Смяна Диф 3,23 към по голям
Модератор: Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна Диф 3,23 към по голям
Здравейте колеги,имам следния въпрос. Върти ми се из главата да сменя дифа с по голямо предавателно число. Моят е 3,23 а ми се иска да сложа 3,73 (мисля,че гледах такъв някъде) Колата ми е с М50Б25 ИА. Много са ми дълги предавките и мисля,че крайната скорост и разхода няма да мръднат кой знае колко. Идеята ми е да тръгне още малко по добре,отколкото е сега.Мислите ли,че ще има такъв ефект който мисля или не?
Благодаря предварително.
Поздрави
Мариян
Благодаря предварително.
Поздрави
Мариян
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Смяна Диф 3,23 към по голям
Колега и аз съм със същия диф и и същия двигател..Скоростите са прекалено дълги а като добавим теглото и че е автоматик ,имам чувството че карам тролей ..максималната скорост е абсурдно висока .За справка 5-та на приблизително 4600-4800 оборота е на 230клм/ч
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

Същата работа-230 на 4500-600 оборота. А тази скорост съм я вдигал най много три пъти с тази кола. И затова се чудя дали ще имам по добра динамика особено в ниските 

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Малко по-пъргава ще стане, но не очаквай чудеса 

Чудесата стават по друг начин и повече парички,това е ясно.Просто ми трябва една идея още пъргавина и ще съм доволен,ама утре ми предстои транспалнтациата и ще пиша за резултата.
5 мнения
• Страница 1 от 1