ПРУЖИНИ

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 320CI M54B22
Мечтае да кара: BMW X5

ПРУЖИНИ

Мнение от peshoiliev » 27 Май 2012, 8:10

Здравейте колеги карам Е46 купе искам да си сменя прожините защотото е много клекнала отзат и също така имам и метанова бутилка искам да бъде по наперена отзат,та въпроса ми възмовно ли е да взема прожини от комби и да ги сложа на моето купе тъй като те са по усилини (това съм го вигдал при мой приятел с астра хеджбек си сложи прожини от комби които са по дебели и се получи много добре),или някакви други които да е вдигнат малко да седи по наперена съществуват червени,сини... но нищо не разбирам и много ме е страх да не попадна на някои менте и да клекне още повече,моля някои който е по наясно да си даде мнението какво е най добре да сложа и от каде мога да намеря нещо качествено и ако може да ме орентирате с цени.Благодаря предварително.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Re: ПРУЖИНИ

Мнение от ilia1984 » 28 Май 2012, 11:55

peshoiliev написа:Здравейте колеги карам Е46 купе искам да си сменя прожините защотото е много клекнала отзат и също така имам и метанова бутилка искам да бъде по наперена отзат,та въпроса ми възмовно ли е да взема прожини от комби и да ги сложа на моето купе тъй като те са по усилини (това съм го вигдал при мой приятел с астра хеджбек си сложи прожини от комби които са по дебели и се получи много добре),или някакви други които да е вдигнат малко да седи по наперена съществуват червени,сини... но нищо не разбирам и много ме е страх да не попадна на някои менте и да клекне още повече,моля някои който е по наясно да си даде мнението какво е най добре да сложа и от каде мога да намеря нещо качествено и ако може да ме орентирате с цени.Благодаря предварително.

Колега метанова бутилка тежи доста предполагам че с със спортно окачване което е по ниско но по твърдо и се усеща ...един мой колега сложи на Мерцедес C200 Esprit метан и е същото като при теб много е ниска колата и всяка неравност се усеща ако смениш с по високи и меки пружини по често ще сменяш амортисьори....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 28 Май 2012, 12:18

Здравей,
най “тънкият“ вариант от към финансии е две гумени подложки от опел, които струват 10–тина лева.
podlo6ka prjina opel.jpg

Операцията е елементарна, отвиваш долният болт на амортисьора, вдигаш на крик (удачно е да използваш стабилен крик тип “крокодил“), сваляш джантата, вадиш пружината ( Ще имаш нужда от малко помощ, защото със щанга или тръба някой трябва да ти натисне носача надолу) и подменяш долната подложка на пружината, със тази от опел. След това сглобяваш по обратният.
Единственният недостатък е че за около година тези подложки се смачкват защото БМВ-то е доста по тежко от опела и трябва да се подменят.
Успех
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от peshoiliev » 28 Май 2012, 12:40

Здравейте отново значи бутилката ми е една и тежи 72кг. празна като и сложа и 11-12кг метан да става 84кг,но почти винаги държа празен резервуара 10-15 литра,няма почти никаква разлика в клякането на колата преди и след метана сантиметар ако кажа е много,по принцип знам за варианта с подложките но съм чувал че колата става по не устойчева в завои а аз пътувам сравнително много по балкански пътища и ми се иска да е направя качествено затова си мислих за прожини от комби или някои по високи или по твърди ако някой има представа дали тези от комби са по високи и по усилини и дали ще станата на моето купе моля да помага или някакъв друг вариант,а също така ако е в час със цени и от каде мога да взема качествени и има ли смисал от втора употреба.

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 28 Май 2012, 13:55

Че то и БМВ имат такива подложки даже в няколко вида дебелина,иначе може да се сложат пружини от комби или седан,идентични са,но с 2см по-високи от на купе и компакт,но според мен проблема е в амортисьорите.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

ПРУЖИНИ

Мнение от frizzante » 28 Май 2012, 14:48

Имаш проблем с амортисьорите и като сложиш вложки още повече ще го подчертаеш. +/- 80 кг не трябва да променят стойката на един автомобил. Освен това имаш и проблем с правописа...
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Потребител
Аватар

Мнение от peshoiliev » 28 Май 2012, 15:11

frizzante написа:Имаш проблем с амортисьорите и като сложиш вложки още повече ще го подчертаеш. +/- 80 кг не трябва да променят стойката на един автомобил. Освен това имаш и проблем с правописа...

Благодаря колега за мнението ти ще обърна внимание на ПРАВОПИСА ми,но все пак пиша в този форум за проглем с колата ми и очаквам помощ и адикватни мнения,а не обсаждаме правописа ми.Поздрави.

Колеги някои има ли представа какъв е каталожният номер на задна прожина за Е46 комби защото в realoem.com няма информация за номера на прожините или някои да има представа за цена на нова оргинална прожина (от дару кар или мкар),а също така и оринтировачна цена на комплект задни амортисиори.

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Май 2012, 15:38

Да пишеш правилно или поне разбираемо е необходимо от уважение към колегите, които ще четат твоите мнения. Ако не ти пука за тях може да пишеш както поискаш. Дори в правилата на форума няма изискване за правопис.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: му се на вода

ПРУЖИНИ

Мнение от frizzante » 28 Май 2012, 15:49

peshoiliev написа:
frizzante написа:Имаш проблем с амортисьорите и като сложиш вложки още повече ще го подчертаеш. +/- 80 кг не трябва да променят стойката на един автомобил. Освен това имаш и проблем с правописа...

