Вибрации на шофьорската врата - Е46 купе

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2012 BMW X5 Xdrive30d
Мечтае да кара: 2020 BMW X5 Xdrive30d
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Вибрации на шофьорската врата - Е46 купе

Мнение от Flipz » 31 Май 2012, 13:00

Здравейте,

От няколко дни имам странна вибрация на колата. Вибрацията идва от шофьорската врата и до колкото мога да го доловя е някъде около дръжката (или долната част на стъклото). Това се получава когато съм в спряло положение на светофар. В момента, в който тръгна вибрацията изчезва. Когато сваля леко прозореца, дори и 1-2 см и вибрацията пак изчезва. Вече намазах упълтненията понеже се съмнявах, че е от тях, но вибрацията си я има. При студен двигател се усеща повече, после приглушава, но пак се усеща на почти всяко спиране на светофар.

Някой да е имал същия или подобен проблем и да ме насочи към решаването му? Чувал съм, че купетата имат навика да се разскърцват на доста места, в момента се боря с едно скърцане и на подлакътника, но там прочетох че е от механизмът от страни и със силиконов спрей се оправя лесно, но това за стъклото ми е пълна мъгла.

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Re: Вибрации на шофьорската врата - Е46 купе

Мнение от iv4o9999 » 31 Май 2012, 13:10

вибрациите идват от мотора, и вероятно механизма на стъклото или някой чарк от вътрешността на вратата опира някаде или сее разхлабило нещо. Възможно е самите шини по които се пързаля стъклото да са се поразхлабили с течение на годините и от там да идва тази вибация.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 31 Май 2012, 13:18

viewtopic.php?f=34&t=171971&p=2978702&hilit=%D1%81%D0%BA%D1%8A%D1%80%D1%86%D0%B0%D1%89#p2978702

Ще ти помогне за подлакътника на 100%
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Sport Pkg, HUD, Adaptive Drive, Top View, LDW, Comfort Seats..all the works!

Мнение от Flipz » 31 Май 2012, 15:09

iv4o9999 написа:вибрациите идват от мотора, и вероятно механизма на стъклото или някой чарк от вътрешността на вратата опира някаде или сее разхлабило нещо. Възможно е самите шини по които се пързаля стъклото да са се поразхлабили с течение на годините и от там да идва тази вибация.

Лесно ли се оправя това или е строго специфично. Аз съм си разглабял вратата и смятам този уикенд да я пробвам пак и може би ще взема да сложа малко падинг между пластмасовата част и онова залепено уплътнение което покрива металната част. Въпросът ми беше по-скоро дали някой е имал подобен проблем и да каже точно кое е затегнал, преместил, уплътнил и т.н?

Дали ако сложа падинг във вратите и самите врати ще се затварят по-тихо, като на седаните...хем се кефя, че са тежки и масивни, но някакси всеки път като я затворя и бучи :)

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 compact 320td

Мнение от iv4o9999 » 31 Май 2012, 15:50

така само на изуст може да се каже, най добре свали кората, запали колата и огледай къде е причинителя на вибрацията. След това ще прецениш най-добре какво да правиш. Успех :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 31 Май 2012, 16:05

Flipz написа:
iv4o9999 написа:вибрациите идват от мотора, и вероятно механизма на стъклото или някой чарк от вътрешността на вратата опира някаде или сее разхлабило нещо. Възможно е самите шини по които се пързаля стъклото да са се поразхлабили с течение на годините и от там да идва тази вибация.

Лесно ли се оправя това или е строго специфично. Аз съм си разглабял вратата и смятам този уикенд да я пробвам пак и може би ще взема да сложа малко падинг между пластмасовата част и онова залепено уплътнение което покрива металната част. Въпросът ми беше по-скоро дали някой е имал подобен проблем и да каже точно кое е затегнал, преместил, уплътнил и т.н?

