Парното ми се смени на Фаренхайт
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Парното ми се смени на Фаренхайт
Здравейте приятели, сблъсках се с уникален проблем и мисля. че тук е мястото да пиша , за да получа решение. Бях дал колата на майка ми един ден да я кара и се връща и ми казва:"То парното нещо се смени и показва градусите във Фаренхайт"!! Не знам какво е натиснала, сигурно някаква комбинация от копчета без да иска или не знам! Нямам си и на идея, тя твърди,че не е правила нищо необичайно и че може би е от времето, тогава валеше доста този ден!Тааа въпросът ми е как се е случило това, някакъв бъг ли е и разбира се как мога да го върна обратно
Благодаря много предварително

- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
Re: Парното ми се смени на Фаренхайт
Аз знам за външната температура, че може да се сменя и да показва във Фаренхайт, но за климатроника не знаех!!!
- wishbone
- Потребител
-
- Кара: E46 330d Touring
- Мечтае да кара: i8
djostov89 написа:Здравейте приятели, сблъсках се с уникален проблем и мисля. че тук е мястото да пиша , за да получа решение. Бях дал колата на майка ми един ден да я кара и се връща и ми казва:"То парното нещо се смени и показва градусите във Фаренхайт"!! Не знам какво е натиснала, сигурно някаква комбинация от копчета без да иска или не знам! Нямам си и на идея, тя твърди,че не е правила нищо необичайно и че може би е от времето, тогава валеше доста този ден!Тааа въпросът ми е как се е случило това, някакъв бъг ли е и разбира се как мога да го върна обратноБлагодаря много предварително
Здравей,
На таблото имаш два бутона, които управляват малкия дисплей между спидомера и оборотомера. С едното копче го докарваш на позиция да ти показва външна температура. След това режима C/F или се променяше с натискане на другата врътка или се задържаше първата. Пробвай! Ако си с голямата навигация - има си меню в настройките.
- ka4i
- ентусиаст
-
Да, колега, но ми се струва, че ние с теб говорим за показанията на таблото, а питащият има предвид показанията на дисплея на климатроника!!!
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
http://www.sal-e.net/node/147
Влез в горния адрес и чети.
11. The two knobs on the center control panel are to reset the short trip mileage and the other one is for changing the time on the clock and changing the time from army time (24 hour time) to normal time. And you could also switch the temperature display both on the dash and on the climate control between Fahrenheit and Celsius.
Влез в горния адрес и чети.
11. The two knobs on the center control panel are to reset the short trip mileage and the other one is for changing the time on the clock and changing the time from army time (24 hour time) to normal time. And you could also switch the temperature display both on the dash and on the climate control between Fahrenheit and Celsius.
- wishbone
- Потребител
-
- Кара: E46 330d Touring
- Мечтае да кара: i8
ka4i написа:Да, колега, но ми се струва, че ние с теб говорим за показанията на таблото, а питащият има предвид показанията на дисплея на климатроника!!!
Да, но те се сменят заедно. Когато си във F на диспея и климатроника става на F.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
wishbone написа:ka4i написа:Да, колега, но ми се струва, че ние с теб говорим за показанията на таблото, а питащият има предвид показанията на дисплея на климатроника!!!
Да, но те се сменят заедно. Когато си във F на диспея и климатроника става на F.
Елементарно е просто натискаш бутона за часовника когато си на температурата на борда и се сменят двете, всеки да опита и ще види
- ka4i
- ентусиаст
-
wishbone написа:ka4i написа:Да, колега, но ми се струва, че ние с теб говорим за показанията на таблото, а питащият има предвид показанията на дисплея на климатроника!!!
Ок. Това не го знаех. Ето, че и аз научих нещо ново. Благодаря!
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Задържаш бутона АУТО /на климатроника/ и натискаш копчето за интензивно обдухване на предния прозорец.
Мисля че така беше комбинацията и градусите минават от Ф към Ц, и обратно
Мисля че така беше комбинацията и градусите минават от Ф към Ц, и обратно
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

Аз нямам бордкомпютър и затова нямам и датчик за външна температура! Благодаря за последното предложение, и аз си мислех, че е някаква комбинация от копченцата на климатроника! Ще пробвам това което ми каза и после ще споделя
Иначе благодаря за отклика от всички
Приятен ден

- NikVanov
- ентусиаст
-
Ако имаш климатроник почти сигурно имаш и бордкомпютър, нямаш само бутона на лостчето. Има хубава тема по въпроса, за един лев, малко работа по лоста на мигачите и активиране с DIS ще имаш и работещ БК. И накрая напиши как смени градусите.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
NikVanov написа:... И накрая напиши как смени градусите.
Е нали по-горе написах как се сменят
задържаш бутона "auto" натискаш бутона за интензивно обдухване на предното стъкло и пускаш ....
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- NikVanov
- ентусиаст
-
Темата нали е отворена от djostov89? Той да напише накрая как е решен проблемът.
Да, извинявам се за по-бавната реакция. Наистина това беше комбинацията , сега си показва както трябва да си показва. Много благодаря, колеги, а също и за съвета за борд компютъра. Когато намеря повечко време, веднага се заемам
Още веднъж благодаря и със здраве да си ги караме БМВтата

Още веднъж благодаря и със здраве да си ги караме БМВтата

- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Натискаш бутона AUTO+ (обдухване на предно стъкло) и се сменя в Целзий!
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2