Камера за обратно виждане
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Re: Камера за обратно виждане
Пробвай в другия видео вход, а именно пин 15(Gnd) и пин 6(Signal), но тогава трябва да пуснеш видео входа от монитора AV, ако пак трепти, или камерата не е пореда или самия тунер.
И при мен се получи малка мистерия с тази камера...сложих камера преди близо 2 години и всичко си бачкаше ОК. Тогава бях с МК3 и стандартния ТВ модул. След като ми откраднаха навигацията преди година сложих МК4 и чак сега сложих ТВ тунер обаче камерата не изкарва образ. Като включа задна монитора става черен. Захранване стига до камерата. Смених кабела за сигнал изцяло, защото стария го бяга откъснали. Размених местата на кабелите за сихнал да не съм ги обърнал и нищо...има ли вариант да съм сложил тунер без подръжка на камера? Иначе телевизията си работи перфектно...другия вариант е просто да и е дошло време на камерата 

SteveSR написа:sergy73 написа:Не са ли обратно,
13 и 14 пин на бялата букса и 17 пин на синята ако греша извинявай
Точно така колега, така се и при мен...
Последно към коя се свързват13 и 14 и към коя 17.
При мен са 13,14 в бялата и 17 в синята.Работи си нормално 2 седмици и после спря.Сега на задна е черен екран.
Пробвах и с друг видео сигнал към AV канала и пак нищо.
- ICHIBAN
- младши ентусиаст
-
- Кара: е61-530da-05г.
ICHIBAN написа:Колеги,от известно време камерата ми вече не се включва когато дам на задна,екрана става тъмен и това е.Камерата я имам от повече от година и досега нямаше грижи.Постепенно започнаа не всеки път да се включва когато дам на задна и от около месец изобщо не работи.Пробвах с друга камера и с нея е същото.Кабелите които минават през гумения маншон са добре изолирани за да не се закъсат от отварянето и затварянето на бъгажника.Казвам го понеже ще ме питате първо за тях.Дайте идеи къде може да е проблема?Или някой с подобен да подскаже как го е отстранил евентуално.Мерси
Значи,моя проблем беше отстранен от Милен(NAPSTERS)за което му благодаря понеже ми е правил и друг път колата и винаги е било на шест.

Проблема се оказа скъсан кабел на захранването вътре в гумения маншон и то на две места.
Успех.
И да се гордея и да не се гордея,
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
все съм си българин,така че по-добре
да се гордея.
- wenss
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E61 LCI 530D
Здравейте колеги.
Нов съм тука и от скоро се сдобих с 530D 2003г. с навигация МК4 като имам и тв тунер с функция ав и бих желал да си монтирам и камерка за задно виждане.Може ли някой да ми обясни къде се свързва-изчетох темата не нещо не ми е ясно,и къде се намира тв тунера.
Благодаря предварително...
Нов съм тука и от скоро се сдобих с 530D 2003г. с навигация МК4 като имам и тв тунер с функция ав и бих желал да си монтирам и камерка за задно виждане.Може ли някой да ми обясни къде се свързва-изчетох темата не нещо не ми е ясно,и къде се намира тв тунера.
wenss написа:Здравейте колеги.
В задния ляв /зад шофьора/калник
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Ако си с комби, тунера е под корите пред резервната гума, зад задните облегалки.
- wenss
- кандидат ентусиаст
-
Retrofit написа:Ако си с комби, тунера е под корите пред резервната гума, зад задните облегалки.
Да комби съм...ще го потърся - надявам се да го намеря.
Благодаря Ви.
- wenss
- кандидат ентусиаст
-
Колеги инсталирах си камерата и я свързах точно както сте обяснили-13 крак видео сигнала,а на 14 крак масата-но камерата не спира да прескача.Пробвах като размених местата,но тогава още по лошо,пробвах и другия канал-15 крак маса,6 крак сигнал-и като си я пусна ръчно отново прескача.Споделете какво да правя.
камерата уж я поръчах за NTSC,но дали е такава..?
камерата уж я поръчах за NTSC,но дали е такава..?
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
Камерата трябва да е NTSC, но в ТВ-тунера има опция за камера, дали да е PAL или NTSC, ако е променено на PAL, ще прескача.
Намери човек с NavCoder, да ти програмира модула на другия режим.
Намери човек с NavCoder, да ти програмира модула на другия режим.
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
veris написа:Колега, доколкото знам все още няма решение на този проблем с минаването първо през тв и после да излиза образа от камерата.Тази схема действа до следващото гасене и палене.Доста е досадно, но засега май никой не е намерил решение на проблема.Това май се случва само на МК2 навигационните компютри.Аз слагах камера на приятел с е38, компа беше МК2 и всичко тръгна безпроблемно, обръщаще си тунера, картина всичко перфектно.Но колата беше на италиански и немски и той реши, че иска на английски да му е менюто, ъпдейтна му се софта смени се езика и тук дойде проблема, когато включихме на задна и греда, само черен екран без образ.Заради ъпдейт на софта.След това вече всеки път през тв-то първо и после чак образ от камерата.Побъркахме се, ако знаехме, че така ще стане нямаше да се занимаваме нито с езици нито със софта му,,,ама това е за сега положението.Винаги съм се чудил дали е възможен даунгрейд на софта, и дали има начин това да стане изобщо, или по някакъв начин да се изтрие, загуби инфото на компа и да му се вкара версия, която ще работи както трябва.Ако някой е намерил начин и се е справил с този доста гаден и досаден проблем нека сподели.
Днес си реших проблема с минаването през менюто на телевизията, за да заработи камерата, като заредих по-нов фирмуеър във флаша. Сега ТВ-то поддържа 16:9 и най вече го няма този досаден проблем

Ако някой се интересува, не става с диагностични кабели, а със сваляне на чипа и закачане на програматор. Ако чипа е 29F200 се флашва с фирмуеъра, който съм прикачил и всичко си идва на мястото.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Martuc1
- Потребител
-
- Кара: Е39 530d & CL605
Колеги, а какво ще кажете за камера вместо ключалката на задния капак?! Някой пробвал ли е този вариант? Мяркал съм в нет-а снимка на е39 или е38(не помня) с камера поставена на мястото на ключалката. Продават се цилиндрични, които имат дори и ЛЕД диоди за нощно виждане заедно със светочувствителен сеонзор, който ги задейства, когато светлината
намалее. Малкия диаметър и е 28мм, а периферията е 32мм, точно, колкото е и диаметъра на уплътнението на ключалката. Не мисля, че ще се набива на очи и ще седи грозно, защото диаметъра съвпада, а и точно там е нормално да има кръгло черно нещо
Въпроса е дали ъгъла на "виждане" ще успее да хване бронята, защото иначе смисъла се губи...
Ако случайно някой е пробвал, нека сподели

Въпроса е дали ъгъла на "виждане" ще успее да хване бронята, защото иначе смисъла се губи...

Ако случайно някой е пробвал, нека сподели

- Herdim
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 530d
На Е60 с Navi Professional как се монтира, има ли някой от София, който да го е монтирал?
- ICE
- Ледения
-
- Кара: Е60 535d
- Мечтае да кара: из Las Vegas!
Kолега и мен ме интересува това, но въпросчето ти не е за подфорум Е39, а за е60 май!Herdim написа:На Е60 с Navi Professional как се монтира, има ли някой от София, който да го е монтирал?