ИЗКЛЮЧИХА МИ СИСТЕМИТЕ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
Мечтае да кара: Only BMW

Re: ИЗКЛЮЧИХА МИ СИСТЕМИТЕ

Мнение от sttekata » 04 Юни 2012, 15:21

За жалост вече свети непрестанно! :banghead:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 05 Юни 2012, 10:01

Диагностика.

Или ще се оправи с почистване на буксата, или ще трябва калибровка на датчика за ъгъл на завиване или ... Ще сменяш датчик.

Без диагностика ... можеш да си почистиш буксите на 3те датчика (без заден ляв) ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
Мечтае да кара: Only BMW

Мнение от sttekata » 05 Юни 2012, 13:17

Бях на диагностика в BOSH, че не можах да спя снощи да я мисля...
И се оказа, че датчика за ъгълово позициониране на волана не отчита данни за позцията...

Преди 1 седмица си смених волана с мулти, дали може да е от това .... , но то си работеше до вчера изминах 300км със смяната.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 05 Юни 2012, 14:38

Датчика е на кормилния прът не на самия волан, споко не е от това, само трябва да се калибрира става за около 10 мин, Димитров ще ти даде повече инфо, общо взето малкия дявол е

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 29 Сеп 2012, 18:40

здравейте колеги и аз стигнах до този проблем...днес ми светнаха 3те коледни лампи АСЦ+АБС+ръчна...може ли да ме насочите какво да гледам..утре мисля да почистя всички абс датчици които са на колелата...някакви съвети да ми дадете :?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 29 Сеп 2012, 18:57

sonic написа:Щом не ти свети лампата за ABS, не e датчик за abs.

Недей да подвеждаш колегата...при менe на Е46-тицата светнаха лампата на DSC-то + тази за ръчната в жълто и си беше точно заден десен датчик на АБС :yes: По принцип тези лампи не светят само и специално за това,просто при мен беше така :yes:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

Потребител
Аватар
Кара: Е46 318i 2000г.

Мнение от AIR_MEN » 02 Окт 2012, 12:20

minimalcoholic написа:здравейте колеги и аз стигнах до този проблем...днес ми светнаха 3те коледни лампи АСЦ+АБС+ръчна...може ли да ме насочите какво да гледам..утре мисля да почистя всички абс датчици които са на колелата...някакви съвети да ми дадете :?

Нищо сериозно колега. Някой заден датчик те е предал. При мен ту тръгваше, ту спираше. В последствие почна да ми умира и скоростомера. Сложих си нов заден ляв датчик от магазина - уви не тръгна нищо. Веднага след това си поръчах от колега във форума с разглобена е46 и сега всичко си е наред.
В момента съм по същите мъки, но с преден ляв. Свети си АБС и АСЦ. Смених преден ляв датчик, както каза диагностиката и продължава да е така... Най-интересното е, че АБС имам и преди, и сега. На диагностиката сега показва непозната грешка, в движение на лайф стойностите предно ляво колело не отчита никакво движение. Като се прибера в Б-я ще си взема пак някой датчик втора употреба и ще видим.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Окт 2012, 15:14

AIR_MEN написа:
minimalcoholic написа:здравейте колеги и аз стигнах до този проблем...днес ми светнаха 3те коледни лампи АСЦ+АБС+ръчна...може ли да ме насочите какво да гледам..утре мисля да почистя всички абс датчици които са на колелата...някакви съвети да ми дадете :?

Нищо сериозно колега. Някой заден датчик те е предал. При мен ту тръгваше, ту спираше. В последствие почна да ми умира и скоростомера. Сложих си нов заден ляв датчик от магазина - уви не тръгна нищо. Веднага след това си поръчах от колега във форума с разглобена е46 и сега всичко си е наред.
В момента съм по същите мъки, но с преден ляв. Свети си АБС и АСЦ. Смених преден ляв датчик, както каза диагностиката и продължава да е така... Най-интересното е, че АБС имам и преди, и сега. На диагностиката сега показва непозната грешка, в движение на лайф стойностите предно ляво колело не отчита никакво движение. Като се прибера в Б-я ще си взема пак някой датчик втора употреба и ще видим.

Ако помня правилно съветите на Dimitroff (надявам се не греша),заден десен е за скоростомера (абс датчик)..да ме поправи ако греша :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Mercedes-Benz E280 4Matic
Мечтае да кара: отново BMW

Мнение от SpLiT » 02 Окт 2012, 15:39

http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=306482&start=15

Ето я темата за проблема. При мен се появяваше само, когато температурите бяха много високи. След гасене на колата и повторно запалване, проблема изчезва - понякога за минута, понякога за месец...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: e46 330i

Мнение от minimalcoholic » 02 Окт 2012, 15:55

аз свалих датчиците на 4те гуми и ги почистих...системите изгаснаха...на предните 2 имаше доста стружки и това ме води до мисълта че там е бил проблема
Изображение

Предишна

Назад към E46