Лоста опира в барчето при включване на задна

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

клавиатурен мунингист
Аватар
Кара: E39 520i 1997
Мечтае да кара: E36 323ti

Мнение от amd » 26 Юни 2006, 11:00

Може ли отново едно малко включване от мен, за да не пускам нова тема. Мисля и аз да разглобя барчето, че като включвам задна се мести цялото барче с 5 сантиметра сигурно вляво. Предполагам, че някой болт липсва или е затегнато не както трябва. А има шанс да е разглабяно заради кабелите за задните говорители. Вие как мислите? Вашето барче мести ли се и скърца ли при включване на задна :lol:

edit: да, точно, лоста опира в барчето и то се мести. Вижда се и отгоре, даже кожата на лоста се е изтрила от толкова включване.
Последна промяна amd на 26 Юни 2006, 11:20, променена общо 1 път
BMW only!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 26 Юни 2006, 11:06

Много странен проблем имаш. Мойто е стабилно и нищо не скърца по него (надявам се да си остане така и след интервенцията). Ама щом ти се мести, и то само на задна, да не би да ти опира лоста в нещо? То там е кухо де, ама де да знам, извади кожата и гледай какво става, като включваш задна.
It's not who You are, it's who You know...

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 26 Юни 2006, 12:02

Това дето опира задната не е от барчето - не се мъчи да го разглабяш и оправяш щото няма да стане по тоя начин ;)

Това е от втулките във лостовия механизъм за включване на скоростите и като се разбият става по-голям луфта в лоста и като превключваш ти трябва повече ход и за това се забива там лоста ;)

Как се решава проблема ли? Ми сваля се лоста и рамото дето отива към скоростите заедно със една х*иня отгоре на скоростите и се отива при стругар да ти напраи втулки със такива размери...
Аз като си слагах мотора го направих това ма понеже дадох по-голям допуск в размера и тоя стругаря беше на 3 ракийй и той пусна една стружка повече и сега лоста не ми е идеален и пак леко чуква... но това не е болка за умиране :lol:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 27 Юни 2006, 10:53

Моля за всеки проблем пускайте отделна тема да не се смесва информацията :idea:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 27 Юни 2006, 11:20

Aбсолютно и при мен скърца, и се мести с около 2 см. Хубава тема, и хубав отговор! :D
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

Новини
Аватар

Мнение от Новини » 27 Юни 2006, 18:32

Предното барче се държи на няколко места - провери ги все пак дали си имат крепежните елементи и дали не са се разместили планките.

1. Сваляш кожухчето на скоростния лост и отдолу от едната страна има шпилка, която се крепи с гайка за планката на барчето. Виж дали всичко е здраво.
2. Над пепелника от дясно има болт (пада се под панела с плъзгачите за парното) виж дали той е завит добре и дали планката му не е мръдната. Тя се крепи за барчето с едни малки рапидки, които обаче винаги се разхлабват.

Аватар

Мнение от DA WOLF » 28 Юни 2006, 0:48

смени си пластмасовите втулки дет предават от кутията до лоста
DaWolf
ИзображениеИзображениеИзображение
:bowdown::bowdown::bowdown: forced induction M42B18

Назад към E30