Дали ако сложа падинг във вратите и самите врати ще се затварят по-тихо, като на седаните...хем се кефя, че са тежки и масивни, но някакси всеки път като я затворя и бучи :)

Сега за стъклото ,много вероятно да ти е счупен водача на стъклото - има теми ,в които има и снимка потърси за "проблем вдигане на странично стъкло" или нещо подобно - ако е това има 2 варианта - български и про - първия е 30-а мин тел/свинска опашка :mhihi: 2-рия 80лв и си с нов водач...има една височина на самото стъкло,където то вибрира ,че дори и се чува много гадно тракане по паветата,идея надолу стъклото и спира - 100% от палчето :yes:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d 99'

Мнение от bmw_760il » 31 Май 2012, 16:08

Колега преди да си си разглобявал кората имаше ли ги тези вибрации и като цяло кога се появиха?Ясно е че двигателя ги поражда, но каквото и да е състоянието на тампоните му и колкото и големи да са вибрациите не трябва да се чуват от кората със сигурност нещо по нея не е по реда си.Здрави ли са ти всички щипки на кората?Всички болчета на кората, механизма за ел стъклото и тн. стегнати ли са добре?Жилата на механизма за стъклото добре ли са закрепени за вратата?Ако всичко е наред по вратата няма как да има вибрации, но ако не изчезват може да опиташ и от тези лепещите ленти против вибрации:
http://www.aval-bg.com/car-audio/audio- ... oizolaciia

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 31 Май 2012, 16:14

И аз мисля, че е водач на стъклото. При мен беше така и в определено положение стъклото тракаше нетърпимо от вибрациите, а забелязах също и че се вдига по-бавно от другото. Това ме накара да отида в сервиз да разглобят вратата и се оказа счупен водач. Смениха го и сега е бетон. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Flipz » 01 Юни 2012, 9:55

Gqbriel написа:има една височина на самото стъкло,където то вибрира ,че дори и се чува много гадно тракане по паветата,идея надолу стъклото и спира - 100% от палчето :yes:

Какво е това палче? Не мисля, че е от водача, защото прозорецът си се отваря и затваря перфектно. Няма забавяне или недозатваряне. А вибрациите са точно както ги описваш - има ги само в напълно затворено положение и една идея надолу стъклото и спира...та затова питам за палчето.

bmw_760il написа:Колега преди да си си разглобявал кората имаше ли ги тези вибрации и като цяло кога се появиха?Ясно е че двигателя ги поражда, но каквото и да е състоянието на тампоните му и колкото и големи да са вибрациите не трябва да се чуват от кората със сигурност нещо по нея не е по реда си.Здрави ли са ти всички щипки на кората?Всички болчета на кората, механизма за ел стъклото и тн. стегнати ли са добре?Жилата на механизма за стъклото добре ли са закрепени за вратата?

Преди разглабянето на кората ги нямаше! Предполагам, че при самата интервенция има нещо разместено или не както трябва, но следвах всички стъпки каквото отвия да го завия както преди. Тампоните на двигателя са отлични и колата не вибрира прекомерно в купето, само тази вибрация на вратата и на подлакътника, който вече знам как да оправя. Относно щипките на кората, тази сутрин забелязах, че една е счупена долу на ъгъла от страната на дръжката и така има леко разстояние между кората и металната част на вратата, ще сменя щипката, но ме съмнява да е от нея, все пак са 10тина щипки и от една да се появява вибрация и то на стъкло, а не на скърцане пластмаса/метал е странно.

Относно тази изолация, която си ми препоръчал пробвана ли е от някой за врата точно и има ли ефект. Идеята ми е така и така ще разглабям да взема да сложа изолация - по безшумно ще се затварят вратите и може би ще е по-тихо купето на високи скорости на магистралата?

Между другото разтърсих се в един форум по въпроса и открих това:

http://www.bimmerforums.co.uk/forum/f91 ... cs-t53950/

Всъщност какво пристяга човека - този водач ли е или нещо друго, като гледам възможно е да е точно това, защото е нещо определено свързано със стъклото и как е стегнато към вратата.

Назад към E46