Грешка 171 - бедна горивна смес
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- volk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 316ti M; BMW E61 525ix
- Мечтае да кара: M
Грешка 171 - бедна горивна смес
Този проблем е често срещан и за съжаление може да бъде предизвикан изглежда от различни неща. При мен ситуацията е следната:
Чека ми светна преди известно време - около половин година. Колата си се движеше според мен нормално и не съм ходил да оправям проблема. Преди месец отидох до един сервиз и се оказа датчик на разпределителен вал и никаква друга грешка. Смених го и всичко беше ОК до момента в който бях изминал около 60км. Тогава светна отново чека. На диагностика показа "Бедна горивна смес". От тогава майстора не може да установи проблема . Дебитомера има съпротивление около 2,9 волта , при нормални стойности 4,5 - 5,1 . Друго не се установи. Помагайте , че вече много ме дразни тая лампа.
Чека ми светна преди известно време - около половин година. Колата си се движеше според мен нормално и не съм ходил да оправям проблема. Преди месец отидох до един сервиз и се оказа датчик на разпределителен вал и никаква друга грешка. Смених го и всичко беше ОК до момента в който бях изминал около 60км. Тогава светна отново чека. На диагностика показа "Бедна горивна смес". От тогава майстора не може да установи проблема . Дебитомера има съпротивление около 2,9 волта , при нормални стойности 4,5 - 5,1 . Друго не се установи. Помагайте , че вече много ме дразни тая лампа.
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Грешка 171 - бедна горивна смес
Пробвай с друг дебитомер. 

- NIKMAN
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46i
Провери си маркуча на клапана за картерните газове да не е напукан, а и самия клапан.

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
или ланда сонда то друго не остана за да свети лампата на този мотор.
А сутрин като палиш на студен двигател има ли заглъхване и по мудно вървене и пукане в гърнетата?
А сутрин като палиш на студен двигател има ли заглъхване и по мудно вървене и пукане в гърнетата?
- volk
- кандидат ентусиаст
-
Колата няма осезаем за мен проблем нито студена нито топла.
- bobi_81xx
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 46 Sedan 136 Hp
- Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела
"съпротивление около 2,9 волта" съпротивление или напрежение е тази стоиност? 

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
bobi_81xx написа:"съпротивление около 2,9 волта" съпротивление или напрежение е тази стоиност?
Дебитомер не се мери така, хваща са само в движение кара се и се гледат показанията на дебитомере колко единици пълно на 3 или 4-та скорост или в зависимост с какъв софтуер се тества дебитомера, а и няма съпротивление което да във волтове това е напрежение, съпротивлението е в омове, кило омове и т.н нямаме част по електротехника.

- volk
- кандидат ентусиаст
-
ясно 
Благодаря за отговорите.

Благодаря за отговорите.
8 мнения
• Страница 1 от 1