Благодаря колега за мнението ти ще обърна внимание на ПРАВОПИСА ми,но все пак пиша в този форум за проглем с колата ми и очаквам помощ и адикватни мнения,а не обсаждаме правописа ми.Поздрави.

Колеги някои има ли представа какъв е каталожният номер на задна прожина за Е46 комби защото в realoem.com няма информация за номера на прожините или някои да има представа за цена на нова оргинална прожина (от дару кар или мкар),а също така и оринтировачна цена на комплект задни амортисиори.

Колега, както ти казах аз и някой от колегите, адЕкватно мнение - проБлема ти е най-вероятно в амортисЬОрите а не в прУжините. Можеш да провериш евентуално да не са счупени. Вземаш си два нови оригинални или не - ти решаваш. Има дискутирано доста по въпроса с упоменати марки, цени и тн. Определено не ти е проблема от метановата бутилка. Колкото до правописа, ако не към нас, най-малкото себе си уважавай, пишейки правилно! Успех!
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!

Потребител
Аватар

Мнение от peshoiliev » 28 Май 2012, 16:03

© написа:Да пишеш правилно или поне разбираемо е необходимо от уважение към колегите, които ще четат твоите мнения. Ако не ти пука за тях може да пишеш както поискаш. Дори в правилата на форума няма изискване за правопис.

Благодаря колега и за твоето мнение свързано с правописа ми,естествено че уважавам всички във форума,но май за вас е по важен моят правопис и това че съм згрешил няколко букви отколкото въпросният проглем,очаквах от форума да получа съвети и напатствия как да си реша проглема с прожините а не да обсаждаме правописи,май съм объркал мястото кадето мога да помоля за помощ.Моля администраторите да изтрият темата защото невивдам смисъл от нея.Благодаря за оказаната помощ колеги беше много пълноценна....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 28 Май 2012, 16:06

Немога да разбера, кво му бутате амортисиори на човека. Ясно и точно иска да си смени пружините да му е по висока колата отзад и е обяснил, че след слагането на колата не си е променила стойката (все пак каза за под сантиметар, което според него дори е пресилено и може би е плод на въображението му). А иначе цени на пружини никой няма да ти даде. Трябва да идеш да си ги поръчаш и ще дойдат с касовата бележка :mhihi: (поне на мен никой неможа да ми каже цена на тия тайнствени шоригинални пружини). И още нещо не си купувай втора ръка, аз взех и счупих и тях :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от peshoiliev » 28 Май 2012, 16:19

Exesus написа:Немога да разбера, кво му бутате амортисиори на човека. Ясно и точно иска да си смени пружините да му е по висока колата отзад и е обяснил, че след слагането на колата не си е променила стойката (все пак каза за под сантиметар, което според него дори е пресилено и може би е плод на въображението му). А иначе цени на пружини никой няма да ти даде. Трябва да идеш да си ги поръчаш и ще дойдат с касовата бележка :mhihi: (поне на мен никой неможа да ми каже цена на тия тайнствени шоригинални пружини). И още нещо не си купувай втора ръка, аз взех и счупих и тях :mhihi:

Благодаря колега,много ползотворно ми беше твоето мнение,вече се орентирах на 100% че трябва да взема нови пружини и да погледна амортисьорите,все пак ако ми кажеш какви пари са ти излязли на теб пружините и преди колко време си ги сменял.

ентусиаст
Аватар
Кара: с Adaptive Drive
Мечтае да кара: F06 с B58

Мнение от 100imenov » 28 Май 2012, 16:45

Немога да разбера, кво му бутате амортисиори на човека
Бутаме му,защото ако са изпуснали цялата тежест ляга на пружината,при обикновенно окачване тя е доста мека и всяко кило оказва влияние.Иначе за счупена пружина бях забравил да и това може да е проблем,но пък и от 2те страни... :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 528i

Мнение от Exesus » 28 Май 2012, 18:40

peshoiliev написа:
Exesus написа:Немога да разбера, кво му бутате амортисиори на човека. Ясно и точно иска да си смени пружините да му е по висока колата отзад и е обяснил, че след слагането на колата не си е променила стойката (все пак каза за под сантиметар, което според него дори е пресилено и може би е плод на въображението му). А иначе цени на пружини никой няма да ти даде. Трябва да идеш да си ги поръчаш и ще дойдат с касовата бележка :mhihi: (поне на мен никой неможа да ми каже цена на тия тайнствени шоригинални пружини). И още нещо не си купувай втора ръка, аз взех и счупих и тях :mhihi:

Благодаря колега,много ползотворно ми беше твоето мнение,вече се орентирах на 100% че трябва да взема нови пружини и да погледна амортисьорите,все пак ако ми кажеш какви пари са ти излязли на теб пружините и преди колко време си ги сменял.

Цени незнам и аз се ослушвам, понеже счупих оригиналните (задна лява), а тези който взех втора рака се предодаха и двете. По-точно задна лява се отчупи съвсем малко парче в дъното, а дясната не съм я поглеждал, но като натисна по багажника и от двете страни скърца леко. Абе то май кото се засмисля дали не са ми се предали амортисиорите :roll: . Кажете кви са признаците за проблем с амортисьорите?

Слави
Аватар

Мнение от © » 28 Май 2012, 21:54

омасляване по стъблото и силно люлеене през легнали полицаи :mhihi:
има и тест за амортисьори за 10лв ако толкова не си сигурен
общо взето има хора, които биха разбрали от първия път (не питай от къде знам)

Следваща

Назад към E46