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2