Проблем с оборотомера
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- replace
-
-
- Кара: хората да се смеят
- Мечтае да кара: ф-16
- Детайли за колата: много харчи :D
Проблем с оборотомера
Здравейте.
Имам проблем с оборотомера.
-Не работи правилно.
От седмица забелязах че оборотомера започва да не работи правилно. По някога изобщо не се пуска, друг път показва по-ниски обороти. Като изключа колата остава на 500обор. - на загасен двигател а като запаля показва 2000 оборота а колата си работи съвсем нормално.
Понякога пък изобщо не се пуска показва 0 а колата си работи добре. Нямам други проблеми.
Забелязах че когато не работи правилно оборотомера обикновено е по-топло над 20 градуса понеже вечер нямам никакви проблеми, а и също така когато не работи както трябва при подаване на газ и вдигане на оборотите от таблото се чува едно леко "цък-цък-цък" много на често все едно от кречетало но много леко-трябва всичко да е затворено и да съм без музика.
Търсих в търсачката но нищо, търсих в други форуми и от там има един колега който казва че има нещо като реле зад стрелката на оборотомера което може да се е развалило.
Дали някой се е сблъсквал тук с такъв проблем?
Ако взема табло втора употреба има ли човек който да ми го прекодира (задължително да го е правил преди това) така както трябва и да работи, понеже четох че е било доста сложно и не ставало с една програма и хайде.
Пък в край на краищата нямам проблем и така да карам но е малко дразнещо.
Имам проблем с оборотомера.
-Не работи правилно.
От седмица забелязах че оборотомера започва да не работи правилно. По някога изобщо не се пуска, друг път показва по-ниски обороти. Като изключа колата остава на 500обор. - на загасен двигател а като запаля показва 2000 оборота а колата си работи съвсем нормално.
Понякога пък изобщо не се пуска показва 0 а колата си работи добре. Нямам други проблеми.
Забелязах че когато не работи правилно оборотомера обикновено е по-топло над 20 градуса понеже вечер нямам никакви проблеми, а и също така когато не работи както трябва при подаване на газ и вдигане на оборотите от таблото се чува едно леко "цък-цък-цък" много на често все едно от кречетало но много леко-трябва всичко да е затворено и да съм без музика.
Търсих в търсачката но нищо, търсих в други форуми и от там има един колега който казва че има нещо като реле зад стрелката на оборотомера което може да се е развалило.
Дали някой се е сблъсквал тук с такъв проблем?
Ако взема табло втора употреба има ли човек който да ми го прекодира (задължително да го е правил преди това) така както трябва и да работи, понеже четох че е било доста сложно и не ставало с една програма и хайде.
Пък в край на краищата нямам проблем и така да карам но е малко дразнещо.
- replace
-
-
Re: Проблем с оборотомера
Явно този проблем е доста необичаен.
Но със сигурност това цъкане от към таблото го има само когато стрелката не работи и ни е много странно от къде идва
Най вероятно ще трябва да разглобя таблото и да го погледна.
Но със сигурност това цъкане от към таблото го има само когато стрелката не работи и ни е много странно от къде идва

Най вероятно ще трябва да разглобя таблото и да го погледна.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Почисти буксите които влизат в таблото,ако не се оправи и да го разглобиш таблото едва ли ще го оправиш.За прекодиране на табло обърни се към колегата Dimitroff

