Предни амортесъори Закс - съмнение за менте ! !!та

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Предни амортесъори Закс - съмнение за менте ! !!та

Мнение от Sabcho » 01 Юни 2012, 18:44

Здравейте,

Малко лични впечатления от амортесъорите Закс.
Края ба лято 2011 сложих Закс в сервизи Д&Н - Люлин по 190лв бройката - старите не бяха омаслени, но показаха по 52-53% на стенда и от сервиза ме убедиха да ги сменя. Още веднага след смяната се върнах да ми направят шок тест понеже не само че возията не се подобри, но стана отвратителна и бях убеден че са ментета. Отказаха ми - нямало смисъл при нови амортесъори...да се върна след 5000км. Март месец при смяна на гумите левия амортесъор беше буквално изтекъл.... отидох на стенда, където не ме помнеха - разпечатката показа 41% на изтеклия и 46% на другия...казаха ми за смяна са ...това само след 7-8 месеца и около 6-7к километра пробег. После видяха, че са ми дали гаранция до 2014 и направиха 2ри тест ... 45% на 50% ... трябвало и двата амортесъора да са под 50% на 2 последователни теста затова на можели да ми ги сменят...освен това вече не били Д&Н а Автофар !!! "Уредиха ми" безплатен тест в Овча Купел , а там стенда не показа %, но изкара и двата амортесъора в зелената зона:) Смятам да не оставям нешата така и при първа отпуска ще се заема със случая. Просто нека бъдещите клиенти Д&Н да си имат едно наум когато купуват Закс :ranting: :ranting: :ranting: Иначе служителите на сервиза бяха много учтиви :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 330cd

Re: Предни амортесъори Закс - съмнение за менте ! !!та

Мнение от unikalen88 » 01 Юни 2012, 19:07

колега четвърта година карам с некви турски мисля ALKO и няма проблем-та цената и марката е много относително
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 01 Юни 2012, 19:54

Sabcho ми е много добър приятел - за съжаление с него се получи точно така, както казва. Тези от Д&Н се изгавриха с него...
Si non confectus, non reficiat.

Слави
Аватар

Мнение от © » 01 Юни 2012, 19:57

Колега, ако това, което си написал е вярно, то тия наистина са големи мизерници. Моят съвет е да пуснеш една тема със заглавие в което се споменава въпросната фирма последвано от "измамници" или нещо подобно и е твърде вероятно някой от тях да дойде да ти се обяснява във форума. Ако пък не го направи, то гугъл чете форума доста често и скоро тази тема ще бъде във първите страници на търсачката (което е достатъчно зло за една фирма, която продава на дребно)

Аватар
Кара: Хулиган по пътищата
Детайли за колата: Екстри много :)

Мнение от quickshare » 01 Юни 2012, 20:06

И аз имах проблеми с амортисьори Sachs , като ми отказаха рекламация в D&N при очевидно тропащ чисто нов амортисьор!!! За тях било нещо по окачването :mhihi: Пълни мизерници са. Моят съвет е никой да не стъпва там!!!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Sabcho » 01 Юни 2012, 20:36

Аз все още не съм получил окончателен отказ - казаха ми да карам още и ходя периодично на тестове - имам още 14 месеца гаранция все пак ... може би като блокират съвсем ще ги сменят:)) не смятам да се отказвам и ще ги гоня докрай. Лошото е, че в момента си троша цялото окачване и освен това се лашкам по завоите като Ситроен :)

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 02 Юни 2012, 3:31

Много неприятна история колега...според мен трябва да отидеш там и да им дигнеш луд скандал. :yes:

p.s За заглавието... за 7-8 месеца и 6-7000 км пробег, не е съмнение а направо си е гнусно долно менте !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 02 Юни 2012, 6:44

Аз все още се учудвам, че има хора които не знаят, че в Д&Н не трябва да се ходи. И във форума мисля, че имаше доста негативни коментари за този сервиз. Аз лично окончателно се отказах там да ходя преди 7 години, кото видях как пишлеметата от сервиза буквално издевателстваха над един мерцедес в двора (явно беше, че оставен за ремонт).
По въпрса за амортесьорите. В този сервиз в "Овча Купел" през 2004 сменях заданите амортесьори със Закс. Помня. че след 2-3000 км правих въпрсония тест и бях доста озадачен над резултатите. Графиката беше на границата между зелената и жълтата зона тогава.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Юни 2012, 8:17

И аз се чудя как има потребители на форума, които все още ходят в Д&Н, при положение, че поне от 4-5г. им пишат свинщините тука, специално по отношение на амортисьорите. Менте-тестове, проблеми с гаранция, какво ли не...
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 02 Юни 2012, 8:37

Стига бе хора, аз там си направих тест и ми казаха, че са ок.... :shock: . Трябва ли да се съмнявам?
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

Потребител
Аватар

Мнение от Sabcho » 02 Юни 2012, 10:19

Ами не, по-скоро ако покажат 50 + малко % и ти кажат, 4е са за смяна може да се съмняваш. Аз съм убеден че смених доста читави амортесьори... но минало-бешело !

Назад към E46