ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- doko
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Прав си колега сега се загледах в писаното и зацепих че с 2-ве куки е само двойния стоп
а ти случайно не си ли махнал и липа че малко пречи
а ти случайно не си ли махнал и липа че малко пречи
- ТУРБО
- луд с палатка
-
- Кара: Хората да залягат
- Детайли за колата: кихащо кабрио
При мен работата беше малко по-нестандартна,щото някой се беше изгаврил с колата и имаше броня реплика на е46м3
и бяха поорязани доста неща по предницата.

- joli4ka1991
- Потребител
-
- Кара: kolelo
- Мечтае да кара: e 30
Колеги предстои ми оглед на 318i - 1.8 L M40B18 I4, 115 PS. Кажете какво да гледам, къде да търся ръжда и какви са слабите страни на мотора. Абе въобще има ли смисъл да си вкарвам такъв таралеж в гащите
Благодаря предварително

В хубавите коли се возят хубави хора!
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
не! бавно е, старо е и като му напълниш резервоара мирише по няколко дена. z4 е подобре 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
евала
отговор 'на метла'
да му беше написал да търси в търсачката...
или да му беше отговорил на питането...
ама явно е по cool така
или се броят точки пред децата 

отговор 'на метла'

ама явно е по cool така

Упомена!Одере!Сдържам!Учуден! ВанОс! ПрУжина! АкУмулатор! СемеринГ! АУспУх! КлапАн! РезервОар! ГаЗ! ФорУм! ОбрЪч! КУпувам! ВрЪЗка! БОбина! ЛосТче! КаРбУратор! ИталиАнски! ГрадУс

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Всъщност отговора на Тошко е много верен, не отхапвай по-голям залък отколкото можеш да преглътнеш.
Ако колегата с подписа z4 - който е от женски пол, иска е30, трябва да знае че е дързост и красота, 7 часа разлика, стъклен дом и женени с деца - притежанито на тоя модел - взети заедно.
Инъче ръждите при тия 20г + бмвта са навсякъде, даже където си мислиш, че не е метал пак се крие изненада.
Най-добре ви вземи човек, който знае какво е30 ама наистина е лежал под нея и му е текло масло в очите докато се е чудил аз закво съм под колата а не върху жената.
Като цяло тоя мотор е зверски куц, ама ако не хлопат повдигачите и вала не е износен става - че даже може да се лъзга с него.
Абе по-добре з4 за първа кола, после трупаш състояние и като вече има авоари а банката и 2-3 имота в София - > е30
Ако колегата с подписа z4 - който е от женски пол, иска е30, трябва да знае че е дързост и красота, 7 часа разлика, стъклен дом и женени с деца - притежанито на тоя модел - взети заедно.
Инъче ръждите при тия 20г + бмвта са навсякъде, даже където си мислиш, че не е метал пак се крие изненада.
Най-добре ви вземи човек, който знае какво е30 ама наистина е лежал под нея и му е текло масло в очите докато се е чудил аз закво съм под колата а не върху жената.
Като цяло тоя мотор е зверски куц, ама ако не хлопат повдигачите и вала не е износен става - че даже може да се лъзга с него.
Абе по-добре з4 за първа кола, после трупаш състояние и като вече има авоари а банката и 2-3 имота в София - > е30
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Louis написа:евала![]()
отговор 'на метла'![]()
ама явно е по cool такаили се броят точки пред децата
ейй са минимум 300 тояги!
ръжди:багажник, краката, отпред, бомбета, около прозорци,шибидах ако има
мотор:тропане (ако не е жестоко ше деяни), гледай температурата какво прави
окачване:ако твърди продавача, че е читаво, пообиколи павираните улички и слушай за потропвания, огледай си тампони едно друго.
интериор:ако ти хареса - чудно .. виж парното дали работи добре
документално гледай да е в ред, щото иначе си е приключение
приятно гледане

