Връзване на халогените към централното

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Re: Връзване на халогените към централното

Мнение от Shamanek » 28 Май 2012, 17:26

Е добре, но ако хората наистина са ми дали всичко необходимо, за да е направено както трябва защо да го правя така ... аз знам че може, може и да махна габаритната кружка и да изключа чека, но не е там работата.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw 330 xd

Мнение от Transporter 1 » 28 Май 2012, 19:40

Shamanek написа:Е добре, но ако хората наистина са ми дали всичко необходимо, за да е направено както трябва защо да го правя така ... аз знам че може, може и да махна габаритната кружка и да изключа чека, но не е там работата.

да де прав си колега, то и АЗ много искам да ги вържа като на въпросният клип ,ама няма кои да го направи тук в Шумен или пак може и да има :dunno:
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 M47N

Мнение от mustang1986 » 28 Май 2012, 20:57

Какво точно не разбирате как да вържете от въпросният клип?Няма нищо сложно
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 530D

Мнение от bmw20009 » 28 Май 2012, 21:45

batvlady79 написа:Колеги, тоя пиниз с халогените и плавното им угасване след отваряне на колата има ли вариант да се направи и на Е36 след фейса ?

Да, разбира се
Слагаш едно реле, взимаш ток от + на плафоните от краката на пасажера(ако не от друг плафон) и пускаш плюсове до плафоните ти, и така всеки пък като отвориш колата или отключиш ще ти светкат халогените и ще угасват плавно с плафоните!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shamanek » 29 Май 2012, 9:35

mustang1986 написа:Какво точно не разбирате как да вържете от въпросният клип?Няма нищо сложно

Снощи прегледах кабелите които излизат от компютъра, търсех бяло-червения кабел с жълти точки, но нищо не намерих.
Отделно нямам осветление в краката :(

ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530d 245

Мнение от dido0o``` » 29 Май 2012, 10:37

bmw20009 написа:
batvlady79 написа:Колеги, тоя пиниз с халогените и плавното им угасване след отваряне на колата има ли вариант да се направи и на Е36 след фейса ?

Да, разбира се
Слагаш едно реле, взимаш ток от + на плафоните от краката на пасажера(ако не от друг плафон) и пускаш плюсове до плафоните ти, и така всеки пък като отвориш колата или отключиш ще ти светкат халогените и ще угасват плавно с плафоните!

С тези фарове за мъгла няма ли да се натоварят много плафоните? Все пак ако е с обикновени халогенни крушки навсякъде бая консумация се натрупва. Пък да не говорим, че по този начин на всяко отваряне на вратите ще светкат и фаровете за мъгла.

ентусиаст
Аватар

Мнение от mustang1986 » 29 Май 2012, 13:45

На клипчето колата е бензинова.После ще направя една снимка на 320д 2003 за кабела с постоянен +12 след контакт.Относно плафона в краката ще е малко играчка,защото ще трябва да го свържеш към главния плафон,освен ако някой не знае кои е кабела при предпазителите :)
Изображение

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Shamanek » 29 Май 2012, 16:22

А може ли да ми разясните малко на тези два кабела каква е точно функцията.
Единия е за управление - казва кога да се пуснат. Той се връзва точно за плафоните в краката според клипа. Но този плафон свети само когато се откл. колата и когато е пуснат плафона вътре в купето. Това означава ли, че като тръгна, плафоните изгаснат, изгасят и ринговете?
И другото, тоя кабел на точки дет го дъвчат по клипа той за какво е? За лъжене за изгорели габарити или нещо друго :dunno:

ентусиаст
Аватар

Мнение от mustang1986 » 29 Май 2012, 17:00

На клипа изобщо не свързват ринговете към към габарита,а към постоянен + след даване на контакт.И да ще изгасят плавно ринговете както плафона ти :)
Изображение

Предишна

Назад към E46