Нулиране на датчика за маслото
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- freehitman
- Потребител
-
Нулиране на датчика за маслото
Значи днеска си смених маслото за втори път и скоро датчика от зелен ще стане жълт и ме интересува как да го нулирам става въпрос за Е53 2006г. Мерси предварително
- replace
-
-
- Кара: хората да се смеят
- Мечтае да кара: ф-16
- Детайли за колата: много харчи :D
Re: Нулиране на датчика за маслото
На мен на служебната Х5-ца, когато ми сменят маслото ми закачат колата на диагностика и ми зануляват oil servise-а.
Иначе съм чувал че можело и през таблото но не съм сигурен в тази информация.
Иначе съм чувал че можело и през таблото но не съм сигурен в тази информация.
- sisqou
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: Х5
freehitman написа:Значи днеска си смених маслото за втори път и скоро датчика от зелен ще стане жълт и ме интересува как да го нулирам става въпрос за Е53 2006г. Мерси предварително
Да и мен ме интересува, наистина. Има ли начин без да се закача на компютър? Някаква комбинация с копчета и стартер примерно?
- Se7ven
- ентусиаст
-
- Кара: BMW X5, Е60, Е30
- Мечтае да кара: с талон
- Детайли за колата: БМВ
freehitman написа:Значи днеска си смених маслото за втори път и скоро датчика от зелен ще стане жълт и ме интересува как да го нулирам става въпрос за Е53 2006г. Мерси предварително
sisqou написа:freehitman написа:Значи днеска си смених маслото за втори път и скоро датчика от зелен ще стане жълт и ме интересува как да го нулирам става въпрос за Е53 2006г. Мерси предварително
Да и мен ме интересува, наистина. Има ли начин без да се закача на компютър? Някаква комбинация с копчета и стартер примерно?
Няма такава комбинация, пиши от къде си и все някои колега ще ти го занули безплатно. Ако си от София можеш да потърсиш мен примерно.
- sisqou
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Х5
- Мечтае да кара: Х5
Se7ven написа:freehitman написа:Значи днеска си смених маслото за втори път и скоро датчика от зелен ще стане жълт и ме интересува как да го нулирам става въпрос за Е53 2006г. Мерси предварителноsisqou написа:freehitman написа:Значи днеска си смених маслото за втори път и скоро датчика от зелен ще стане жълт и ме интересува как да го нулирам става въпрос за Е53 2006г. Мерси предварително
Няма такава комбинация, пиши от къде си и все някои колега ще ти го занули безплатно. Ако си от София можеш да потърсиш мен примерно.
Благодаря колега. Писах ти на лични.

- freehitman
- Потребител
-
мерси за информацията
Един приятел си го нулира на Е46, скоро ще пробвам и на Е53, но като цяло може.
- veso2710
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: БМВ Х5, E70 LCI
- LABRISS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Мечтае да кара: 3.0 CSi
Както е писал колегата тук - не трябва ли наистина да светят светлините за маслото и постепенно да изгасват като наближи време за смяна на маслото?
The only thing to FEAR is running put of BEER!
- stanchooo
- Потребител
-
- Кара: X5 E70
- Мечтае да кара: X6 E71
На моето Е53 го пробвах днес и бачка този номер!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Аз също си нулирах SI по дадената процедура с копчетата от таблото и стана. Проблемът е, че (поне при мен) този интервал е заложен на 30 000км. и след нулирането започна да брои километрите от 30 000км. назад. Но ако искате да си настроите друг интервал (пробег) до следващата смяна - трябва да закачите скенера. Ако някой се интересува как става - мога да сложа снимки (скриин-шотове).
Използвам темата да предложа следното - сигурно доста от нас използват BMW-скенери. Устройството се продава без инструкция и се налага сам да разучваш възможностите му, ръчкайки из електрониката на колата... При това са доста вероятни разни изненади, почти винаги - неприятни. Ако искате - да си направим отделна тема, където са споделяме опит от работата с BMW-скенерите. Няма смисъл всички да допускаме едни и същи грешки и самостоятелно да откриваме "топлата вода", така мисля.
Използвам темата да предложа следното - сигурно доста от нас използват BMW-скенери. Устройството се продава без инструкция и се налага сам да разучваш възможностите му, ръчкайки из електрониката на колата... При това са доста вероятни разни изненади, почти винаги - неприятни. Ако искате - да си направим отделна тема, където са споделяме опит от работата с BMW-скенерите. Няма смисъл всички да допускаме едни и същи грешки и самостоятелно да откриваме "топлата вода", така мисля.
Excellent! Steven is my name!
- stanchooo
- Потребител
-
- Кара: X5 E70
- Мечтае да кара: X6 E71
При мен го мери в литри доколкото виждам, а не в км. Поне като задържа и дам на контакт изписва ~2100-2200 литра.
Един резервоар е към 90 литра, което означава, че мога да изразходя към 23-24 резервоара, преди смяна на маслото.
Ако с един резервоар се минават 650-800 км в зависимост от градско/извънградско. Това са към 15 000 - 18 000 км,
което би трябвало да нормално с маслото на BMW.
Дали съм прав при тези сметки?
Един резервоар е към 90 литра, което означава, че мога да изразходя към 23-24 резервоара, преди смяна на маслото.
Ако с един резервоар се минават 650-800 км в зависимост от градско/извънградско. Това са към 15 000 - 18 000 км,
което би трябвало да нормално с маслото на BMW.
Дали съм прав при тези сметки?
- mpetrov
- Потребител
-
- Кара: X5 8.8i Miserable
- Детайли за колата: V 9 1/2
Ей ви линк за нулиране на сервизните интервали http://www.kofla.net/?q=node/6
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Има ли начин като се нулира интервала за маслото да го мери в оставащи километри а не в литри ? Защото сега ми дава нещо от сорта на 3000 и нещо литра. Искам примерно да си го направя на 15000км.
14 мнения
• Страница 1 от 1