Отключване на е46 без ключалки
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46, 320д, 136к.с.
Отключване на е46 без ключалки
Здравейте,
От скоро и аз бръмча с е46 (320д), 99та, седан. Съвсем скоро се натъкнах на някои от типичните проблеми на тази кола. Оказа се, че афтърмаркет алармата спря да отключва колата. А ключалки - нямаааа
само багажника се отваря, но от там нищо не може да се направи - нито да се влезне в купето, нито смяна на акумулатора помогна, нито нищо. Като на магия се отвори колата след 1 ден престой и сега ще сменям релетата на централното.
Въпроса ми е как може да се инсталира нещо като бутон или лостче или не-знам-си-какво в багажника, че да си отворя колата ако нещо стане (паднал акумулатор, релета и т.н.). Седалките не падат а има една метална преграда. Очаквам всякакви конструктивни идеи
От скоро и аз бръмча с е46 (320д), 99та, седан. Съвсем скоро се натъкнах на някои от типичните проблеми на тази кола. Оказа се, че афтърмаркет алармата спря да отключва колата. А ключалки - нямаааа

Въпроса ми е как може да се инсталира нещо като бутон или лостче или не-знам-си-какво в багажника, че да си отворя колата ако нещо стане (паднал акумулатор, релета и т.н.). Седалките не падат а има една метална преграда. Очаквам всякакви конструктивни идеи

- chelebiikata
- Потребител
-
Re: Отключване на е46 без ключалки
Да си монтираш дръжка с патроник центрован по ключа и всичко става оригинално.
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Махнаха ключалките, махнаха пръчката за маслото, добре, че все още ни оставиха кормилото. А без майтап- по-добре изключи алармата, след като смените релетата. По-вероятно те са виновни, но от алармата особена полза няма, а ако е нещо по-евтино се бърка в работата на компютъра.
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
И да махна алармата, пак остава проблема, че в купето няма как да се влезне ако падне акумулатора (и няма от къде да взема ток). Варианти като да чупя стъкла не ме устройват 

- stoimenov_1958
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е46 136к.с.
- Мечтае да кара: х5
Може би ако се постави бутон(в багажника) паралелно на този за отключване и заключване ,който е между водача и пасажера ще върши работа.
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
stoimenov_1958 написа:Може би ако се постави бутон(в багажника) паралелно на този за отключване и заключване ,който е между водача и пасажера ще върши работа.
А какво мислите за някаква ръчка примерно, която механично да може да отключи? За пример мога да дам случай като релетата откажат - никой бутон не може да отвори колата.
- relogin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ci e46
- Мечтае да кара: X5
Ако не ти е барано оригиналното централно би трябвало като отключиш багажника всичко да се отключва поне при мен е така и на двете коли.
- dido0o```
- ентусиаст
-
- Кара: F10 530d 245
relogin написа:Ако не ти е барано оригиналното централно би трябвало като отключиш багажника всичко да се отключва поне при мен е така и на двете коли.
Като няма ток как ще се отключат останалите врати?
- relogin
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 328ci e46
- Мечтае да кара: X5
dido0o``` написа:relogin написа:Ако не ти е барано оригиналното централно би трябвало като отключиш багажника всичко да се отключва поне при мен е така и на двете коли.
Като няма ток как ще се отключат останалите врати?
Сори,не съм видял че като нямала акумулатор

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
щом нямаш ключалка значи си сложил капаче от задната лява врата а така колата се отваря още по лесно повярвай ми отколкото с ключ защото ключа го разбиват, а това капаче от вътре е кухо и само в средата с една отверка звезда се бие в центъра и се пробива то пластмасата е колкото вестник и после със същата отверка завърта бравата на ляво и вратата се отваря.
С тия побългарявания само улеснявате работата на крадците те не пасата трева аз на една кола вътре и болт и бях сложил като тапа да не се бърка и пак я бяха отворили.
С тия побългарявания само улеснявате работата на крадците те не пасата трева аз на една кола вътре и болт и бях сложил като тапа да не се бърка и пак я бяха отворили.
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
oci написа:щом нямаш ключалка значи си сложил капаче от задната лява врата а така колата се отваря още по лесно повярвай ми отколкото с ключ защото ключа го разбиват, а това капаче от вътре е кухо и само в средата с една отверка звезда се бие в центъра и се пробива то пластмасата е колкото вестник и после със същата отверка завърта бравата на ляво и вратата се отваря.
Точно защото е побългарена не е така просто както го разказваш, а някой бая зор ще види да я отвори с отверка

Въпроса ми е прост. Как може в багажника да се изкара някаква ръчка, която да няма общо с ГМ модула или акумулатора, а направо да отвори примерно едната задна врата? Намирам го за достатъчно сигурно защото за тази малка ръчка ще знам аз и евентуално ако някой ми помага с монтажа. Просто никога не съм разглобявал всички врати или централното и не знам каква им е механиката, как работи и може ли нещо допълнително да се върже.
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Щом ти се отваря багажникът значи няма да имаш проблем с акумулатора. Той се намира там!
- dzvonko
- кандидат ентусиаст
-
sannikolaus написа:Щом ти се отваря багажникът значи няма да имаш проблем с акумулатора. Той се намира там!
С акумулатора нещата са ОК. Интересувах се как мога да си отворя колата, ако релетата за централното се прецатат отново, защото нямам ключалки на купето, а само на багажника.
- The Edge
- младши ентусиаст
-
- Кара: тъжно друга марка :(
- Мечтае да кара: Пак BMW
oci написа:щом нямаш ключалка значи си сложил капаче от задната лява врата а така колата се отваря още по лесно повярвай ми отколкото с ключ защото ключа го разбиват, а това капаче от вътре е кухо и само в средата с една отверка звезда се бие в центъра и се пробива то пластмасата е колкото вестник и после със същата отверка завърта бравата на ляво и вратата се отваря.
Зависи от капачето колега. Оказва се, че има такива, както казваш кухи и такива с метален пълнеж. Някъде бях писал, че имаше разлика в номера (става дума за след фейса)
14 мнения
• Страница 1 от 1