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
mustang1986 написа:Почисти буксите които влизат в таблото,ако не се оправи и да го разглобиш таблото едва ли ще го оправиш.За прекодиране на табло обърни се към колегата Dimitroff
Това е първото нещо, което трябва да се направи. Когато таблото цъка така обикновенно е от кофти контакт в някоя букса. Провери си и бушона.
Si non confectus, non reficiat.
... а също от скритите функции на таблото му направи един ресет, за да застанат всички стрелки в изначална позиция!
- replace
-
-
Рестарт на таблото направих, но все пак и това е вариант но при мен непомогна.
Ще го сваля и ще почистя буксите, въпреки че от какво може да се изцапат не ми е много ясно.
Уж гледах бушоните, а и когато температурата е под 20-градуса грубо казано таблото няма никакви проблеми, това ме води на мисълта че неможе да е от бушон, но все пак ако ми кажете кой е конкретния бушон ще го сменя с нов.
Ако има развой по нещата ще пиша, а вия ако имате други предложения също може да ги споделяте.
Ще го сваля и ще почистя буксите, въпреки че от какво може да се изцапат не ми е много ясно.
Уж гледах бушоните, а и когато температурата е под 20-градуса грубо казано таблото няма никакви проблеми, това ме води на мисълта че неможе да е от бушон, но все пак ако ми кажете кой е конкретния бушон ще го сменя с нов.
Ако има развой по нещата ще пиша, а вия ако имате други предложения също може да ги споделяте.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1999 BMW 320D
Аз имах подобен проблем със стрелката на температурата. Отворих таблото, но стрелката беше капсулована и май не подлежи на ремонт. Намерих си табло на старо и така реших проблема. Мога да ти дам старото за проба. Оборотомера му работи.
- replace
-
-
С удоволствие ще го пробвам, но съм чел че ако сложа друго табло ще ми се блокира старото, може да натрупа грешки и да спре да пали. А и да светнат един куп неща. Ако някой знае дали това е така и дали е одачно да пробвам нека пише. Също така четох че немога да сложа по-старо табло като SW-HW от моето а мога да сложа или като моя ило с по-нов SW-HW,дали това е вярно или няма значение?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
replace написа:С удоволствие ще го пробвам, но съм чел че ако сложа друго табло ще ми се блокира старото, може да натрупа грешки и да спре да пали. А и да светнат един куп неща. Ако някой знае дали това е така и дали е одачно да пробвам нека пише. Също така четох че немога да сложа по-старо табло като SW-HW от моето а мога да сложа или като моя ило с по-нов SW-HW,дали това е вярно или няма значение?
Таблото може да се смени без проблем като се прехвърли кодировката от старото табло и му се смени вина и километрите, но според мен проблема ти е в моторчето на стрелката за оборотомера, намери си друго табло старо или не работещо и му смени моторчетата т.е само това на стрелката на оборотомера и ще се оправи имал съм такива премеждия и така оправих едно табло.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
мога да сложа или като моя ило с по-нов SW-HW,дали това е вярно или няма значение?[/quote]
Това е за предпочитане то си го пише на таблото има една лепенка чети нея и вземи или като твоето или по-висока версия и със сигурност ще стане.
Това е за предпочитане то си го пише на таблото има една лепенка чети нея и вземи или като твоето или по-висока версия и със сигурност ще стане.
- b_velev
- младши ентусиаст
-
Единственият проблем,който имам с новото табло е една досадна точка, която показва, че нещо е пипано по километража. Оказа се, че махането и не е толкова просто (не става с обикновен БМВ софтуер) и си карам така. Всичко друго работи.
- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Тази точка не е ли от това,че таблото не е кодирано за твоята кола.Има хора тук които биха ти я премахнали

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
mustang1986 написа:Тази точка не е ли от това,че таблото не е кодирано за твоята кола.Има хора тук които биха ти я премахнали
Toчно от това е - информацията в таблото и ВИН-а се различават от тези на самата кола

- b_velev
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:mustang1986 написа:Тази точка не е ли от това,че таблото не е кодирано за твоята кола.Има хора тук които биха ти я премахнали
Toчно от това е - информацията в таблото и ВИН-а се различават от тези на самата кола
Някой може ли да помогне? Не е голям проблем, но е малко дразнещо. Освен точката ми показва и километрите на колата, от която е свалено таблото. Могат ли да се възстановят реалните километри? Доколкото знам се пазят на още няколко места освен на таблото.
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
15 мнения
• Страница 1 от 1