Няколко въпроса относно E46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- speedevolution
- Потребител
-
Здравейте BMW фенове... първо се извинявам, ако не пускам темата на правилното място;] !
Предстои ми покупка на автомобил... аз съм млад драйвър и това ще е първият ми личен автомобил. Спрял съм се на E46 320d , но искам да попитам няколко неща... Първо тавана на цената с обслужването ще е 5800 лв. някъде. Знам 3ката колко надежден автомобил е, знам предимствата и недостатъците (е може и вие да споделите вашето мнение), но никога не съм шофирал автомобил със задно предаване и това ме притеснява... особено поради факта, че ще се кара всесезонно и зимата автомобила няма да се спира. А това задно някак ме плаши... от многото приказки, мнения и т.н. за поведението на тези автомобили зимата, а и факта, че нямам необходимия опит ме отдалечава още повече от този толкова желан от мен автомобил... как се държи зимата, как бих се научил да се справям с пътната обстановка... има ли някакъв "лек" за безпроблемното каране зимата (освен хубавите гуми разбира се)... Просто знам, че това е моят автомобил... не знам до колко бих се справил с поддръжката, но мисля, ще успея... ако не ме изненадва много... Какво е мнението... какво бихте ме посъветвали... благодаря предварително
Предстои ми покупка на автомобил... аз съм млад драйвър и това ще е първият ми личен автомобил. Спрял съм се на E46 320d , но искам да попитам няколко неща... Първо тавана на цената с обслужването ще е 5800 лв. някъде. Знам 3ката колко надежден автомобил е, знам предимствата и недостатъците (е може и вие да споделите вашето мнение), но никога не съм шофирал автомобил със задно предаване и това ме притеснява... особено поради факта, че ще се кара всесезонно и зимата автомобила няма да се спира. А това задно някак ме плаши... от многото приказки, мнения и т.н. за поведението на тези автомобили зимата, а и факта, че нямам необходимия опит ме отдалечава още повече от този толкова желан от мен автомобил... как се държи зимата, как бих се научил да се справям с пътната обстановка... има ли някакъв "лек" за безпроблемното каране зимата (освен хубавите гуми разбира се)... Просто знам, че това е моят автомобил... не знам до колко бих се справил с поддръжката, но мисля, ще успея... ако не ме изненадва много... Какво е мнението... какво бихте ме посъветвали... благодаря предварително

- Malik
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530d '09
Re: Няколко въпроса относно E46
За тия пари няма да останеш доволен от автомобила, който ще вземеш. Събери още пари и разгледай темата малко по-нагоре.
Събери някой друг лев още 2-3 месеца и виж нещо, но да е бензин, че с тия дизели ще останеш приятно изненадан. Казвам го с оглед на това, че като гледам нямаш много пари за подръжка, а при дизела, ако нещо се обади си е цифра.
Що се отнася до зимата, хубави зимни гуми, ако можеш нови и спокойно каране, независимо предно или задно
Що се отнася до зимата, хубави зимни гуми, ако можеш нови и спокойно каране, независимо предно или задно

Последна промяна Exesus на 04 Юни 2012, 16:56, променена общо 1 път
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
Колегата OCI Продава един седан 320д 1999г. като колата е мн добро състояние и с доста екстри, и е на цената която те удовлетворява, едно обслужване е около 150-200 в това число филтри и масло като цената може да ти падне до към 120-150 според цената на филтрите
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Колега ти имаш около 1000 лв обслужване само, ако има и някакво леко ремонтече за 4/500 лв + 300 гражданска и + 4/5/600 каско с тези 5800 излиза, че колата трябва да си я взел за 3000. Съветвам те да събереш някой лев и тогава пак...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
наистина не са много парите, но винаги има едно НО има опция да я вземеш и да я караш на собствен риск без каско или на каско на вноски, ако има някакъв лек ремонт ще може да изчака месец но компромисите не трябва да са прекалено много защото от евтиното става скъпо
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Предлагам да кажем направо на колегата, че с тоя таван на цената има сериозно разминаване между желание и възможности!
- MoToPuCT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d, E60 530xi, Yamaha YZF R1
- Мечтае да кара: E92 M3, E46 M3 CSL, всякакви Aston Martin
speedevolution написа:Първо тавана на цената с обслужването ще е 5800 лв. някъде
На първо време е добре да прецениш рисковете с дизела, също предимствата и недостатъците му. Имай предвид, че скоро след покупката могат да се появят проблеми, решаването на които да надвиши 50% от стойността на колата - съединител/маховик, скоростна кутия (ако е автомат), турбина и т.н. Не е зле да направиш сметка колко километра ще минаваш годишно и предимно на какви разстояния ще караш.
Аз лично купих първия си дизел заради ритника в бъбреците и защото очаквах возенето да ми излиза по-евтино ... но всъщност ми излезе доста скъпо. Ако и твоята идея е такава - не прави същата грешка. Поддръжката е по-скъпа от тази на бензинов мотор. Ремонтите са дооооста по-скъпи, а някои от тях не могат да чакат, което си е важно ако бюджета е ограничен, а колата ти трябва ежедневно. Ако смяташ да минаваш по-малко от 18-20000km на година не се набутвай с дизел. Ако ще караш на разстояноя по 2-3 километра също не си струва.
На твое място за толкова пари бих се оглеждал за някоя сносна 3xxi, която след време (като събера пари) да газифицирам.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
9 мнения
• Страница 1 от 1