странен проблем с чистачките
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- granda
- Потребител
-
- Кара: 525tds
странен проблем с чистачките
Здравейте,наскоро си купих 525тдс 97год. много ми харесва колата,но проблемите много отрано започнаха.Точно сега в дъжда ми отказаха чистачките.Ходих на сервиз и ми казаха че някакви канали се запушили и се намокрило моторчето и трябва да се смени защото е корозирало вътре от влагата.Ходих по моргите но не можах да намеря и се хванах да почистя старото пък колкото искара.Подсуших изчистих и когато го сложих се оказа че върти,тъкмо реших че нещата ще се оправят то спря.След дълго пускане и спиране се оказа че тръгва само когато съм включил чистачките преди да запаля и те поработят малко и спират.Моля за някакви идеи какво може да е тъй като до сега не съм карал бмв и не сам запознат.Благодаря!
- espressto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530d, E39 540i
Re: странен проблем с чистачките
Моторчето си е отишло колега, каквото и да го правиш пак ще стигнеш до viewforum.php?f=134. Вземай от някой колега и приключваш с филма 

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Има едно реле намира се в кутията под десния филтър (пасажерския) на климатика кафяво е. Нагарят му едната двойка контакти (това реле всъщност е двойно реле в един корпус, две бобини с по един комплект N.O и N.C контакти за всяка бобина) и чистачките работят когато си искат. При мен като се повреди това реле чистачките след като стигнат долното си положение се вдигаха с около сантиметър нагоре и спираха така, също и не работеше сензора за дъжд. Чистачките работеха единствено на двете степени след сензора - бавната и бързата. Разглобяваш почистваш и ако става все още на реле това реле чистачките ще ти работят като нови
Ето линк къде, защо
На англииски е и е снимана англичанка. При нас това реле е от дясно.

- granda
- Потребител
-
Благодаря колега ще проверя и това,но може ли всичко това да е от проблем в компютъра,например да е натрупал грешки?
Забравих да напиша че при даване на контакт премигва габарита няколко пъти,а когато карам на фарове мигачите ми полудяват ту мигат както трябва ту мигат като полудели много на често,и този проблем с чистачките направо ме побърква,моля за съвети,може ли всичко тово да е от компютъра?
Забравих да напиша че при даване на контакт премигва габарита няколко пъти,а когато карам на фарове мигачите ми полудяват ту мигат както трябва ту мигат като полудели много на често,и този проблем с чистачките направо ме побърква,моля за съвети,може ли всичко тово да е от компютъра?
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Това със светлините е вече друго - LCM и/или не добър контакт на някоя от крушките на мигачите. Карай ги по едно
Като провериш релето пробвай с откачането на акумулатора това при условие че няма кой да направи диагностика
Да не би да е взета "изгодно" колата
Споко всичко се оправя нерви да има човек.

- granda
- Потребител
-
Не колега, взех я от човек който вкарва коли и я беше регистрирал за него си да я кара той,визуално колата е супер за другото за сега пали без проблем всичко друго работи и най голям проблем са ми чистачките.Днес свалих релетата които ми показахте вътре са като нови.Свалях моторчето на чистачките изчистих го смазах където трябва и го занесох при познат електротехник да го изпробва.Моторчето работи.По принцип съм си поръчал ,защото в сервиза ми казаха че е от моторчето,товарело и системата имала защита и изключвала,за което аз ще купя друго но силно ме съмнява да са прави.Но това ще и излезе скъпо после ако ще го играят на догадки така мога и сам да се пробвам.От цялата работа ми се струва че чрез хора като вас имам по голям шанс.
Проблема е такъв,когато запаля или дам само на контакт върти известно време и спира,но не защото затяга моторчето,а просто нещо му спира тока.Гледал съм го и само без рамената и свалено,просто нещо го изключва.
Много ми писна защото продадох едно рено сценик заради неспиращи ремонти и сега разчитах че тази марка кола няма да е с толкова проблеми,а те започнаха на 10 тия ден.Най ме е яд,че ми си целят все такива проблеми които и в сервизите не знаят какво е!
Проблема е такъв,когато запаля или дам само на контакт върти известно време и спира,но не защото затяга моторчето,а просто нещо му спира тока.Гледал съм го и само без рамената и свалено,просто нещо го изключва.
Много ми писна защото продадох едно рено сценик заради неспиращи ремонти и сега разчитах че тази марка кола няма да е с толкова проблеми,а те започнаха на 10 тия ден.Най ме е яд,че ми си целят все такива проблеми които и в сервизите не знаят какво е!
6 мнения
• Страница 1 от 1