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
ако ти е за първа кола фани си гадже което кара е30ска да ти я постегне по мотора да ти пали поне после караи докато не заприлича на воинишко канче без да инвестираш голями суми в текущи ремонти ...накрая ще знаеш основни неща като каде ти е стартера как тропа амортисиор или какво правиш като ти гръмне газовата и в краина сметка като я дадеш на вторични а това е сигурно няма да си много назад 

bedrock city racing
- joli4ka1991
- Потребител
-
- Кара: kolelo
- Мечтае да кара: e 30
Искате да кажете че z4 е по-добро от Е30 ?
Пък и с бюджет 1000 лв ще ми е трудно да взема нещо различно от Е30ка. Утре мисля да взимам тази http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi . Днес я огледах, пали! Само че не е карана от 4 години на бензин и със сигурност е за смяна на бензинова помпа, много са твърди съединителя и спирачката, но всичко се оправя все пак. Аз искам да имам основа върху която да се уча (да ремонтирам) и да си губя времето и парите. Мисля че това е подходяща кола за моя случай.
П.С. Доколкото за гаджето с Е30ка, чакам предложения

П.С. Доколкото за гаджето с Е30ка, чакам предложения

В хубавите коли се возят хубави хора!
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Еееее, машала фенове,
тука в е30 разделчето се е заформила силна групичка пичове дето да ти кажат това-онова
само чакам и някои от зелените да сподели ориентир за цените касаещи архивираните модели
аз като прост фен да споделя моите премеждия с модела издигнат в култ
отидох сам на огледа,секунди след като м20-ката излезе от гаража си казах - моя ще е
ей - това излезе най-здравата кола - за 3 години съм сменил - масло(веднъж) и две чистачки...
засега комбарата си служи и не мисля да се разделям с нея

тука в е30 разделчето се е заформила силна групичка пичове дето да ти кажат това-онова

само чакам и някои от зелените да сподели ориентир за цените касаещи архивираните модели

аз като прост фен да споделя моите премеждия с модела издигнат в култ

отидох сам на огледа,секунди след като м20-ката излезе от гаража си казах - моя ще е

ей - това излезе най-здравата кола - за 3 години съм сменил - масло(веднъж) и две чистачки...
засега комбарата си служи и не мисля да се разделям с нея

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
raddy написа:Еееее, машала фенове,
тука в е30 разделчето се е заформила силна групичка пичове дето да ти кажат това-онова![]()
само чакам и някои от зелените да сподели ориентир за цените касаещи архивираните модели![]()
аз като прост фен да споделя моите премеждия с модела издигнат в култ![]()
отидох сам на огледа,секунди след като м20-ката излезе от гаража си казах - моя ще е![]()
засега комбарата си служи и не мисля да се разделям с нея![]()
![]()
за 3 години не си минал 20 к км ли ?
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- Vasko_BP
- ентусиаст
-
- Кара: 92' E30 M40 cabrio
- Мечтае да кара: E30 M3
- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
biem_w написа:raddy написа:Еееее, машала фенове,
тука в е30 разделчето се е заформила силна групичка пичове дето да ти кажат това-онова![]()
само чакам и някои от зелените да сподели ориентир за цените касаещи архивираните модели![]()
аз като прост фен да споделя моите премеждия с модела издигнат в култ![]()
отидох сам на огледа,секунди след като м20-ката излезе от гаража си казах - моя ще е![]()
засега комбарата си служи и не мисля да се разделям с нея![]()
![]()
за 3 години не си минал 20 к км ли ?
брат,километража е фалирал доста преди да се родя на 200 000 така че изминатите км са табу за мен

иначе не е искала нищо освен яка гавра и още държи

- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Колкото и да е минал колегата, олиото освен на 10 к се сменя и на 1 година откакто е в мотора, така че все си е за смяна. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- Maverik
- младши ентусиаст
-
- Кара: нахилен
- Мечтае да кара: Е30 кабрио
raddy написа:за 3 години съм сменил - масло(веднъж) и две чистачки...
![]()
![]()
А после се чудим защо читавите Е30-и са на изчезване